Inlägg från: Elin 885 |Visa alla inlägg
  • Elin 885

    Finns ett lämpligt djur för lat mamma?

    med paddor så antar jag att du menar sköldpaddor? de behöver tillsyn varje/varannan dag. varje dag måste du ju plocka avföring etc.
    dessutom måste du läsa på mycket eftersom djuraffärer säljer helt fel saker som i slutändan dödar din sköldpadda, så där för man köpa från nätet för att det ska bli rätt. dessutom så bör man köpa sin sköldpadda av uppfödare och inte av en djuraffär och givetvis se till att man får med sig citesintyg.
    en sköldpadda via en uppfödare är dyr i inköp, min hector kostade 2200kr, men jag köpte även mat, tillskott, värmelampa, amatur till värmelampa, lysrör 2 st och amatur till dubbla lysrör och en grotta av uppgfödaren så det blev 4050kr allt som allt.
    hemma hade jag då förberett en gammal sänglåda i plast med sand och jord blandat och min mamma hade byggt en ställning till amaturerna.


    Jag har ADHD/AS/DYSLEXI, men jag är snäll egentligen =)
  • Elin 885

    dessutom är inte paddor trista djur, men det är en reptil som alla andra reptiler och inte ett pälsdjur och reagerar därför inte på samma sätt som ett päsdjur vid beröring. men min hector gillar att gosa med sin matte, och det där med att skalisar är långsamma pyttsnan!  Hector har adhd precis som sin matte!
    en sköldpadda lever länge uppåt 60 år så det är ju något man skaffar för resten av livet. jag funderade i ett år och väntade ytterligare 3 år innan jag skaffade hector.


    Jag har ADHD/AS/DYSLEXI, men jag är snäll egentligen =)
  • Elin 885

    dessutom om du har en sköldpadda så bör den få tillgång till utevistelse under sommaren. och nej du kan inte bara släppa ut den på tomten du måste bygga en rymningssäker utebur...och helst ha en värmelampa kopplat till den, eller så får du göra som jag gör, jag plockar ut hector dit när det är varmt nog och tar in han på natten och när det blir kallare.
    att hålla rätt värme är inte så svårt men det kräver en hel del kunnande. en bra värmelampa kostar ca 1000kr och du ska ha en amatur till den och lysrör 2 st av sorten t5 och så en amatur till det. amaturer är dyra men de köper man förhoppningsvis bara en gång.


    Jag har ADHD/AS/DYSLEXI, men jag är snäll egentligen =)
  • Elin 885
    SockerStinn skrev 2013-05-29 17:45:16 följande:
    Med padda menade jag just padda, men tack för svar. Jo, har sett en och annan sköldpadda fara dåligt av fel uv-lapa, kost, temperatur etc så det är jag inte så sugen på. Men om man kan få en bra miljö för dem så.... Men 60 år, så länge räknar inte jag att leva, inte utan att skaffa bättre föda och motionsmöjligheter i min "låda"  
    haha okej, men de lever så länge ungefär en del kan även gå i arv :p.
    carl con linés sköldpadda lever än på eskilstuna zoo tror jag. han är väldigt populär bland damerna =)
    Jag har ADHD/AS/DYSLEXI, men jag är snäll egentligen =)
Svar på tråden Finns ett lämpligt djur för lat mamma?