• Leya

    Insemination - sommaren 2013

    Cassidy skrev 2013-06-10 21:51:44 följande:
    Ja, BM sa att jag skulle ta den som 'extra boost' för ägget/äggen. Men jag vet ff inte om jag ska ta den ikväll. Men vi har kommit fram till att jag ska ta den. Så får vi se vad de säger imorn! 😃
    haha men va dåligt av de att inte ge fullständig info :) ni gör nog rätt!! jag tror det blir jätte bra. nu bestämmer vi att det kommer ta sig imorrn :)
  • Leya
    Cassidy skrev 2013-06-11 08:53:08 följande:
    Ja, idag blir det insemination nr. 3!

    Jag ville ringa direkt när de öppnade, men vi har hantverkare här som strular till morgonrutinerna och jag ville duscha, så när klockan var åtta gav jag mobilen till min man och sa åt honom att prata med dem. Han ska ju också ha barn liksom, och han är ju med när jag tar alla tabletter och sprutor (tycker fortfarande att det är konstigt att jag ska ta 5 Pergotime och du bara 1, Patkay83!).

    Men både han och dem blev helt förvirrade och ingen fattade något, så när jag väl fick ta över luren var det en tämligen snarstucken kvinna jag fick prata med. Hon frågade varför jag tog äl-test på kvällen (med ett tonfall som antydde att det var brottsligt) och suckade sedan djupt över att jag inte hade fått nån glad gubbe vare sig igår morse eller imorse. För det HÄNDER FAKTISKT INTE att man bara får 'omslag' på kvällen!

    Hon sa åt mej att vänta igen och kom sedan tillbaka och suckade lite till över att nu måste hon faktiskt fråga en läkare. Jag skulle ju ha tagit Ovitrellen igår kväll om jag hade haft omslag då. Men det gjorde jag ju, svarade jag och då var det ytterligare suckar, för det hade jag ju inte sagt. Det faktum att jag inte sagt mycket alls, utan bara lyssnat på hennes klagan sedan jag tagit över mobilen var inget som verkade bekymra henne...

    Hur som helst, till slut (!), efter ytterligare suckar och väntan, fick vi en tid vid halv tolv idag...
    Men åååååh vilken stöttande sjukvård :/ fel folk på fel ställe kan man väll lugnt påstå.

    Ibland känns det som att den svenska inställningen och den danska är helt annorlunda på vad som är rätt och fel gällande inseminationer. Har ju vänner som gjort inseminationer i sverige och det var likadant för de. Dåligt med information och mkt egna gissningar. Precis som du säger så hade bm här också sagt till de att BARA ta äl-tester en gång per dag. Nu struntade de dock i det och tog de två gånger om dan ändå :) Kliniken i danmark som jag vänder mig till säger att man ska ta tester två gånger om dan. Jag har bara hunnit med ett försök än så länge, men då tog jag de till och med tre gånger om dan. När jag berättade det för bm så tyckte hon det va jätte bra, för då visste jag ju mer exakt när omslaget skett.

    Snacka skillnad i bemötandet.

    Jag har försökt att läsa mig till överallt vilken tidpunkt insemination har skett efter positivt äl-test vid lyckade inseminationer...och jag har hittat många som fått positivt på kvällen och gjort sin insemination på em dan efter. Jag själv fick mitt omslag kl 22.30 på kvällen och gjorde min insem kl 14 dan efter. Och jag lyckades faktiskt även om  det slutade i ett tidigt missfall. (jag hade ju aldrig märkt mf om jag inte hade haft stenkoll på lutealfas och tagit tidiga graviditetstester...jo, förvisso fick jag kramper i magen och jätte ont..)...

    Jag håller tummarna för dig!!! stenhårt. Nu är det er tur Glad
  • Leya
    Tessan1975 skrev 2013-06-11 09:29:34 följande:
    Jag är singel...
    Men va kul med en till singel :) påbörjat försöken än eller bara i planeringsstadium fortfarande? Vilken klinik?
  • Leya
    miamaria76 skrev 2013-06-13 20:12:38 följande:
    Hej. Har med försökt hitta info om bästa tidpunkt men det är jättesvårt. Har inseminerats 3 ggr vid olika tidpunkter men än har det inte tagit. Ägget kan bara bli befruktat högst 1 dygn efter ägglossning och måste träffa på en spermie i äggledaren för att befruktning ska ske. Spermierna tar mellan ca 1-12 timmar på sig att nå äggledaren. Så vet man exakt när ägget släpper så vore väl idealet att insemineras kanske några timmar innan så att spermierna hinner fram.

    Det kluriga är bara att veta precis när ägget släpper och även om man lyckas tima allt detta så är chansen att det ska fungera ca 25% har jag för mig.  
    Näääj, tog det inte denna gång heller miamaria76? :(

    Jo, jag har ju också försökt läsa mig till allt jag hittar och rotat runt massor bland folk som lyckats med insemination... det jag har hittat är att de flesta gjort sin insem ca 16-20 h efter utslag, och då har de tagit äl-testerna ganska frekvent innan utslag. För mig tog det sig ju, men kom ut som ett tidigt mf och jag gjorde insem ca 15,5 - 16 h efter utslag.. Så ja, det är nog vad jag kan rekommendera. Det verkar också som att de flesta som lyckats har fått utslag på kvällen och gjort insem på em dagen efter...
  • Leya
    längtande83a skrev 2013-06-14 18:56:31 följande:
    Försök 1 - misslyckat. :'(
    näääj :( satans jävla skit!! *kramar om*

    Jag har också gått igenom ett misslyckat försök och ska på nästa här snart.
    Har haft min mens nyligen och ska börja med äl-tester tidigt denna cykel för att klocka exakt igen. Gick på semester idag, så nu är det fokus på dessa jädra äl-tester och försök nr 2 i danmark.

    Konstigt nog ser jag framemot att komma ner till kliniken och köpenhamn igen. Det var så jädra välkomnande och jag vägrar att inte hoppas som fasen för nästa försök. Ser det lite som en mini-semesterresa samtidigt och tänker kanske eventuellt stanna där nere några nätter.

    sänder en stöttande kram till alla starka krigare här i tråden Hjärta
  • Leya

    Är det nån av er här som vet vad det är som ges mot hög mf-risk? Jag pratade med kliniken som sa att jag skulle få nåt som minskade risken för mf, med tanke på mina senaste års historik. Nu pratar vi dk alltså, för här i sverige verkar man ju bara vifta bort det med att det är så vanligt (och dessutom är det mkt knöligare för mig att få utredning då jag är singel, orkar inte heller riktigt med utredning OCH insem samtidigt). Det de i dk nämnde var nåt som började på c tror jag.... tänkte jag skulle läsa in mig lite på det innan jag kommer ner, men jag orkar inte ringa dit igen å fråga :) tänkte om nån här satt på bra info?

  • Leya
    Heidi82 skrev 2013-06-15 16:50:21 följande:
    Jag vet inte men gissa att du får ngt för att förhindra ev blodproppar. Jag får ta progesteronvaggisar efter ÄL för att ägget ska fastna lättare.
    Tack för svar :) du tar inget före äl alltså? jag funderar lite på om det är nåt jag kan förbereda med innan.... ? eller om det är så att det bara är att invänta insemination och börja med det då...

    Har också läst om att det kan vara blodproppar i livmodern som gör att man får återkommande mf... jag har ju lite lågt blodtryck så det låter ju rimligt att det KAN vara så... Jag har dock inte lågt blodtryck, men på gränsen åt det låga hållet...
  • Leya
    Heidi82 skrev 2013-06-15 18:19:22 följande:
    Leya: Progesteronet gör slemhinnan tjockare så att det bildas en bättre miljö för äggen att vilja stanna. Min fertläkare tog ett hirmontest på mig och såg att jag hade lågt progesteron i kroppen. Jag vet inte om det hänger ihop med min endometrios men jag misstänker det. Ja, just det jag äter även levaxin mot sköldkörteln (hypoteros). Det kan också hjälpa mot missfall. Här där jag bor är dom jätte noga med att man inte ska ligga över 1. I Sverige tror jag att de går efter andra gränsvärden. Men hade jag tagit testet i Sverige så hade det klassats som normalt.
    åååååååååååååh TACK! kanske kanske att det var crinone (man kommer dit om man googlar på progesterone) som bm på kliniken i dk talade om :) men när man googlar på det så verkar det som att fass i sve helt dissat det.... som vanligt.

    Jag tror fasen mer på klinikerna i dk än vården hemma! Här  hemma verkar de ha noll koll :/
  • Leya
    Cassidy skrev 2013-06-16 13:47:17 följande:
    Åh, vad jag mår uselt!
    Jag har mått kass bägge de tidigare gångerna efter Ovitrellsprutan, men den här gången är det riktigt illa... Jag har ont i hela buken. Mensvärks-värk i hela höfterna och tjejmagen. Jag är så trött att jag nästan går sönder. Och jag mår illa av och till hela dagarna... Gråter

    Och då är det bara 5 dagar efter inseminationen...

    Om man bara visste att det till slut skulle leda till en bebis så hade det inte varit några problem att stå ut. Men än har det ju inte fungerat och efter alla dessa år så käns det bara så himla jobbigt!

    *suck*

    Var tvungen att klaga lite... Obestämd
    sänder en stor kram!!! håller med dig...om resultatet blir en bäbis kan man fasen stå ut med nästan vad som helst...men att både må dåligt och inte få nåt resultat är gris!! jag HOPPAS att det är en liten som växer i din mage...
  • Leya
    PiOmiO skrev 2013-06-16 23:22:50 följande:
    Jag har mått skit illa dag 4-5 efter inseminationerna båda gångerna, men det har ju inte tagit sig. Vet inte varför jag mår illa varje gång? det håller i sig i 2-3dagar sedan försvinner det. Andra gången tog jag Crinone och då var jag så fruktansvärt illamående och trött och sjukdomskänsla. Första gången tog jag inga extra hormoner, men var även då illamående.
    Vad var orsaken till att du fick crinone?
Svar på tråden Insemination - sommaren 2013