• Anzz

    Tvillingar bf feb 2014 - Någon som vill följas åt?

    Hejsan!!
    Jag har för en vecka sedan fått veta att vi har 2 pyren i magen med hjälp av IVF. Chockad men oxå överlycklig.
    Skulle vara roligt om vi ä ett gäng som följs åt på livets mest spännande resa.


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-08-08 12:27
    Bf-lista finns nu på denna länken:
    www.familjeliv.se/Forum-2-111/m70711145.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-10-11 17:34
    Nu finns även en FB för oss som väntar tvillingar 2014! "Tvillingar 2014"
    Om du är vill vara med så kan du skicka ett meddelande med din mailadress till sofiutane så får du en inbjudan!
  • Svar på tråden Tvillingar bf feb 2014 - Någon som vill följas åt?
  • Emmelilou

    Måste bara tipsa om Lunelax som min bm tipsade mig om. Min mage har varit som en ballong i flera veckor, gah, tänkte helt seriöst "kommer den att hålla ihop?". Och är bara i v 15. Men nu har jag druckit det några dagar och plötsligt känns magen rimligt stor (haha hur länge håller det i sig? ).

  • Eliezer4

    Är hemma själv fram till på fredag. Min sambo är uppe i Stockholm och jobbar. När jag funderade på vad jag skulle äta så blev jag helt plötsligt sugen på McDonalds. Så jag åkte iväg och handlade där. Nyttigt, kanske inte, men gud så gott det var!

  • Eos79
    Emmelilou skrev 2013-08-14 08:34:30 följande:
    Måste bara tipsa om Lunelax som min bm tipsade mig om. Min mage har varit som en ballong i flera veckor, gah, tänkte helt seriöst "kommer den att hålla ihop?". Och är bara i v 15. Men nu har jag druckit det några dagar och plötsligt känns magen rimligt stor (haha hur länge håller det i sig? ).

    Tack för tipset! Har haft trög mage sedan flera veckor så ska absolut testa detta.
  • kattm

    Välkommen Lakritsbåt! Hoppas att blödningarna avtar så att du slipper oroa dig.

    Eliezer, så länge du inte äter på McD varje dag så är det nog ingen som helst fara. Själv fuskade jag också med maten till lunch och åt mikrad Billys-pizza idag.

    Jag är nu sjukskriven i två veckor eftersom mitt illamående inte vill ge med sig. Vecka 16+0 idag. Lergigan funkade inte, så nu har jag fått recept på två andra mediciner att prova (en i taget, först Primperan och om det inte hjälper Sofran). Sen ska jag försöka jobba 25 % en vecka och därefter 50 %. Om två veckor är det också dags för första besöket på specialistmödravården, och snart därefter RUL. Jag längtar efter att få se våra små igen. Jag var hos BM i måndags och ville då passa på att lyssna på hjärtljuden, men hon sa att det var lite tidigt. Men efter det har jag läst om flera här på FL som fått lyssna i vecka 15. Nåja, jag slapp ju i alla fall bli ännu mer orolig om det nu var så att den BM jag träffade inte skulle ha hittat hjärtljuden. Det kanske är lite svårare på tvillingar också.

  • Lakritsbåt

    Rue och Förväntansfulla -tack för era svar! Intressant att höra vad era läkare sagt om blödningar.

    Från och med nu tänker jag ha strategin att försöka ta det lugnt så länge det inte kommer mycket blod och/eller jag får ont. Det återstår att se om jag lyckas med det :)

  • majken30

    Hej, vad fint att läsa att ni mår bra, och MCdonalds kan jag avslöja hjälpte mig mot illamåendet i börjat, slank ner cheeseburgare till mellanmål då och då ;)

    kattm - Vi fick lyssna på hjärtljud redan i v 11. Hon hittade det direkt, dock kunde man inte höra dem separat, men det var väldigt lugnande för stunden. Sen frågade jag nån vecka senare och då har de också sagt att det är för tidigt. Så jag tror snarare att det är upp till varje läkare. Vår läkare ville nog lugna oss och därför fick vi lyssna.  

    Är det någon annan som gått in i de berömda "spökveckorna"? Jag är i v.14 (13 + 5) och har svårt att riktigt förstå att jag har två små i magen ibland. Speciellt nu när jag mår så bra. Illamåendet är borta och orken är tillbaka. Magen är visserligen lite större, men jag kan fortf dölja på jobbet. Och den blir stor först på kvällen.

    Vi gjorde NUPP-test för en vecka sen och då såg allt jättebra ut, nu väntar jag bara på att magen ska växa!! Flört
    Hur känns det för er? 

  • Novalie2013

    Hej, tänkte höra om jag kunde hoppa in här ? Är i v. 10+5 idag å har sett mina små 2 ggr redan dels för blödningar då..

  • Rue

    Välkommen! Också haft mindre blödningar men helt ofarliga. Sett dom små räkorna i 7+3 hos min ordinarie Gyn då jag ätit pergotime den månaden så fick en uppföljning, och v 10+5 då man får välja till detta på inskrivning hos min mvc. I trådstarten finns länken till bf listan.


    Väntar tvillingar feb 2014
  • Förväntansfulla

    Vecka 13+5 Känner mig inte alls gravid emellanåt men sen slår illamåendet till med en smäll igen. Mina bröstvårtor har gjort sjukt ont sen v 8 och känns nästan som brännsår. Har väldigt stark växtvärk nere i magen. Det drar och sliter och känns som mensvärk, ibland känns de som ilningar ner mot underlivet när jag ligger ner och vänder mig om. Får riktigt ont i svanken emellanåt. Sex kan jag inte ens tänka på, värker ju så i magen att jag inte ens skulle våga om jag ville. Extra jobbigt nu när sambon ser mig som någon sexgudinna;) den senaste tiden så är de som att jag har någon extra utstrålning eller kanske känslan av att jag bär hans barn men han är som tokig i mig hehe. Trots alla åkommor så är jag så himla lycklig men tanken på att jag ska bli mamma har inte fallit in. Vet att jag är gravid men att det faktiskt ska komma ut två små trollungar sedan, det kan jag inte förstå:)

Svar på tråden Tvillingar bf feb 2014 - Någon som vill följas åt?