• Anonym (Amelie)

    När ringer du Pelles lärare? a.k.a. Har lärare alltid jour?

    Föräldrar: när ringer du dina barns lärare? Beror det på situation, ålder? När anser du att du kan förvänta dig svar och ett glatt bemötande, så att säga?

    Lärare: när är det ok att föräldrar ringer dig? Om vad?

    Är det ok ringa kvällstid/helger? 

  • Svar på tråden När ringer du Pelles lärare? a.k.a. Har lärare alltid jour?
  • Anonym (Mamman)
    Äntligen är vi där skrev 2013-07-29 22:32:27 följande:
    Ursäkta, men din och min syn på barn är uppenbart inte densamma... Man pekar inte ut ett litet barn som farligt, som ett monter såsom du framstället denna pojke! Tror du han VILL ha det såhär? Tror du det hjälper denna pojk att läraren blir nedringd av sådana som dig kvällarna i ända? Hur skulle lärarens bemötande av denna pojk då se ut? Eller nej, nu är du ju lejonninnan som skiter i alla barn, bara ditt eget inte far illa.. Och visst, till viss del köper jag det resonemanget, men jag skulle hellre se att du tröstar ditt barn, förklarar kamratens agerande, pratar om pojkens problematik med din son- istället för att hysteriskt ringa läraren som en annan skallertant. 

    Jag tror alla lärarna tänker samma som jag- man orkar inte med en förälder som dig- som vill demonisera ett barn på det viset- och som idogt vill ha över lärarna på din  sida genom att säga "ja, han är livsfarlig denna pojk, han borde sitta i bur, djupt medicinerad"

    Idioten- OK, du har verkligen en snedvriden bild! Jag hoppas VID GUD ATT DU INTE ÖVERFÖR DIN GALNA MÄNNISKOSYN PÅ DITT BARN! Hellre att mitt barn får stå ut med ett slag eller två i skolan- än att hen  skulle dela din människosyn! Det är vuxna som dig som jag skulle förbjuda mina barn från att närma sig! 

     
    Så min son ska gilla läget och ta emot stryk, men pojken som slår är den det är synd om? Konstig inställning. 
  • Lillsudd

    Dottern är långt ifrån skolåldern än, men jag har svårt att föreställa mig situationer där jag anser att jag måste ha tag i lärare på ledig tid (lika lite som jag uppskattar att klienter söker mig när jag är ledig; jag lever trots allt ett helt vanligt familjeliv med allt vad det innebär - även om jag råkar vara socialsekreterare by day). Det mesta kan man ju mejla vid gud vet vilken timma - så har läraren det på morgonen när skolan börjar. Kanske att jag skulle söka läraren hemma om något hänt som lett till polisanmälan - för att förvarna om att polisen hör av sig då... Vid extrema situationer kanske ett sms? Så får läraren ringa upp om hen tycker att det var viktigt nog och fungerar i vardagen. Men nej... läraren är en professionell kontakt i vårt liv, precis som BVC-sköterskor och förskolepersonal. De jobbar när de jobbar. Jag tillhör inte deras fritid.

  • Anonym (xxx)
    Anonym (Mamman) skrev 2013-07-29 22:50:04 följande:
    Så min son ska gilla läget och ta emot stryk, men pojken som slår är den det är synd om? Konstig inställning. 
    Hur fick du det till det? Det du skriver om denna pojke är ju inget akut som måste framföras klockan 21 på kvällen, det är ju ett återkommande problem som måste lyftas högre om lärarna inte kan hantera honom.
  • Anonym (Amelie)
    Lillsudd skrev 2013-07-29 22:50:19 följande:
     Men nej... läraren är en professionell kontakt i vårt liv, precis som BVC-sköterskor och förskolepersonal. De jobbar när de jobbar. Jag tillhör inte deras fritid.
    Bra uttryckt.
  • Anonym (*~*)

    Som svar på TS. Jag har aldrig ringt en lärare och skulle aldrig göra det heller. Är det något så mailar jag och förväntar mig att läraren hör av sig när denne har tid och tycker att det är lämpligt. Mailat lärare har jag gjort på alla tider på dygnet men jag förväntar mig bara svar under arbetstid. Är det väldigt viktigt att läraren får veta om tex en incident som har hänt eller liknande så skickar jag mailet så det finns där på morgonen eller så går jag tidigt till skolan och ber om att få prata med läraren när det finns tid. Sen förväntar jag mig att få vänta tills det finns möjlighet att få prata i lugn och ro. Läraren har en hel klass att se till och få att funka, inte bara mig och mitt barn. Även om det är något riktigt allvarligt (vilket har hänt) så har det här sättet alltid fungerat för oss. Det skulle aldrig falla mig in att ringa hem till en lärare och störa på dess fritid. Inget är så viktigt att det inte kan vänta. Har det dessutom hänt något med mitt barn så hanterar jag det som förälder med mitt barn för att sen informera läraren att detta har hänt, så här har vi hanterat det hittills och så här ser tankarna ut nu, hur ser du som lärare på saken?! Det tillhör inte lärarens uppgifter att ta hand om mitt barn på fritiden, det är mitt ansvar som förälder!

  • Äntligen är vi där
    Jag tror jag skall ta reda på Ica-kassörskans hemnummer! För fy fan vad jag är sugen på en drös med gröna äpplen just nu! Hon borde ju kunna larma av, öppna upp hela affären och ordna detta!
  • view

    Nej aldrig! Endast när dom är kvar i skolan om det behövs. Och ska lärare ringa hem till mig på kvällen lär det ju gälla ett mord...

  • Anonym (6-9)

    Jag hade en stökig elev en gång och jag ringde hans föräldrar ganska ofta. Hans mamma sa till slut att nu fick jag inte ringa mer för hon jobbade faktiskt... Hon tyckte då att jag skulle ringa på kvällstid istället, men min chef grep in då och sa att vi jobbar också på dagen och har ingen skyldighet att ringa föräldrar på kvällstid.

  • city cat
    Äntligen är vi där skrev 2013-07-29 22:57:50 följande:
    Jag tror jag skall ta reda på Ica-kassörskans hemnummer! För fy fan vad jag är sugen på en drös med gröna äpplen just nu! Hon borde ju kunna larma av, öppna upp hela affären och ordna detta!
    Fnudden for president
  • Curious

    Jag är lärare och har aldrig blivit uppringd på min fritid av någon förälder, däremot har de mailat eller skickat något på fb vilket jag tycker är helt ok. Ni föräldrar som känner att ni inte får tillräcklig information från skolan om saker som hänt etc. Be att få en kontaktbok som skickas mellan hem och skola varje dag som både lärare och föräldrar kan skiva om det har hänt något eller om Pelle ska till tandläkaren etc. På min skola har alla elever kontaktböcker och det fungerar jättebra ettersom både skola, fritids och föräldrar använder dem flitigt. Om det är något man vill prata om med läraren så kan man ringa till de telefoner som finns på skolan eller maila, man kan också ta en stund vid lämning eller hämtning. Vi lärare finns alltid på plats minst en timma innan skolan börjar och oftast fram till 5 på eftermiddagen. Jag har inget emot att någon ringer på kvällen/mitt i natten/helgen etc om det har hänt något allvarligt tex dödsfall i familjen eller liknande men inte för att Pelle har varit i bråk, det kan gott vänta till nästa dag. Dessutom vill jag bara klargöra att vi lärare INTE har jour och kommer aldrig att ha det heller. Vi jobbar 45 timmar/vecka varav 10 av dessa är förtroendetid som väldigt många väljer att göra på arbetsplatsen just för att slippa ta med sig jobbet hem.

Svar på tråden När ringer du Pelles lärare? a.k.a. Har lärare alltid jour?