Inlägg från: Juronjaure |Visa alla inlägg
  • Juronjaure

    Utredning sommar/höst 2013

    Åh, här hoppar jag också in! Jag undrar en sak... Har precis varit på första mötet på Sophiahemmet och ska  ta blodprover och göra äggledarspolning framöver... Blodprov nr 2 ska tas på mensdag 3. Men hur gör man om mensdag 3 infaller på helgen när de har stängt...?

  • Juronjaure
    Dalina skrev 2013-09-03 14:46:45 följande:
    Hej,  hur gamla är ni som gör dessa utredningar? Jag är nämligen 24 själv och funderar på att göra det...
    Jag är 28
  • Juronjaure
    Fröken Smilla skrev 2013-09-04 18:22:48 följande:
    Kul att se att fler hittat hit!

    Jag är 32... Fick tillbaka provsmakande och allt såg bra ut. Sambon gjorde spermaprov i måndags och ska göra ett till om två veckor, och jag ska ringa kvinnokliniken nästa gång jag får mens för att boka tid till äggledarspolning.



    Har också hört att det ska vara ok med dag 2 eller 4. Men ring Sophiahemmet för säkerhets skull :)
    Jag kollade pappret lite bättre, det är tydligen dag 3-5 som gäller enligt det, och då ställer ju inte helgen till nåt problem, tack och lov!
  • Juronjaure
    sama12 skrev 2013-09-05 14:14:43 följande:
    Nyss hemkommen efter undersökning av äggledare. Inget skönt alls, men nu känns det ok igen. Allt såg ut som det skulle och både jag och mannen fick lämna lite blodprover så skulle doktorn ringa i nästa vecka.
    Denna eviga väntan men ett steg i taget så ska det nog gå bra.
    Uuuusch, hur ont gör det??? Jag är skitnervös inför spolningen. Men jag antar att det gör ont för vissa och inte för andra, så det tjänar ingenting till att oroa sig... Men ändå!
  • Juronjaure
    sama12 skrev 2013-09-05 20:02:49 följande:
    Jag tyckte att det gjorde fruktansvärt ont. Men tänkte hela tiden "bebisbebisbebis".
    Sen har vi ju alla olika smärttrösklar så för dig kanske det inte känns lika mycket.
    Och det gick över ganska så snabbt. Man fick smärtstillande att ta en timme före.
    När ska du göra det juronjaure?
    Ska ringa och boka tid så fort mensen kommer, så det blir väl spolning om 1,5 vecka eller så. Hoppas att jag är immun mot äggledarsmärta ;) Jag tycker det är lite orättvist att jag ska ta blodprover, göra smärtsam äggledarspolning och så småningom förhoppningsvis FÖDA, medan sambon bara behöver runka i en burk... Hallå liksom?
  • Juronjaure
    Axsson skrev 2013-09-06 11:00:31 följande:
    Hej!
    Jag hoppar in här med! Jag är 23 och sambon 28, vi har försökt i 15 månader. Tog ett negativt test imorse och väntar mensen när som helst, då blir det försök 16 utan något som helst resultat.

    Vi har tid för utredning på torsdag nästa vecka! Hoppas såklart på någon förklaring som är enkelt åtgärdat. Vet itne om jag klarar av att höra att allt ser bra ut men att ingenting händer ändå!

        
    Kul att du kom hit Axsson!

    Känner precis som du att det vore nedslående att höra att allt är bra... Jag har ju fått plus två gånger och tidiga missfall, och jag tror inte att det beror på otur. Det måste ju vara NÅNTING. Fast det är klart att det vore ännu mer nedslående att få höra att det är nåt allvarligt fel... :(
  • Juronjaure
    Fröken Smilla skrev 2013-09-10 22:35:45 följande:
    Mensen kom som vanligt här, så ringde för att boka äggledarspolning och så har de ingen bra ledig tid... Suck! Fått en tid till efter nästa mens, för vi är i Spanien när jag ska ha mens då. Tråkigt att inte få spolningen denna cykeln, men då lär vi kunna spika bröllopsdatum utan att oroa oss för att det är för nära ett ev bf.
    Usch vad tråkigt! Själv har jag haft världens knäppaste cykel nu precis när blodproven ska tas... Har blött sedan tre dar efter ägglossning, och vet inte riktigt hur jag ska kunna veta när mensdag 3-5 är(då blodprovet ska tas) eftersom jag redan blöder... Kan man gå på när man hade ägglossning kanske? Så jävla jobbigt, blir skitorolig att det är nåt jätteallvarligt fel på mig. Vem blöder i en halv månad liksom???
  • Juronjaure
    sama12 skrev 2013-09-11 19:18:27 följande:
    Fy vad jobbigt juronjaure.

    Jag skulle fått börja på stimulering i nästa vecka, men tydligen var jag inte vaccinerad mot röda hund? Har ju fått spruta, men det kanske går ur kroppen? Så nu ska jag istället vänta på en vaccinationstid och sen vänta ytterligare fyra veckor.
    Vad är stimulering? Och röda hund, det var ju det man vaccinerades mot i skolan, måste man göra om det när man blir vuxen?
  • Juronjaure

    Nu är min äggledarundersökning inbokad, om en vecka! Nervös! Fast sköterskan jag pratade men sa att alla blir nervösa eftersom man får smärtstillande stolpiller av dem innan undersökningen, men hon påstår att det inte gör så ont, men kan kännas som lite mensvärk.

    Jag väljer att lita på henne!!!

  • Juronjaure
    Axsson skrev 2013-09-13 12:27:23 följande:
    Här får man tabletter innan sån undersökning. Hade dom gett mig stolpiller hade jag hellre haft ont :P
    Haha, alltså, man får pilla in det själv ;)
Svar på tråden Utredning sommar/höst 2013