• Axsson

    Utredning sommar/höst 2013

    Hej!
    Jag hoppar in här med! Jag är 23 och sambon 28, vi har försökt i 15 månader. Tog ett negativt test imorse och väntar mensen när som helst, då blir det försök 16 utan något som helst resultat.

    Vi har tid för utredning på torsdag nästa vecka! Hoppas såklart på någon förklaring som är enkelt åtgärdat. Vet itne om jag klarar av att höra att allt ser bra ut men att ingenting händer ändå!

        

  • Axsson
    Juronjaure skrev 2013-09-06 12:03:42 följande:
    Kul att du kom hit Axsson!

    Känner precis som du att det vore nedslående att höra att allt är bra... Jag har ju fått plus två gånger och tidiga missfall, och jag tror inte att det beror på otur. Det måste ju vara NÅNTING. Fast det är klart att det vore ännu mer nedslående att få höra att det är nåt allvarligt fel... :(

    Jo något allvarligt fel vill man verkligen inte ha. Men typ något med sköldkörteln, ingen ordentlig ÄL, stopp i äggledare.. nånting som är lätt åtgärdat! 

    Hoppas det tar sig snart för er!  
  • Axsson

    Sådär ja. Då är utredning påbörjad. Första besöket idag och det gick bra. Känner mig lugn för första gången på månader! Hälsosamtal, pungundersökning och gynundersökning. Allt såg bra ut och utefter det vi berättade med ser han inga hinder för att vi inte skulle bli gravida på naturlig väg, men vi måste såklart vänta på provresultaten och äggledarspolning. Mannen ska lämna spermaprov nästa vecka och så tar det ungefär 3 veckor att få svaren på det och jag ska lämna blodprov på dag 3 i nästa menscykel så det blir ungefär samtidigt som hans provsvar kommit. 
    Ser hans prov bra ut så blir det spolning för min del någon vecka senare. 

    Så himla skönt att det är igång nu! Jag känner mig hoppfull att vi innan jul har en bulle i ugnen!    

  • Axsson

    Här får man tabletter innan sån undersökning. Hade dom gett mig stolpiller hade jag hellre haft ont :P

  • Axsson
    prettysusan skrev 2013-09-18 15:23:05 följande:
    hej.. =) Hoppar in här jagmed.. jag  o min sambo har försökt sen nov 2011 o inget har hänt så nu har jag bokat min första tid 3 okt.. så nu är det dax!!! Frustrerande när inget händer :/ Men så nu har man snart iaf kommit igång med utredning och snart förhoppningsvis + på stickan :D
    va fick ni göra på första besöket?

    Hej hej! Trist att ni försökt så länge utan plus, men skönt att vara igång med utredning snart Glad
    Vi var på vårt första besök förra veckan och då frågade läkaren lite saker bla. Vikt/längd, rökning, hur ofta vi har sex, hur lång menscykel och om jag känner av äl osv, sjukdomar.. Sen undersökte han sambons pung och sen fick jag göra ett VUL. Sen skickade han remiss för spermaprov så igår var sambon och lämnade det. Så nu får vi vänta ca 3 veckor på svar och jag ska lämna blodprov nästa menscykel på dag 3! Så skönt att det händer något nu Glad 
  • Axsson
    prettysusan skrev 2013-09-18 15:52:40 följande:
    Axsson :
    jaa verkligen jätte trist, varje gång mensen dyker upp blir man lika lessen och nu dök den upp igen så nu tänkte jag att de är dax..!!! ja o skönt att man äntligen tog tag i det o ringde de där samtalet till gyn!! =) Ah ok så de va lite det jag misstänkte att skulle hända på första besöket =) Nu vill jag bara att dagen ska komma så man verkligen är igång!!! ja o hoppas att ni oxå får de där efterlängtade plusset snart =)
    haha min sambo är ju inte direkt överlycklig över de här med sperma prov men de e värt de sa han!!!

    Nej men precis! Så jobbigt att få den där jäkla mensen.. Men snart måste vi ha våra plus! Varje mens är ju ett steg närmre i alla fall Glad

    Ja allt är ju värt det och tycker ändå det är vi tjejer som får stå ut mest med blodprover, gynundersökningar, äggledarspolning, hormoner osv Flört Dom kan gott lämna ett spermaprov, haha!  
  • Axsson

    Det var ju som alla skräckhistorier om hur hemskt cellprov var. Kändes ju knappt! Är väl mer om man har stopp i äggledaren som det gör ont :) men klart det kan kännas obehagligt.

Svar på tråden Utredning sommar/höst 2013