Inlägg från: Fröken Smilla |Visa alla inlägg
  • Fröken Smilla

    Utredning sommar/höst 2013

    Hej på er!

    Tänkte starta en liten tråd för oss som påbörjar/påbörjat utredning nu i sommar eller till hösten.

    Jag och mannen var på vårt första möte idag och man har ju en massa tankar!

  • Svar på tråden Utredning sommar/höst 2013
  • Fröken Smilla

    Tänkte berätta lite mer i ett eget inlägg:

    Vi träffade gyn för första gången idag, och det gjordes gynundersökning som såg bra ut, och de tog blodprov för TSH (sköldkörteln), prolaktin och progresteron. Hon skickade remiss till äggledarspolning och spermaprov.
    Det känns som vi kommit en bit på vägen redan, så nu ska vi invänta de första provsvaren. Jag misstänker att TSH är för högt (har varit i övre kant tidigare) och hoppas jag kan få levaxin äntligen!
    Nästa vecka ska jag dit för FSH, på tredje mensdagen.

    Det är spännande, men läskigt samtidigt...!!

  • Fröken Smilla

    Kul att se att fler hittat hit!

    Jag är 32... Fick tillbaka provsmakande och allt såg bra ut. Sambon gjorde spermaprov i måndags och ska göra ett till om två veckor, och jag ska ringa kvinnokliniken nästa gång jag får mens för att boka tid till äggledarspolning.


    Juronjaure skrev 2013-09-02 21:30:21 följande:
    Åh, här hoppar jag också in! Jag undrar en sak... Har precis varit på första mötet på Sophiahemmet och ska  ta blodprover och göra äggledarspolning framöver... Blodprov nr 2 ska tas på mensdag 3. Men hur gör man om mensdag 3 infaller på helgen när de har stängt...?



    Har också hört att det ska vara ok med dag 2 eller 4. Men ring Sophiahemmet för säkerhets skull :)
  • Fröken Smilla

    Mensen kom som vanligt här, så ringde för att boka äggledarspolning och så har de ingen bra ledig tid... Suck! Fått en tid till efter nästa mens, för vi är i Spanien när jag ska ha mens då. Tråkigt att inte få spolningen denna cykeln, men då lär vi kunna spika bröllopsdatum utan att oroa oss för att det är för nära ett ev bf.

  • Fröken Smilla

    Jag fick diklofenak i samma brev som kallelsen till äggledarspolningen. Så slipper stolpiller Men visst blir man lite nervös. Är dock rätt glad att få vänta till nästa cykel. Vi ska snart på semester och jag vill gärna slippa tänka på tester osv just nu. Men sen, efter semestern, kommer jag bli lite mer "het på gröten". Försöker ta allt detta med ro, men det är inte så lätt alltid...

  • Fröken Smilla

    Mina blodprov tog ca 4 arbetsdagar. Första gången visade de en avvikelse, andra gången var de normala, så ingen åtgärd där (tyvärr).

  • Fröken Smilla

    Jag inväntar ägglossning... Det kändes en del i måndags men det känns inte som att jag skulle få ÄL en vecka efter första mensdagen. Nu har jag börjat få känningar igen så jag hoppas jag har ÄL imorgon eller på söndag för då behöver jag inte boka om tiden för äggledarspolning. Hade ju varit typiskt om jag missar nästa månad med pga att vi är i Spanien... Eller så är det bara att hålla tummarna att det tar sig denna gången, man hoppas ju in i det sista att slippa äggledarspolning.

  • Fröken Smilla

    Skönt Hallonbacken!

    Min kropp är skitlurig just nu. Ägglossningen lyser med sin frånvaro, och idag fick jag en spotting som försvann lika fort som den kom. Fattar ingenting. Ska ju boka äggledarspolning, har en tid inbokad men det är ju osäkert att jag kan gå då eftersom jag inte har någon koll alls på när mensen ska komma. Är toksäker på att mensen kommer på semestern och då kan jag varken göra äggledarspolning eller boka in en tid. Så då blir det ytterligare en månads väntan *suck*. Man vill ju att allting ska flyta på nu.

    På måndag får vi troligtvis svaren på sambons spermaprov. Det är ju också lite spännande...!

Svar på tråden Utredning sommar/höst 2013