Inlägg från: Anonym (skandal) |Visa alla inlägg
  • Anonym (skandal)

    Hur få tag på mat? Svälter här :(

    Anonym (Otroligt!) skrev 2013-08-14 20:40:50 följande:
    Snälla ts, skönt att det nu har löst sig tills vidare och jag förstår om du inte orkar eller vill bråka, men en anmälan alt ett samtal/brev till din soc.sekreterares chef vore verkligen på sin plats. Såhär får det bara inte gå till! Demon

    Om det nu skulle hända igen, vilket jag inte hoppas, så MÅSTE du stå på dig, även om du tycker det är jobbigt/pinsamt osv. Det låter som du är ensam och väldigt duktig, kanske tom lite för mogen för din ålder. I din situation behöver man skinn på näsan. Du är värd lika mycket och allt som andra har! Vid nytt missöde så finns det socialjour att ringa  
    Instämmer. Skandal att ställa en ung människa på bar backe på det viset!

    Själv undrar jag även hur fosterföräldrarna tänkte. Hur kan man bara släppa all kontakt och inte ens sticka till henne ett par hundralappar? Är man verkligen lämpad att ta hand om barn och unga om man inte känner mer omsorg om dem än så?
  • Anonym (skandal)

    Hur mår du idag TS? Har du lyckats få i dig någon mat?

  • Anonym (skandal)
    missnea skrev 2013-08-15 18:43:02 följande:
    Har för mig att det kostade per termin för maten på gymnasiet.. Är några år sen nu o jag är inte heeeelt hundra... Men jag har faktiskt för mig det.....
    Olika i olika kommuner. Det är bara i grundskolan som maten måste vara gratis.
  • Anonym (skandal)
    Anonym (bull) skrev 2013-08-16 12:35:14 följande:

    Jag bodde i trapphus uppe vid vinden alt hos vänner när någon släppte in mig, jag har inga föräldrar och lämnade min fosterfamilj när jag va 13 av olika skäl och haft kontakt med soc då fram tills jag blev 25 och äntligen stod på egna ben. Har nu familj då jag inte tog deras "råd" att skaffa barn när jag va 20.. Efter mina 12 år med soc vet jag att har du rätt till csn ska de ta de. Då har du inte längre någon rätt till deras försörjningsstöd så då e de csn ts ska kontakta ang fler bidrag/lån. Som sagt är kyrkan en annan möjlighet, behöver inte va inskriven de hjälper ändå.
    TS har inte rätt till studielån. Däremot får hon studiebidrag precis som alla andra gymnasister.

    Jag har aldrig hört talas om att soc skulle tvinga tonåringar att hoppa av gymnasiet för att få bidrag. Det skulle nog bli en förlustaffär för skattebetalarnas del i så fall. Hopplöst att få jobb utan gymnasiekompetens så som arbetsmarknaden ser ut idag!
  • Anonym (skandal)
    Anonym (bull) skrev 2013-08-16 17:20:30 följande:

    Dom tvinga inte mig, dom gav mig alternativet att ta lån eller hoppa av. De har regler att följa. Sen vet jag att många har svårt att tro att vi har hemlösa svältande barn i välfärdssverige men det är den sidan som sällan kommer fram. Csn ger en vis del bidrag en vis del lån. Hon får ansöka efter lån delen med, blir hon nekad är det en annan sak.
    Man har inte rätt att låna till gymnasiestudier förrän höstterminen det år man fyller 20. Innan dess ska föräldrarna försörja en, om man har några.
  • Anonym (skandal)
    Anonym (bull) skrev 2013-08-17 06:20:03 följande:

    Du kan söka från 16 års ålder men endast om du går på högskola (hur ofta det nu händer?) men annars kan du söka från 18års ålder,vanligast är att soc inte kräver att du söker det förrän du blir 20. Regler om csn lån/bidrag står på deras hemsida. Inte svårt att ta reda på.
    Men nu får du ge dig! Jag skrev ju gymnasiestudier. Det är nämligen det som TS ågnar sig åt. Vilka regler som gäller för högskolestudier är inte relevant i denna tråden.
Svar på tråden Hur få tag på mat? Svälter här :(