Inlägg från: Anonym (Adopterad fr sydkorea) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Adopterad fr sydkorea)

    Fråga till den manliga skaran: Varför "går asiatiska kvinnor bort"

    I flera trådar har jag läst att många män skriver att asiatiska kvinnor "helt går bort" (ngt jag själv som adopterad fr Sydkorea upplevt många gånger). Är lite nyfiken på varför? Får ofta höra glåpord "kan tänka mig ligga m dig men ALDRIG visa mig offentligt med" & förfrågningar fr främlingar som "vad jag tar i timmen?" etc. Tilläggas skall att jag på intet sätt klär mig "slampigt", däremot kvinnligt!

  • Svar på tråden Fråga till den manliga skaran: Varför "går asiatiska kvinnor bort"
  • Anonym (Adopterad fr sydkorea)
    myrank skrev 2013-08-18 22:28:34 följande:
    Har också upplevt det där bemötandet! Också adopterad fr S-korea.

  • Anonym (Adopterad fr sydkorea)
    Anonym (hm) skrev 2013-08-18 22:48:02 följande:
    Hur är bemötandet från andra adopterade män? 



    Har i ärlighetens namn träffat väldigt få adopterade män/killar (vilket inte är så konstigt m tanke på att det är flickorna man ofta inte "vill ha" i mng asiatiska länder). De jag träffat har personlighetmässigt inte varit ngt för mig. Och det jag önskar är möjligheten att få "välja" livspartner på samma villkor som alla "inhemskt" födda - baserat på personlighet - inte enb gruppen: "adopterad".
  • Anonym (Adopterad fr sydkorea)
    Anonym (hm) skrev 2013-08-18 23:40:18 följande:
    Du svarade inte på min fråga...Hur blir du bemött av andra adopterade män? Eller är du ens intresserade av andra adopterade? Asiatiska tjejer i Sverige, speciellt adopterade, verkar inte vara intresserade av asiatiska män? Men kanske skulle en adopterad asiatisk kille vara bra för dig? Har du ens gett det en chans?



    Ovanstående svar var tänkt till denna kommentar.
  • Anonym (Adopterad fr sydkorea)
    MaryArden skrev 2013-08-19 00:10:34 följande:
    Så brukar min första tanke vara också, men bara när kvinnan är relativt ung och mannen är betydligt äldre och av någon anledning inte direkt vad som brukar ses som ett kap. 

    Får du samma reaktion om de är jämnåriga?  



    Jag har varit ute och t ex hjälpt min pappa att handla efter att han brytit lårbenshalsen men även på ICA hör jag kommentarer, även fr pensionärerer, som "hon är bara ute efter ett arv", "han dör snart och då blir hon rik och kan åka hem igen". Och ja, jag ärver min pappa!
  • Anonym (Adopterad fr sydkorea)
    Anonym (;)) skrev 2013-08-19 00:33:20 följande:
    De är inte män , bara korkade kukdjur. ;)



    Haaaaaa!
  • Anonym (Adopterad fr sydkorea)
    Anonym (hm) skrev 2013-08-19 00:50:02 följande:
    Nu är det ju så att Asiatiska kvinnnor i västvärlden har ett visst rykte när det gäller asiatiska kvinnor med vita män.Att de aktivt väljer bort asiatiska män för vita  män....detta är även statistisk fakta i t.ex. USA då de flesta blandpar där består av vita (ofta judiska) män med asiatiska kvinnor. Och där finns det trotts allt en ganska jämn fördelning av både asiatiska kvinnor och asiatiska män.Jag förstår att det inte är samma sak i Sverige men det låter lite som en dålig ursäkt faktiskt. Självklart kan du finna asiatiska män i Sverige om du verkligen vill. Det jag vill komma fram till är att just i Sverige så ser man oftast asiatiska kvinnor och tjejer med just vita svenskar.....inte andra icke vita svenskar utan vita etniska svenskar. Det verkar då som att ni tar vilken vit etnisk svensk man som helst och detta gör ju inte att svenska (etniska) män känner sig speciella eller utvalda för den individ de är.Om vilken vit svensk man som helst duger, och ni samtidsigt aktivt väljer bort asiatiska män, plus det ryktet om svenskar som hämtar hit thailändskor osv, då är det väl självklart att vissa aktivt väljer bort asiatiska kvinnor eftersom det bär med sig en viss stämpel.Jag håller dock med dig om det sista du skrev.



    Men är man adopterad sedan spädbarn blir man svensk i mentaliteten. För mig blir då "du kan hitta en asiatisk man om du letar ordentligt" samma som du kan hitta "en afrikansk man", "en latinamrekansk man".... För mig har det aldrig handlat om etniciteten som utgångspunkt. Jag har generellt kulturellt, mentalitetsmässigt etc mer gemensamt m en svensk man (adopterad eller ej).
  • Anonym (Adopterad fr sydkorea)
    Anonym (hm) skrev 2013-08-19 07:50:45 följande:
    Du har väl ändå mer gemensamt med en adopterad kille från sydkorea som dig själv än med en etnisk svensk kille?Väldigt märkligt resonemang från din sida och det är samma attityd jag har sett från andra adopterade asiatiska tjejer. Jättetråkigt faktiskt då det tyder på självhat. Något jag tycker man ska ta upp mer inom adoption då det verkar vanligt.



    Nej, man måste inte nödvändigtvis ha mer gemensamt m en adopterad sydkorean än en föddsvenskfödd!

    För adopterade har också olika persligheter. Ditt resonemang tycker jag snarare handlar om ett försvarandet av "asiatiska kvinnor" som en homogen grupp som skall hålla sig borta fr svenska män. Och det gör mig väldigt ledsen att läsa!
  • Anonym (Adopterad fr sydkorea)
    Anonym (hm) skrev 2013-08-19 09:42:10 följande:
    Läs inlägget jag svarade på.TS hävdade att hon har mer gemensamt med en svensk (etniskt) kille än en kille som är adopterad från sydkorea som hon själv är. Det enda jag menade var att hon inte nödvändigtsvis måste ha mer gemensamt med en etniskt svensk kille.Ursäkta men nu tycker jag det börjar lysa väldigt mycket självhat från både dig och TS. Det är inget fel med adopterade asiater, varken killar eller tjejer. Det är inget fel med att erkänna sitt ursprung och att det har en del i hur man blir formad som person. Detta borde diskuteras mycket mer inom adoption tycker jag för detta bevisar bara hur viktigt det är.



    Självklart är det inget fel att erkänna sitt ursprung, men vad menar du med ursprung? För mig handlar det inte enb om biologiskt. Sanningen är den att förutom att JAG har en kropp som inte är "skandinavisk" har jag ingen koreansk identitet. Men omgivningen däremot måste hela tiden tala om att JAG minsann aldrig kan bli svensk! Men hur mycket minns du själv från dina första levnadsmånader och hur det format din identitet???
  • Anonym (Adopterad fr sydkorea)
    Soetkorv skrev 2013-08-19 09:32:52 följande:
    Precis. Andas en viss avundsjuka och missunnsamhet bland vissa svenska kvinnor. Är det osäkerhet tro? Varför skulle vi adopterade VILJA enbart leta efter en koreansk man i Sverige? Det är som att överviktiga enbart ska leta efter andra överviktiga, blonda efter blonda etc. Säger någon att vi ska leta efter en asiatisk man så är det trångsynt. vi är uppväxta här, och det är bara löjligt om vi skulle gå runt och bara dejta män med ursprung i Asien. 



    Grymt bra liknelse!
  • Anonym (Adopterad fr sydkorea)
    Anonym (hm) skrev 2013-08-19 09:58:16 följande:
    Som sagt, jag håller med dig om umgängeskrets och det man växt upp med. Som jag redan skrivit i mina tidigare inlägg.Det var TS som hävdade att hon per automatisk har mer gemensamt med en svensk (etnisk) kille än en adopterad från sydkorea, inte jag. 



    Har aldrig menat att JAG per automatik har mer gemensamt m en etnisk svensk än adopterad fr sydkorea utan jag motsade ditt påstående att jag per automatik skulle ha mer gemensamt m en adopterad man fr sydkorea! Men det var inte detta tråden handlade om utan varför jag måste få höra rakt upp i ansiktet att: "ni asiatiska kvinnor är så j**la fula, trånga i xxx etc".
  • Anonym (Adopterad fr sydkorea)
    Anonym (hm) skrev 2013-08-19 20:49:13 följande:
    Men läs inlägget jag svarade på.Det var TS som skrev att hon har mer gemensamt med en etnisk svensk kille än en adopterad från sydkorea som hon själv. Om vi endast utgår från det så har hon mer gemensamt med en adopterad från sydkorea om vi endast utgår från de två sakerna. Inget annat.TS skrev att hon per automatisk har *mer* gemensamt med en etnisk svensk. Jag hävdade bara att utifrån endast det så har hon mer gemensamt med en adoperad från sydkorea eftersom de båda är adopterade från sydkorea. Alltså, inte att de har mer gemensamt överlag.Suck, folk och läsförståelse...



    Hoppas jag inte låter oförskämd nu men jag tycker faktiskt du också behöver läsa lite bättre! Jag skrev klart att jag INTE per automatik har mer gemensamt m etniska svenskar men UTAN BESTRED ditt påstående "per automatik mer gemensamt m adopterade asiater!"
  • Anonym (Adopterad fr sydkorea)
    Juniana skrev 2013-08-20 08:06:46 följande:
    Nej. Är DU asiat..? Jag känner dock ett par kvinnor som är adopterade från Sydkorea. En är läkare och en är civ ing.. Jag har aldrig varit med om att män skulle behandla dem fräckt eller nedlåtande, i större utsträckning än vad alla kvinnor tyvärr råkar ut för någon gång. Och inte heller har de någonsin klagat på detta för mig. Men då utstrålar dessa kvinnor inte heller sex appeal,  utan intelligens och vetskapen om sitt eget värde. Och det gjorde de redan när de gick på universitetet.

    Jag är helt säker på att man kan påverka omgivningen med sin egen attityd. Detta gäller ju även människor som har andra saker emot sig, t.ex. funktionshinder, kortvuxenhet, extrema skönhetsfel...



    Men kan det inte finnas risk för att ditt resonemang blir att den som får glåpord efter sig "får skylla sig själv" pgr av klädsel etc? I mitt fall klär jag inte på ngt sätt utmanande (men givetvis är kavajen kvinnligt sydd), jag är akademiker m hög inkomst och yrkesmässigt hög status så jag tycker inte det stämmer fullt ut. Dock är det inte i yrkessammanhang jag får detta bemötande utan av totala främlingar på tåg, t-bana & krogen skalll vi inte ens näma
  • Anonym (Adopterad fr sydkorea)

    Tråkiga är att "folk" bestämt sig för att asiatiska kvinnor är lättade alt thailänska horor. Inget individtänk verkar finnas och ännu värre är att det är ok att häva ur sig vadsomhelst.

  • Anonym (Adopterad fr sydkorea)

    Någon mer med tankar eller funderingar?

  • Anonym (Adopterad fr sydkorea)

    Någon m något att tillägga?

Svar på tråden Fråga till den manliga skaran: Varför "går asiatiska kvinnor bort"