• myrank

    Fråga till den manliga skaran: Varför "går asiatiska kvinnor bort"

    Har också upplevt det där bemötandet! Också adopterad fr S-korea.

  • myrank
    Anonym (hm) skrev 2013-08-19 07:50:45 följande:

    Du har väl ändå mer gemensamt med en adopterad kille från sydkorea som dig själv än med en etnisk svensk kille?


    Väldigt märkligt resonemang från din sida och det är samma attityd jag har sett från andra adopterade asiatiska tjejer. Jättetråkigt faktiskt då det tyder på självhat. Något jag tycker man ska ta upp mer inom adoption då det verkar vanligt.



    Varför då? Skall vänsterhänta ta första bästa vänsterhänta för annars självhatar de sig själva? Förvånad Det finns ju fler högerhänta men om de letar tillräckligt mycket?
    Det tragiska verkar vara att kvinnor verkar hysa mer förakt mot asiatiska kvinnor än män!?!? Förvånad 
  • myrank
    Juniana skrev 2013-08-20 08:28:43 följande:
    Så är det väl med allting som man varnar för, att de som ändå gör det kan få höra att de "får skylla sig själv". Samma sak med brottsförebyggande åtgärder, brandförebyggande åtgärder, åtgärder för att förhindra drunkningsolyckor... Men ska man inte för varna för NÅGONTING då..?

    Om du ändå möter detta beteende, så tycker jag att det är jättetråkigt. Och helt oursäktligt, såklart. 



    Drunkningsolyckor vs rätten att klä sig kvinnligt utan att bli kallad "k*ull-dock"; där gick du väl ändå lite väl långt?!?!
  • myrank

    En mkt "intressant" iaktagelse jag gjort (givetvis välidigt övergripligt generaliserande) är att: män kan komma fram och klicka ur sig ngt riktigt lågt, medan kvinnorna på anonyma nätforum kan vara om än mkt elakare. Det verkar som den nedvärderande synen på adopterade östasiatiska kvinnor delas av VISSA såväl "inhemska" män som kvinnor i större utsträckning än jag trodde.

  • myrank
    Soetkorv skrev 2013-08-23 08:39:42 följande:
    Det handlar inte om preferenser när vissa män förolämpar en kvinna pga att hon har ett asiatiskt utseende, oavsett om det är thailändskt eller koreanskt. De behöver inte dejta oss, gifta sig eller beblanda sig med oss om vi är avskyvärda. Är själv adopterad från Sydkorea. Men det som TS beskriver hur vissa män uppför sig mot henne är förolämpande, förnedrande och rasistiskt och riktigt illa beteende. 

    TS skrev: "Får ofta höra glåpord "kan tänka mig ligga m dig men ALDRIG visa mig offentligt med" & förfrågningar fr främlingar som "vad jag tar i timmen?" etc. " 



    För mig här det tyvärr varit mer kvinnor som sett ner på mig än män. Mot mannen här de tisslat: "...men han ser ju jättebra ut och är trevlig, han måste kunna få tag i något bättre än den där...." och mot mig: "håll dig till dina egna" eller möjligen: "ta en gammal gubbe som inte kan få ngt annat, det passar dig som är desperat".
Svar på tråden Fråga till den manliga skaran: Varför "går asiatiska kvinnor bort"