Inlägg från: Anonym (Välj själv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Välj själv)

    Vill berätta om vår son

    TS!

    Om du mår bra (bästa alternativet?) av att leva med den här killen så fortsätt med det. 

    Tror du på riktigt att han kommer döda dig om du berättar? Eller, vad tror du, på riktigt, skulle hända? Kan du öppna dig för honom och hoppas på att ni får en bättre relation på så sätt?

    Men, även om du lever med en äldre man och även om du skaffar bra, så skapar du ett bättre liv för dig själv om du har en utbildning och träffar andra människor. Har du provat folkhögskola?

    Lycka till!
    (Alla kan bli lyckliga, men vissa måste jobba hårdare för det än andra...)
     

  • Anonym (Välj själv)

    Som jourhemsmamma måste jag bara säga att det visst är fullt möjligt. Under 10 års tid har jag haft tre placerade barn som gått direkt till adoption, alla från unga mödrar. Jag har hämtat dem på BB, haft dem 2-8 månader och sedan skolat in dem med adoptivföräldrarna.

    Det är alltså precis som TS skriver. De barn som går direkt till adoption går INTE till familjehem utan till familjer som utretts för adoption genom familjerätten i den egna kommunen, om inte biomamman har andra önskemål. Socialen samarbetar i dessa fall med familjerätten och "tar alltså hand om det" precis som TS skriver.

     

  • Anonym (Välj själv)

    Och just det: 

    De barn som tas hand om socialen, oavsett det är LVU eller SoL-placering är de sam hamnar i familjehem. Det är oftast familjer som inte fungerar och som inte klarar av att ta hand om sina barn.

    En ficka eller en kvinna som väljer att adoptera bort sitt nyfödda barn gör det via socialen i Sverige idag. Det är verkligen inget konstigt med det. Förstår inte varför ni ifrågasätter det. 

  • Anonym (Välj själv)
    Felaktigt skrev 2013-09-22 15:14:25 följande:
    Som "soc.tant" måste jag bara skriva att det är flera omständigheter i din text som låter märklig. För det första: som andra redan påpekat så "adopteras" inte barn bort på det sättet i Sverige. De placeras i familjehem antingen frivilligt eller via LVU. Det är först senare som det kan bli aktuellt med överflytt av vårdnaden till familjehemsföräldrarna. Du vet även ALLTID var ditt barn befinner sig...

    Och för det andra: direkt när barnet föds så görs en utredning för att fastställa vem som är pappa till  barnet... Du kan ju förvisso sitta och ljuga och säga att du inte vet, men det är inget du skriver om så jag ser det inte som troligt. Innan barnet placeras görs alltid en grundlig utredning av möjliga personer i ditt nätverk som kan ta hand om barnet, därför skulle de också vara mycket intresserade av att veta vem pappan är... 
    Många kommuner i Sverige blir handfallna när en adoption kommer just för att de de är ganska ovanliga. Jag antar att ni inte haft någon i din kommun. Om flickan (oftast en ung tjej) vill håll adoptionen hemlig söker man naturligtvis inte i nätverket. Om fadern uppges som okänd kan han inte heller tillfrågas.

    I Stockholm med kranskommuner är det inte alls så ovanligt som i resten av landet. 
Svar på tråden Vill berätta om vår son