Inlägg från: fladdertanke |Visa alla inlägg
  • fladdertanke

    "vi som snart försökt hela jävla 2013 med första ungen"

    Jomila skrev 2013-12-06 10:24:27 följande:
    Jag var på VUL igår och fick missfallet bekräftat. Har nog aldrig känt mig så mycket som ett rutinfall som jag gjorde där. Jag vet att det är vanligt med missfall och att en tredjedel av alla graviditeter slutar i just det. Det har jag kunnat googla mig fram till. Men att känna att läkaren inte var intresserad av ge information om VÅRT missfall. Inte fråga något. "Hur känns det", "hur mår du", "vet du vad som händer i kroppen och om allt kommit ut?" Inte förklara vad hon gjorde på själva undersökningen. Ja, och innan den så sa hon bara "ta av dig på underkroppen så ska vi kolla lite"...jaha. Men jag kanske inte kände för att ställa mig rakt uppochner och klä av mig. Jag kanske ville gå bakom det där skynket som faktiskt fanns och kanske också få något att skyla mig med... Upp i gynstolen och hon bara drog igång. Ingen förklaring att "nu ska jag göra det här och det här för att kunna se det här och konstatera det där". Det enda hon sa var "nu smörjer jag lite". "Nu ska jag kolla på livmodertappen". (Och att det innebar att hon skulle stoppa upp en utvidgningstång som fläkte isär hela muttan...det är något som hör till allmänbildningen eller?! Jag visste i varje fall inte!) Och "nu ska vi kolla med vul"...där fanns det såklart inget. Jag trodde ju att de kunde se att det precis hade varit en graviditet. Och här hade det ju suttit fint med en pedagogisk kommentar som att "det har varit ett missfall och allt verkar ha kommit ut, vilket ju i så fall är bra. Vi ska bara ta ett gravtest för att bekräfta det..." Hennes kommentar: "det syns inget i livmodern. Vi tar ett gravtest för att se så att det inte är något som satt sig fel." Gravtestet visade helt negativt. Vi fick med oss en broschyr med information om missfall. Thats it. Jag gick verkligen därifrån med känslan att jag kände mig i vägen. Behandlad som på ett löpande band. Även fast missfall är vardag för dem så är det ju verkligen inte det för mig. Jag ville ju veta om det är normalt att det inte syns något ALLS på ett VUL dagen efter ett missfall. Och jag ville veta om testet blir negativt SÅ sbabbt. Och jag kanske bara hade behövt prata med någon proffesionell på det området, som ju vet vad det handlar om och som kan ge lite information, lite stöd och inge trygghet. Inge en känsla av att man faktiskt inte är ensam. Det är skillnad på att förmedla en känsla och gnugga statistik i ansiktet på en. Är ännu mer ledsen idag än vad jag var igår. Måhända att jag är extra känslig och förlåt för ett långt inlägg men enda sättet för mig att verkligen avsluta det här hemska kapitlet är att skriva om det.

    Usch! Blir så arg. Jobbar man med detta så borde man veta att många är helt förstörda trotts att det är vardag för dom när en sånär sak händer. Om du fortfarande känner om ett par dagar att du blev fel bemött tycker jag du ska kontakta dom igen och tala om de. Om inte annat för att kanske slippa möta den där människan igen.
  • fladdertanke

    Hej vänner! Hoppas ni har det bra i julhettsen. Och kul att höra att bi hade ett fintibröllop och en bra resa linnea! Här har det pyntas gran och kokats knäck idag. Vi har också hunnit köpa en lägenhet sen sist! En stooor trea, så nu har jag renovering av den att tänka på. Skönt att fokusera på något annat :) men har ju såklart stenkoll på att jag är på cd15 utan någon som helst stegring på äl testen, men de kommer väl :)

  • fladdertanke

    Mensen kom igen. För nionde månaden i rad. Haha. Vi som satt där i april och räknade och räknade, för vi ville inte "riskera" att få ett decemberbarn. En fix idé som jag har. Blir vi gravida kommande omgång blir det en oktoberbebis, sen är de bara november och december kvar...

    Usch, när jag har mens blir jag alltid deppig, nästintill deprimerad. När jag är deppig äter jag, när jag ser att jag går upp i vikt blir jag deppig. Och så håller det på. Jag skulle ju vara i min livs form när jag blev gravid.

    Min bästis är gravid. De lyser om både henne och fästmannen. Dom är så vackra. Jag är så avundsjuk.

  • fladdertanke

    Hej tjejer! Så ledsamt att dom som kämpar ofta är dom som redan kämpat sig genom mycket i livet. Jag har varit med om en olycka och ligger på sjukhus. Min sambo viskade fram någongång under allt morfinet att de va tur jag inte var gravid. Någon annan sa att detta va kanske varför jag inte blivit de ännu. Ödet väntade på att de här skulle hända först. Ödet ville också inte att vi skulle kunna ha sex på ett par veckor och jag är nu mer övertygad än någonsin att de blir decemberbebis för oss. Men de gör mig inget, jag lever, nu hoppas jag bara att jag någongång får uppleva en graviditet. Kämpa på tjejer, 2014 är vårt år.

  • fladdertanke

    I helvete vad frustrerad jag är idag. Min bästis har nu gått halva sin graviditet. Igår fick en väninna till mig sin lille. Och vi kan inte ens försöka denna månaden pga av min olycka! Alltså. Tårar.

    Ska de va så jävla svårt? Imellanåt är jag positivt, de kommer när de kommer. Men dagar som idag önskat jag att jag var en person som kunde lägga de åt sidan och säga; okej, dehär livet innehöll inga barn för vår del, då fyller vi det med resor och annat betydelsefullt.

    Men vadfan är annat betydelsefullt för mig???

  • fladdertanke
    12345678901 skrev 2014-01-17 17:53:25 följande:
    vi går på göteborgskvinnoklinik. För några månader sen sa de ett år till..

    ska skicka egenremiss till sahlgrenska i daharna och hoppas på nått där.



    Men herre gud! Nog måste ni väl få hjälp nu om de är de ni vill ha när ni försökt så länge?! Fruktansvärt. Vilkte hån.
    Jessica 85 skrev 2014-01-17 10:48:53 följande:
    Hej! Nu var det längesen jag skrev här men ibland är jag in och läser. Vi har fått reda på att det inte fanns några spermier i mannens spermaprov som han lämnade innan jul!!! Det har varit 2 tunga veckor med mycket blandade känslor. Jag har varit jätteledsen. Nu ska han iaf utredas vidare och nu hoppas jag innerligt att vi överhuvudtaget skulle kunna få biologiska barn. Det blir alltså inget i år heller. Man får hoppas på några positiva besked framöver och att det kanske är 2015 som är vårat år!

    Kram på er alla som kämpar därute!



    Jessica! Håller tummarna för att dom har någon form av mirakellösning för er. Jag är inte alls insatt i de där med utredning men jag hoppas verkligen att de finns en chans kvar för er!
    LängtansBlåaBlomma skrev 2014-01-17 23:47:00 följande:
    Här har jag tagit Puregonspruta nr 10 och hoppas att jag bara behöver hålla på nån vecka till innan jag får ta ägglossningsspruta. Pirrigt under behandling! Vårt fjärde..



    Hoppas den här gången är er! Nu är de dags för plus igen i den här tråden.

    Till er andra vill jag bara skicka en stor kram. Nu är de snart vår tur. De måste de va.
  • fladdertanke
    Lilyy skrev 2014-01-27 10:06:08 följande:
    Jag tog ett grav test i morse.. jag är GRAVID!!! Vi har försökt sedan juli 2012, fått ett utomkvedshavandeskap på vägen samt att jag blivit av med min vänstra äggledare men nu är jag GRAVID, helt sjukt!!! Första gången med Clearblues super tydliga ägglossningstester, kan varmt rekommenderas! 



    Jamen sådär ja! Grattis! Vilken fantastisk känsla de måste vara efter allt! Wiiiieee!
  • fladdertanke
    linnea83 skrev 2014-01-27 18:09:34 följande:
    Ja..Och idag var det vul (6:e sprutdagen idag) vilket visade att äggen redan börjar bli klara.Liten besvikelse då det bara var 3 dominanta blåsor.MEN ägguttag blir på fredag och återföring på måndag =).Så nära nu!!Så behöver inte gå på mitt andra vul som jag skulle gått på på onsdag =)..

    Kram på er! 

    LängtansBlåaBlomma skrev 2014-01-28 09:03:09 följande:
    Lycka till både lilyy och linnea83!!!

    Jag harvar på med mina sprutor.... Dag 20



    Läste båda era bloggar och vill bara ge er varsin lyckospark! Nu jävlar.

    Sen vill jag bara fråga er och alla andra som är igång med utredningar av olika slag, vart börjar man? Ringer man vanlig vc? Eller samma ställe som man får sina p-piller utskrivna från? Har liksom bara kontakt med bm en gång om året max, känner mig vilsen. Och nästa oro, måste man orka vara "en jobbig jävel?" Jag är mästare på att ge upp och gå och sura i ett hörn om någon ifrågasätter mig.

    Snart har det gått ett år...
  • fladdertanke

    Läste en idiottråd om naturligt urval och barnlöshet. Läs den inte om ni ser den. Ligger nu och gråter, är så arg och ledsen. Varför är man så dum så man läser va folk skriver. På internet. Fan.

Svar på tråden "vi som snart försökt hela jävla 2013 med första ungen"