• Camo

    Finns det fler som väntar tvillingar i maj 2014??

    Hej! Är gärna med här!

    Är i vecka 8 (7+4) med tvillingar efter att ha gjort ivf för första gången. Har aldrig varit gravid tidigare så allt är verkligen nytt :)

    Nästa VUL är den 10/10 men redan förra veckan var vi på vårt första VUL fick vi se två små hjärtan på skärmen i två tydliga hinnsäckar. Det känns heeelt underbart och lite overkligt. Just nu är jag mest orolig för att ngt ska gå fel så det känns skönt att snart ha VUL igen.

  • Camo

    Hej! Jag är också trött men trodde att jag skulle känna mig ännu tröttare med tanke på allt jag läst.

    Jag fyller 41 om några månader så vi kommer troligtvis också att göra de tester som erbjuds när det gällerfosterdiagnostik. Om de testerna sedan skulle visa ngt negativt vet jag inte om jag skulle klara att avbryta graviditeten.

    Vi har också kollat in tvillingklubbens hemsida och kommer anmäla oss till ngn kurs där om allt går bra. Försöker också ta en dag i taget och bara vara glad och njuta av att vara gravid men pga förhöjd risk för MF pga min ålder så har jag även en gnagande oro som jag inte riktigt lyckas bli av med.

  • Camo
    Chilli- Välkommen och grattis till tvillingarna!

    Jag och min sambo måste skriva in oss hos någon mvc men jag har ingen aning om vilken vi ska välja eller hur vi ska tänka. Bör vi ta ngn som ligger nära så att det inte är så jobbigt att ta sig dit när man blir stor och tung eller ska man gå på den som är bäst. Kombinationen vore ju bäst iofs! Glad Hur tänker ni? Har ni skrivit in er redan?

    ......................................................................

    Klipper in uppgifter om BF här nedan. 

    - BF 8/5-14, Majblomma14, 37 år, Stockholm, son på 3 år, antagligen tvåäggstvillingar

    - BF 20-22/5-14, Svinfantast, 27 år, Sölvesborg, har 3 söner födda -06, -08, -12, antagligen tvåäggstvillingar
     
    - BF 15 maj-14 Camo, 40 år Stockholm, första graviditeten, väntar tvåäggstvillingar
  • Camo

    Jag har läst på ganska många ställen att man kan få mindre illamående man låter bli att äta rött kött och mjölkprodukter. Jag har därför helt slutat med rött kött (nötkött, griskött etc) och äter enbart minimalt med mjölkprodukter och jag är enbart lite lätt illamående.
    Sen håller jag med om sömnen, när jag sover dåligt mår jag sämre.

  • Camo

    Erika- Visst är det lite konstigt att de fokuserar på det som är negativt när man går på undersökningar! Jag har börjat fråga efter vad som är positivt också men det är jäkligt jobbigt med alla skräckscenarion. Tror de på ngt sätt vill ge en realistisk bild av de risker som finns men att de glömmer bort att det är en orolig blivande mamma de pratar med.

    Saycheese- hoppas du får hjälp idag på vårdcentralen!

    Jag ska på inskrivning idag så vi får se vad min blivande BM kommer säga om riskerna till mig. Det är tvåäggstvillingar som jag väntar och hittills har läkarna mest pratat om att det är förhöjd risk pga min ålder och att det är tvillingar men de har inte varit så specifika när det gäller riskerna.

  • Camo

    Erica- vad skönt att ni fick ett nytt möte inbokat, och på läkarens initiativ! Hoppas att du får lite positiva och lugnande besked. Hur mår du annars?

    Jag hade inskrivningssamtal med BM nu i veckan och hon var mkt mer positiv än vad läkarna varit ang min graviditet vilket kändes skönt. Har ett KUB-test inbokat 4 november och ska på läkarbesök nästa vecka när de även gör UL.

  • Camo

    Poufie- välkommen till tråden och stort grattis till era små!! :) Vad roligt att er svärmor redan gissat på att det skulle vara två!

  • Camo

    Saycheese- jag har en kollega som är i v15 eller v16 och hon mår fortf illamåendet men det har blivit bättre mot hur det var i början. Det är framförallt på morgnarna som hon mår dåligt men hon började äta en macka mitt i natten och det gjorde att det inte är lika jobbigt längre på morgnarna. Du kanske kan testa det?

    Jag har istället fått symptom som liknar akut magkatarr och det är största anledningen till att jag mår illa, men har aldrig kräkts. Sen har jag tyvärr fått svampinfektion vilket tydligen är jättevanligt när man är gravid.

    Min mage är förresten enorm redan! Är bara i v10+1 idag men det vet inte min kropp om för magen är stor, ser ut som om jag är i 5 månaden :)

    Jag längtar också till att ha passerat den känsligaste perioden och hoppas verkligen att KUB-testet inte är negativt. Om vi skulle behöva avbryta den här graviditeten tror jag inte det kommer bli några barn för oss. Fyller 41 om en månad så jag tror att jag till och med kommer vara för gammal för att gå till den klinik vi gått till så jag håller alla tummar och tår att allt ser bra ut.

    Hur mår ni andra? Har ni några symptom? Har ni fått stor mage? Har ni gjort ngn mer undersökning?

    Ha en fin helg allihop!

  • Camo
    Majblomma- Det måste vara påfrestande att ha en liten 3-åring att hålla koll på när man är så trött. Glad
    Jag läste också om att man kan ta blodprov istället för fostervatten- eller moderkaksprov men jag fattade det som att det inte kommer vara tillgängligt förrän tidigast om något år tyvärr. Fatta vilken skillnad att slippa att göra mkp eller fvp om KUB-testet skulle vara negativt. 
    Får man svar på KUB-testet direkt eller tar det ngn dag innan man får svar? 

     Saycheese- Fy vad jobbigt att du fortfarande mår så illa!
    Jag mådde precis som du förut på eftermiddagarna och kvällarna men det har blivit mkt bättre efter att jag helt slutat äta vissa matvaror som kan förvärra illamåendet. Fick även en lista från den BM jag gick på akupunktur hos med matvaror som kan minska illamåendet. Ska leta fram den å skriva i ett annat inlägg. Här nedan är en sammanställning på några saker jag fick info om som man helst ska undvika för att minska illamåendet.

    Mjölkprodukter är tydligen en stor bidragande orsak till illamående, det har jag ersatt med soyamjölk, mandelmjölk och soyayoghurt etc.
    Jag har även helt avstått från, kolsyrade drycker, rött kött, kryddig mat och jag undviker även att äta bröd. På morgonen äter jag havregrynsgröt och på jobbet har jag en förpackning med en snabb havregrynsgröt (finns i olika smaker) som man bara häller varmvatten på och rör om som jag brukar äta som mellanmål när jag inte äter soyayoghurt.

    Dessa saker har hjälpt mig och gör att magen inte är riktigt lika svullen på eftermiddagarna och kvällarna. Framförallt har illamåendet minskat till ett minimum. När jag mådde som mest illa fungerade sura saker som satsumas, grapefrukjuice samt att äta lite men regelbundet.

    Om du inte tidigare provat sojaprodukter tycker jag du ska prova produkter från Alpro soya. Sojamjölk + yoghurt från Carlshamn tycker jag inte om alls då de har en stark bismak som jag har jättesvårt för.

    Det som funkar varierar ju så klart från person till person men det kan ju vara värt att prova. Hoppas att du snart mår bättre! Glad
     
  • Camo
    Saycheese- Åh vad du fick mig att skratta med bilden på din snygga hink!! Snacka om att ha en positiv inställning till ngt så jobbigt som illamående! SkrattandeErica- Fy vad upprörd jag blev när jag läste ditt inlägg! Jag blir helt chockad över det bemötande som du får och har fått! Även om de har påpekat risker även för mig ang min graviditet pga ålder och tvillingar så är det ingenting mot hur de verkar ha betett sig mot er. Förstår inte hur de resonerar när de erbjuder abort när det inte är ngt fel på era små! Det är ju trots allt mkt större chans att allt går bra än att ngt går dåligt! Kan ni inte byta sjukhus eller klinik? {#emotions_dlg.flower}Majblomma- det där skulle kunna vara en bild på mig!! Skrattande
    Min mage ser exakt likadan ut, speciellt på eftermiddagar och kvällar. Igår var det en tjej på jobbet som verkligen stirrade på min mage när jag mötte henne vad 17-tiden på eftermiddagen. Hon sa ingenting men hon hajjade verkligen till. Jag har sett att det är flera andra som också reagerat men jag bara låtsas som att jag har ätit lite väl mkt den senaste tiden. Hahaha!
    Jag kommer dock inte att avslöja ngt på jobbet förrän det verkligen inte går att missta att jag är gravid.  Vill även vänta in KUB-testet så att jag vet att allt är OK innan jag säger ngt. 

    Svinfantast- Vad härligt att du fick träffa en bra läkare! Får upp hoppet igen efter att ha läst Ericas inlägg om de läkare hon träffat. 
Svar på tråden Finns det fler som väntar tvillingar i maj 2014??