• Jojjo77

    Vi som gör äggdonation hösten/vintern 2013/2014

    En till som väntar. Hoppas på att det är vår tur till våren. Kön är lång...

  • Jojjo77
    camillab74 skrev 2013-10-20 20:13:11 följande:
    Hej!
    Jag är ny här på forumet och vill gärna dela med mig och bolla med andra i samma sits som har svårt att få sitt efterlängtade barn. Gjort min första äggdonation (med min sambos spermier) nu i oktober, Fertilitetskliniken i Ballerup Danmark. 2013-10-10 sattes 2 befruktade ägg in i mig, nu på fredag 2013-10-25 ska jag ta HCG prov, är sååå nervös. Vågar inte hoppas..... har inga som helst gravsymtom.
    Vad spännande!!! Håller alla tummar och tår att det ska gå bra.

    6 månader, ja det var "snabbt". Vi har väntat 6 mån nu och blir troligtvis 6 till... Vi går via landstinget i Örebro och väntetiden där är nu 6-12 mån. Vet dem som bara stått i 6 mån, så har man tur... 

    Den här väntan är väldigt seg tycker jag. Vi "vanlig" IVF/ICSI, som vi gjort tidigare så har man ju i alla fall lite koll, eftersom mensen styr, men nu, usch vad segt det är. 

    Lycka till alla! 
  • Jojjo77
    camillab74 skrev 2013-10-21 20:46:53 följande:
    Lycka till du med och hoppas det blir din tur snart Skrattande
    Tack!
  • Jojjo77
    Tom kartong skrev 2013-10-30 08:52:37 följande:
    Vi har gjort sex insättningar med donerade ägg från tre olika donatorer, ingen har lett till graviditet. Nu har vi två embryon kvar i frysen, ett femdagars som ska sättas in på tisdag och ett sexdagars. Jag önskar så att det fanns något vi kunde göra, men läkarna säger varje gång att vi bara ska vänta och se. Det är svårt att tro att det någonsin kommer att fungera... Vi håller tummarna för att det blir sjunde gången gillt (eller elfte totalt). Lycka till alla!
    Lycka lycka lycka till!!!
  • Jojjo77
    Helisa skrev 2013-11-01 11:36:28 följande:
    På måndag börjar jag med Estrofem (2 mg) och Fraxiparine-sprutor (förebyggande mot blodpropp). Är INTE van vid att ge mig själv sprutor, men det får gå. Bör inte vara alltför svårt.
    Lycka till. Allt går, när man måste  
  • Jojjo77
    Nu är jag igång med min testcykel, efter 7 mån väntetid. Bli intressant att se hur detta kommer att gå, men nässpray  och piller... Planerad donation för oss i mars Skrattande
  • Jojjo77
    Testcykel: Jag ska spraya, för nedreglering och sen äta tabl för att bygga upp livmoderslemhinnan. Blodprov och VUL görs under denna tid. Detta för att se hur jag svarar på behandlingen och för att veta hur lång behandlingstid jag behöver för att vara redo för att ta emot ett ägg. Under denna tid görs sedan en ny infektionsundersökning av mig och maken, för att vi sen ska klassas som helt redo för en donator. Sedan går jag under några månader utan medicinering och sätts sedan på dem igen, då en donator finns.
  • Jojjo77
    Jenkis skrev 2013-11-11 21:06:24 följande:

    Ja, det är ju olika beroende på vilket land som gör behandlingen, om man skall synkas med donatorn eller gör ET. Såg att någon skrev att den egna cykeln kan störa om man inte nedregleras vid ET. Det kan jag inte tänka mig eftersom man gör det på rätt ställe i cykeln.
    Ja, precis. Verkar vara olika i olika länder och också olika vid olika landsting. Jaghar aldrig sprayat förr, vid IVF:er, då jag kört korta protokollet. Tror att det är mycket som spelar in vid val av olika behandlingar då vi alla är olika och har olika utgångslägen och bakgrunder.

    Hoppas nu bara att det inte blir en massa biverkningar av dessa hormoner, då jag är ganska känslig och reagerar snabbt på allt som jag proppas full med...

    Någon som har erfarenheter, positiva/negativa av Synarela-spray? 
  • Jojjo77
    Dustpuppy skrev 2013-11-12 10:35:47 följande:
    Camillab74: jag har fått ersättning 2 gånger för ÄD, första gången för anonym donation i Estland 2011, andra gången för öppen donation i Finland 2012. I början av 2012 ändrade FK sina regler till så att de bara ersätter för öppen donation. Det kostar dock inget att ansöka så skicka in papprena och överklaga, överklaga, överklaga! Reglerna kan ändras igen.

    Jag fick barn på min andra ÄD, men det var i sista minuten. Vi har även 5 misslyckade IVF/ICSI och sammanlagt 6 års försökande bakom oss, så vi var inte speciellt hoppfulla och funderade på att ge upp.

    Kika på tråden Ersättning för vård/äggdonation utomlands, det finns mycket intressant i den:

    www.familjeliv.se/Forum-7-147/m57763470.html

    /Dustpuppy

    Grattis till att det gick, till slut!!! Man blir så glad att höra om att det till slut tar sig och blir en liten krabat!!!
Svar på tråden Vi som gör äggdonation hösten/vintern 2013/2014