Inlägg från: Anonym (beror på) |Visa alla inlägg
  • Anonym (beror på)

    Gnälliga föräldrar på förskolan

    Annsiss skrev 2013-10-14 12:48:59 följande:
    Sen finns det ibland anledning att vara gnällig förälder.

    Som när man får kryssa bland gamla blöjor på golvet i lek rummet ( för jobbigt att gå till tvättrum för att byta)

    När precis vart enda plagg i extra lådan har satts på dvs 5 lager byxor trots att det är 10 plus, som om bara för att de finns ska de användas.

    När alla kläder ink trosor sitter bakochfram ut och in, bara för att de kör nån kan själv pedagogik.

    Barnen är inkletade med matrester från lunchen fortfarande på em.

    Barnen har inte fått hjälp eller inte tillräcklig hjälp med hygien vid toabesök. Ett tag praktiserades på vår förskola att alla ink 12 mån skulle byta sin egen blöja.

    I dessa lägen måste man som förälder ryta till lite.
    Oj, vilket dagis... brist på personal låter det som?
  • Anonym (beror på)
    Anonym (anonym....) skrev 2013-10-14 16:41:41 följande:

    det var ju ett jäkla gnällande på dessa pedagoger. synd om de barn som måste vara på dagis från 7-18. de är ju mer på dagis en vad en vuxen är på sitt jobba om de jobba 100%. ni träffar ju knappt era barn ju!!! helt jäkla galet. sluta gnäll eller ta hand om era barn själva!



    Amen!!!
  • Anonym (beror på)
    siolina skrev 2013-10-14 15:15:31 följande:
    Är med dig i sak, men tror i och för sig inte att folk tvekar inför att vabba på grund av att det är jobbigt att vara hemma. Man jobbar ju inte för att det är jobbigt att vara hemma och ta hand om sina barn, utan av ekonomiska skäl.

    Av ekonomiska skäl säger du.. kanske är det verkligen så i ditt fall, men annars är det många som klagar på ekonomin så fort man måste vabba nån dag eller två, men ändå åker dom omkring i nya bilar, har platt tv, varsin dator, nyaste mobilen... osv osv... men det är klart att man måste jobba om man ska ha råd med alla prylar.
  • Anonym (beror på)
    Anonym (förskollärare 2) skrev 2013-10-15 10:03:45 följande:

    ...och jag tycker synd om trötta barn som tvingas vara på förskolan trots att man vet att föräldrarna gör nåt annat än jobbar.

    Är mitt barn trött får han vara hemma, alltså inte bara när han är sjuk. Ibland sover han dåligt på natten och då tycker jag inte han ska behöva åka till dagis eftersom det kan vara jobbigt att vara på dagis om man är trött.
  • Anonym (beror på)
    Anonym (Inte rätt men) skrev 2013-10-15 11:11:49 följande:

    Så gör jag med. Jag har en son som alltid sovit dåligt men i perioder har det varit värre och om jag märker på morgonen att han är trött som en urvriden disktrasa så vabbar jag. Jag skriver förkylning eller något sånt på pappret till FK. Det är inte rätt men aldrig att jag lämnar mitt barn när han inte orkar. Är han sjuk försöker jag vara hemma en dag extra. Hellre att han är superpigg hemma en dag och får hämta krafterna än att jag får hämta ha om för de ringer. Nu är sonen väldigt sällan sjuk men hade han varit sjuk ofta ha de jag gjort likadant.
  • Anonym (beror på)
    Anonym (förskollärare 2) skrev 2013-10-16 11:59:48 följande:
    Ja och för att klara detta krävs det att man är en bra pedagog. En bra pedagog läser av situationen och väljer metod och aktivitet som passar situationen. Just därför slätar man oftast över alla konstigheter som föräldrar kan ha för sig, en sur förälder förvärrar mer än man vinner... man samlar ihop fårskocken och ser glad ut och gör det föräldern önskar, trots at man vet att det är fel. Att ta den typen av diskussion i hallen är absolut inte att föredra och absolut inte pedagogiskt. Det kan leda till arga föräldrar och de kan skrämma barnen och dessutom kan samarbetet förstöras för år framåt och det är det inte värt...hur irriterande jag ens kan tycka att det är att avbryta det jag gör för att leta efter strumpor. Om barnen blir utsatta för risk så säger jag naturligtvis ifrån och säger att de får leta själva (jag lämnar inte små barn ensamma).

    Fast ett tips till er som ofta letar efter strumpor och vantar, fråga barnen för de har oftast betydligt mer koll än vi vuxna. De kan veta att lilla Alma tog av sig sina vantar i lekhuset när de var ute på förmiddagen. De är helt otroliga på det barnen. Det händer ofta att jag tar hjälp av barnen när nån förälder letar efter nåt och då blir det helt plötsligt en pedagogisk situation av det hela där barnen är i fokus. Fast som sagt det är inte alltid det går och speciellt inte om föräldern är irriterad, då håller jag barnen utanför i den mån jag kan.  

    Det är så tragiskt när inte föräldrarna fattar att deras egna känslor påverkar sina egna barn negativt, alla vet väl att om inte föräldern är vän med pedagogerna så kan det bli problem för barnet att känna tillit till pedagogerna längre fram och det vill man ju inte. Har föräldrarna något den vill klaga på ska man alltid ta upp det, men inte när barnen är med. Jag förstår mig verkligen inte på en del föräldrar
Svar på tråden Gnälliga föräldrar på förskolan