• molly50

    Gnälliga föräldrar på förskolan

    Anonym (förskollärare 2) skrev 2013-10-16 15:35:27 följande:



    Nej ur den synvinkel sitter vi i samma båt, ett jäkla snålande hela tiden. Fast jag tror att det är lättare att förstå att det är slitigt att ta hand om dementa än om barn. Fast känslan att inte räcka till är ju den samma.   

    Ja,precis! Där kan vi vara helt överens!
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Anonym (sant) skrev 2013-10-17 12:38:35 följande:
    Det handlar väl inte om flera timmar,många pedagoger verkar stressa upp sig själva.

    Det spelar nog inte så stor roll hur sena föräldrarna är. Det handlar nog mer om att en del verkar komma försent upprepade gånger dä de ska hämta sitt/sina barn.
    Handla cigg är väl inte viktigare än att det kan vänta tills man har hämnat barnet. 
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    molly50 skrev 2013-10-17 14:59:48 följande:

    Det spelar nog inte så stor roll hur sena föräldrarna är. Det handlar nog mer om att en del verkar komma försent upprepade gånger dä de ska hämta sitt/sina barn.
    Handla cigg är väl inte viktigare än att det kan vänta tills man har hämnat barnet. 

    Ett litet tillägg. Det handlar nog främst om att barnen blir lidande mer än pedagogerna om föräldrarna ofta kommer försent. Det är nog inte så roligt för barnen att se att deras kompisar blir hämtade en efter en medans de själva blir kvar.
    Sedan har väl även pedagogerna et privatliv och en familj att komma hem till. Kanske har de själva barn på förskolan som ska hämtas. Att då ofta behöva vänta på föräldrar som kommer försent kan inte kännas så roligt. 
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Anonym (ratioalisten) skrev 2013-10-18 16:34:59 följande:
    ..Och nu kommer höstlovet, och då ska en bra förälder vara ledig från sitt arbete så att förskolelärarna kan få vara lediga dom också.  En bra förälder är också ledig på jullovet och alla andra skollov, inte för sina barns skull utan för förskollärarnas skull!

    Och om man inte har den möjligheten? Både min man och jag jobbar skift och för framförallt mig kan det vara svårt att få ledigt under t ex julen då jag jobbar på ett äldreboende.
    Det finns väl inte många,om ens någon,som inte vill vara ledig under jul. Men alla kan inte.
    Har man möjligheten att lämna barnen till t ex mor- eller farföräldrar eller någon annan så gör man ju naturligtvis det. Men alla har inte den möjligheten.

    Nu har jag gett min dotter ledigt från förskolan under höstlovet eftersom min son,som går i skolan,har lov då. Då ska inte heller hon behöva gå då även jag och min man är lediga då.
    Samma sak vid jul. Jag försöker alltid att ge barnen ledigt på loven så långt det går.

    Med det här vill jag bara ha sagt att jag tycker det är onödigt att kasta hintar om att man är en dålig förälder om man lämnar sina barn på förskolan under loven.       
    Det kan,som sagt,finnas en bra orsak till att man gör det. 
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Flygfotogen skrev 2013-10-19 14:34:20 följande:
    Jag har inte sett några hintar om att man skulle vara en dålig förälder om man lämnar på lov i denna tråd. Nu har jag förvisso inte lusläst, någon har kanske sagt det. Vissa verkar dock tro att bara för att förskolan lämnar ut ledighetslappar inför lov så antyder de att man är en usel förälder. I själva verket frågar vi därför att det oftast är stora bortfall på barn dessa veckor, köket vill veta hur mycket mat som ska tillagas så vi slipper slänga hälften av maten vilket kostar pengar och någon personal kanske önskar ledigt och då kan vi planera om vi behöver ta in vikarie som kostar multum eller om vi kan samarbeta över huset. Det är inte pikar om att man bör vara ledig eller rena hintar om uselt föräldraskap som gömmer sig i dessa dokument. Det rör sig om simpel verksamhetsplanering.

    Det var det här jag reagerade och svarade på:

    " En bra förälder är också ledig på jullovet och alla andra skollov, inte för sina barns skull utan för förskollärarnas skull!"

    Jag tolkade det som att personen anser att man inte är en bra förälder om man lämnar sina barn på förskolan under lov.
    Jag kan ha missuppfattat,och i så fall ber jag om ursäkt.

    Visst förstår jag att även ni som förskollärare vill ha ledigt och att ni måste planera inför lov osv då många barn är lediga. 
    Men att skriva som ovan att man,som förälder,bör ge sina barn ledigt under loven för förskollärarnas skull,inte för barnens,kändes lite fel.
    Jag ger mina barn ledigt minst lika mycket för deras egen skull som för personalens.  
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Anonym (ratioalisten) skrev 2013-10-19 17:17:15 följande:
    Du missuppfattade nog mitt inlägg. Det var skrivit med ironi. Förkolelärare har en förmåga att tycka att alla barn ska vara lediga alla skollov, för dom vill själva ha semester då.
     

    Ok. Ja,jag förstod det av ditt senaste inlägg. Ber om ursäkt!
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Flygfotogen skrev 2013-10-19 18:01:09 följande:
    Jag har inte skrivit det där så jag vet inte vad som åsyftades.

    Nej,och det var uppenbarligen ironiskt menat,vilket personen skrev ovan.
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Flygfotogen skrev 2013-10-19 18:19:38 följande:
    Det skrämmer mig lite att det är så otroligt accepterat och så vida spritt att snacka skit om förskolans personal och generalisera hejvilt. Vi kan visst inte göra någonting rätt överhuvudtaget, vi vill inte ha barnen hos oss, vi hatar er föräldrar, vi vill inte gå ut, vi vill inte vara inne, vi vill inte byta blöja på era barn, vi vill inte hjälpa till, vi är inte serviceinriktade, vi dricker bara kaffe och ser barnen som problem, vi säger fel saker, vi säger inte tillräckligt mycket, vi säger för mycket, vi klagar och gnäller och är bara ute efter att jävlas. VILKEN annan yrkeskår resonerar man såhär om helt öppet och socialt accepterat? 

    Det är så galet för jag har inte gått till jobbet en enda morgon under mina fem yrkesverksamma år med tanken att idag ska jag jävlas med alla så mycket jag bara kan och verkligen inte göra något för barnens välmående. Endera ljuger jag för mig själv eller så är jag nåt unikum. 

    Jag har nog haft tur,för mina barns förskola är helt fantastisk! Fantastisk personal osv.
    Men när man läser trådarna här på FL så förekommer det en hel del klagomål på oss föräldrar.
    Antingen så bryr vi oss inte om våra barn om vi lämnar dem på förskolan under lov,eller så har barnen med sig fel kläder osv.
    Och det är klart att man då känner ett behov av att få försvara sig.   
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Flygfotogen skrev 2013-10-19 18:36:30 följande:
    Jag läser ofta trådar som handlar om att folk frågar om andras förskolor. Då spys det mycket galla över personalen. Har personalen gjort något som föräldern ifrågasätter så skräds sällan orden. Jag brukar inte ta åt mig för jag vet att jag sköter mitt arbete efter bästa förmåga och de barn jag har verkar tycka mycket om mig och jag dem men ibland blir jag nästan skraj att "mina" föräldrar går runt och så formligen avskyr mig i hemlighet. Baserat på vad jag läser här inne på FL. Att "mina" föräldrar pratar om mig i sådana negativa toner och kanske riktigt synar mig som person till folk. Jag har varit med om (såklart väldigt få!) föräldrar som gormat och skrikit åt ett par kollegor jag haft över att t ex deras barns strumpor varit borta. Skällt och hotat till den grad att de skrämt upp både kollegor och i synnerhet barngruppen som vittnat det hela och sedan skyllt på att de är trötta, stressade och behövde få utlopp för känslor. Det är inte okej. Vi har alla våra rättigheter men vi får aldrig glömma våra skyldigheter. 

    Det är också lite ledsamt när främlingar på FL ibland får för sig att tala om för mig hur jag sköter, eller snarare missköter, mitt arbete. Eftersom jag som förskollärare garanterat är bla bla bla för så är minsann ALLA! Att det verkar anses okej att komma med sådana gliringar i diskussioner.

    Självklart är det inte ok med ett sådant beteende. Är man rädd om vissa plagg eller saker så skickar man helt enkelt inte med det till förskolan,anser jag.
    Och är man så trött och sliten så får man ändå försöka behärska sig. Framförallt inför barn. 

    Men jag tror att det många reagerar på är att det startas en hel del trådar här,av just förskolelärare,som beklagar sig över föräldrar.
    Man ser sällan eller aldrig någon i någon annan yrkeskategori som gör så.  
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Moolie skrev 2013-10-19 21:48:06 följande:
    Flygfotogen: Ja, vi är sjukskrivna i omgångar... Ingen hit...

    Och det är ni inte ensamma om. Sjukskrivningarna ökar även inom äldreomsorgen där jag jobbar.
    Därför tror jag att man måste gå till beslutsfattarna och klaga. Och gärna både föräldrar/anhöriga och personal. 
    Moolie skrev 2013-10-20 08:18:07 följande:
    Vi är 21 på 80 barn! :) 19 får beviljad semester. En öppnar och en stänger. Men, 80 barn kan omöjligtvis känna sig trygga ändå! Så vad är allt ramaskri om?

    Vi har det ni "kräver". Ändå är ni inte nöjda! Konstigt... Hur var det nu med den där avundsjukan igen?

    Det handlar inte om någon avundsjuka. Det handlar om att vilja sina barns bästa. Och när all ordinarie personal får beviljad ledighet samtidigt och barnen kanske t om skickas till en annan förskola med okänd personal. Då är det ingen trygghet för barnen.
    Och alla föräldrar har,som jag påpekat tidigare,inte möjlighet att ta ledigt under loven och alla har inte heller personer omkring sig som kan sitta barnvakt. 
      
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Flygfotogen skrev 2013-10-20 12:54:04 följande:
    Fast är det någon i denna tråd som sagt att all ordinarie personal beviljas semester samtidigt? 

    Nej,men kanske all ordinarie personal på just den avdelning som ens barn går. Och de kanske inte känner övrig personal lika bra.

    Och på t ex sommarloven så brukar man stänga alla förskolor här och låta alla barn samlas på en förskola som hålls öppen. Och då är det ofta vikarier eller personal från andra förskolor som är där.

    Samma sak på julloven. Då är det ofta vikarier på förskolorna.
    Nu brukar mina barn vara lediga på loven,men det finns ju andra barn som kan tvingas gå även då. Och för de barnen är det kanske ingen riktig trygghet med vikarier och personal från andra avdelningar som de kanske inte känner så bra.    
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50

    Jag måste faktiskt säga att jag känner inte igen det här med att låna ut barns kläder till andra barn. Det har i alla fall aldrig hänt på vår förskola. Möjligen blöjor om det tar slut för något barn,men jag tror faktiskt inte att jag har varit med om det heller.
    Men jag kanske har haft tur då. 


    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Moolie skrev 2013-10-20 15:45:53 följande:
    Så, om där är fyra barn (på en fyraavdelningsförskola) ska där sitta FYRA pedagoger? Nehej du! Det vill inte kommunen betala ser du! :) 

    Det har jag aldrig påstått. Men att det åtminstone borde vara en pedagog som barnet känner igen. Det tycker jag inte är för mycket begärt.
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Flygfotogen skrev 2013-10-20 20:01:46 följande:
    Om alla barn ska ha en pedagog de känner igen allra bäst så kanske man plötsligt sitter där med full bemanning. Vanligtvis är det så att alla ordinarie känner till alla barn på förskolan och barnen känner till alla ordinarie. Problemet brukar mestadels vara att föräldrarna inte känner till personalen lika bra som barnen.

    Det jag menar är att om det är en pedagog från den avdelning barnen går på (eller personal från någon annan avdelning) som de känner igen så borde det ju i alla fall innebära lite trygghet för dem.
    Men det ligger säkert något i det du skriver att man som förälder känner mer oro än vad barnen gör själva. 
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
Svar på tråden Gnälliga föräldrar på förskolan