Inlägg från: Anonym (Men hur) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Men hur)

    Vilka är ni som inte ens har råd med frukt till barnen? (ang debatt "fruktkampen") Kan ni "fattiga" förklara för mig, tack!

    Anonym (suck) skrev 2013-12-01 21:04:23 följande:
    Man blir varm i hjärtat av att höra hur din familj klarat sig genom svåra tider. 
    Får jag av nyfikenhet fråga varför du blir det? Jag menar, de hade det tufft. VI hade det tufft. Ekonomiskt, men vi klarade oss! Jag har aldrig hört mina föräldrar klaga över att det är synd om dom för att de har så lite. Att de har så knapert. De har bara försökt göra det bästa av situationen. Och vi ungar har alltid fått mat, frukt och kläder. Visst, det var inte alltid så kul att ha ärvda kläder när klasskompisarna hade nya märkeskläder (skolan vi gick på, och som var närmast där vi bodde låg på "fina" sidan av stan så det var mycket rikemansbarn), att inte kunna välja de saker som kostade något på friluftsdagarna, så som skidåkning, utan välja något av det som fanns i stan, så som tipspromenad, badminton osv men det gick ingen nöd på oss! Så himla synd om oss var det inte! Och jag är ärligt talat glad för att det fanns valmöjligheter och att vi blev erbjudna olika saker även om jag inte kunde delta i allt. Varför kan det inte få vara så även idag? Eller ska vi införa helt klasslös skola där inget får visa om man har pengar eller ej, där barnen har uniform bara för att ingen ska behöva känna sig utpekad för att vara fattig eller rik?
  • Anonym (Men hur)
    Anonym (Z) skrev 2013-12-01 21:06:49 följande:
    Ta mig inte fel nu. Jag har alltid haft för mig att just invandrare är bra med sin ekonomi. Många familjer kommer hit utan en krona och lär sig planera och uppskatta pengar på ett annat sätt än en som alltid haft det okej och levt i sin trygga bubbla.
    Och varför kan inte infödda svenskar vara det? Eller lära sig det? För jag tror ju då inte att "svenskar" är dummare än invandrare! Och i så fall om det nu är som du säger, hur kommer det sig att invandrare lyckas överleva fast de har knapert men inte svenskar? Och varför är i så fall svenskar så otacksamma?
Svar på tråden Vilka är ni som inte ens har råd med frukt till barnen? (ang debatt "fruktkampen") Kan ni "fattiga" förklara för mig, tack!