Inlägg från: sötare |Visa alla inlägg
  • sötare

    Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 5. Barn

    1. Jätte söt bild men tyvärr känns det som en random bild. Behöver jobba lite med att få bort det vita diset som ligger över bilden
    2.Fin prinssesbild, känns lite som i en saga. Fundera på om man tar bort det rosa skimret som du har lagt uppe i hörnen försvinner även då sagokänslan och fotot blir bara en helt vanlig bild? 
    3. Gillar uppställningen på barnen. Känns som det är e vit hinna på bilden, kanske beror det på kameran eller min skärm dock vet jag inte vilket.
    4. Härlig ögonblicksbild,tycker om dem för de är så spontana och inte så konstlade. Skulle dock vilja ha bort vinjetteringen som du har fått med i de högra hörnen.
    5. Hi hi påkommen får jag en känsla av att barnet blir. Älskar att det finns en analog känsla i den.
    6.Tycker om det blåa ljuset i bilden.
    7.Härlig bild, skulle vilja ha mer analog känsla i den. Tycker att den sticker ut i mängden.
    8. Härliga färger får lite av en reklamkänsla när jag ser på den .
    9. Söt bäbis 
    10. Härlig höstbild 
    11. Trollsk bild, väntar på att flickan ska vända sig om och springa bort i dimman 
    12. Hi hi söt. Får mig att tänka på de söta planscher som man kan köpa i affärer  som har lite av den stil som det är på denna.
    13. underbart ljus 
    14. Vad för bus har de hittat på eller kommer att hitta på? Dock lite för mörka i ansiktet och lite av en randombild
    15. Fotografen du är avslöjad Flört. Jätte söt   flicka och fin bild men har sett andra av dina bilder som jag tycker passa bättre som tävlingsbild.
    16. Jätte fin bild men jag skulle vilja se den i färg  (trodde aldrig att jag skulle säga det om ett svart/vitt fotografi) 

    Hmm mitt val står mellan 5 och 7 vilken ska jag rösta på ? måste fundera lite.

  • sötare
    Severus skrev 2013-12-10 19:17:15 följande:



    Kanske beror på min mobil men nr 7 ser jag knappt vad det föreställer. Blir jättemörkt på min skärm:/
    ja den är ganska mörk och tror inte att den kommer till sin rätta på en mobil. 
  • sötare
    emsapemsa skrev 2013-12-10 19:22:23 följande:

    Den blir väldigt mörk och otydlig här med, på kalibrerad skärm :)
    har me kalibrerad och här funkar den fint :)  men sen så har jag ju lite udda smak när det gäller fotografering, gillar de bilder som inte är perfekta men ändå har något och som inte får mig att gäspa . Jag gillar bilder där repor , smuts oskärpa kan tillföra :)
  • sötare
    Lillasmulan skrev 2013-12-10 19:31:23 följande:
    9. Jättebra porträtt. Gillar den nyfikna och intensiva blicken i barnet. Ljuset är lite utfrätt bara (kan vara mina skärminställningar som inte är hundra också). Bra kort skärpedjup.

    10. Härlig höstbild. Man anar att barnet fryser lite och det ger mer liv i bilden och man får intryck av att det blåser en smula. Fint att barnets kläder går i gråskala medan omgivningen är i guld och grönt.

    11. Det finns något pillemariskt i flickans blick som tilltalar mig mycket. Sockersöt i sin klänning och med blomman i den skira naturen, men den kaxiga blicken och höga hakan ger bilden en oväntad kontrast. Prinsessa utanpå, krigare inuti. Älskar den.

    12. Toksött. Jag gissar att det är lillebror som är på väg att få en puss, men han märker inget för han är för koncentrerad på fotografen. Kul bild och jag gillar sepian. Påminner om de posters som fanns när jag var liten med söta kids på motorcyklar eller som kramades eller sov på konstiga platser.
    Inte bara jag som kom att tänka på posterna  med bild 12 :)
  • sötare
    emsapemsa skrev 2013-12-10 20:30:40 följande:
    Jag valde faktiskt bort just mitt eget barn i den här kategorin för att jag inte vill att han ska bedömas och så har jag lite svårare att se objektivt på bilder som är tagna på honom :) Jag tycker ju han är söt och charmig på alla bilder liksom! 
    Men oftast så tar man ju på sina egna barn och då blir det dom bilder man lägger ut, och det kan ju förstås bli en fullpoängare också :)
    Något jag har märkt när jag fotar andras barn är att de flesta familjer vill ha ett leende barn, även om barnet inte är på så bra humör just den dagen så ska hen banne mig le på ett kort i alla fall! Där tycker jag inte alls likadant och gillar att fånga andra uttryck hos barnet, än bara ett perfekt leende. 
    Blir så glad när föräldrar kommer och säger "fånga "lisa" som hon är, hon är lite blyg men det vill vi gärna ha med i bilderna" :)
    Där håller jag med mig om att fåna bar på foto även när de har andra ansiktsuttryck och känslor, de brukar bli så bra foto då. Detta fick jag öva mig på när jag valde att göra ett bildspel om min äldsta son när jag studerade fotografering samt att lära mig ´´ killing my darlings ´´ så att säga. 
    Boothwalker skrev 2013-12-10 23:05:15 följande:

    Fotografen till bild 8 svarar:


    Jag tolkar inte temat barn som "porträtt av barn" utan försökte göra en reflektion av vad barn innebär. Barn är färg och lek och glada upptåg. Kojor och natur och mysiga platser. Lek och leksaker där man råkar befinna sig. Jag valde att tolka vad barn är snarare än hur barn ser ut. =)


    gillar det  att du har det tänket.
Svar på tråden Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 5. Barn