• PlinaB77

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    Mocha7686- jätte ledsamt! Vet ju dessvärre vid det här laget hur du känner dig! Stor kram

  • PlinaB77

    Hej alla ruvare! 
    Är på rd 6 idag! Hade en liten dipp igår med känningar i mensmagen. Men inget idag. Det är verkligen stressande med ruvartiden. Hur mår ni andra, har ni några känningar annars i kroppen? Själv har jag haft lite ilningar i brösten och känt av äggstockarna. Har testdag den 19 mars. 

    Lisa 236- satte du in din lilla pärla den 5/3 och testdag 17 mars? Det är verkligen så olika från klinik till klinik. Jag hade FET-insättning den 4/3 och testdag 19 mars! Jag kommer nog tjuvtest om jag går förbi min BIM på fredag! 

  • PlinaB77
    Lisa 236 skrev 2014-03-10 12:56:11 följande:
    Idag fick en jobbarkompis sitt första barn... även om man vetat om det länge så är känslan så oerhört jobbig. Bilder på facebook mm.. Ja ja är väl som vanligt bara att bita ihop ---
    har familjemedlemmar som blev gravida på 2a försöket, de är i v14 någonting, tror jag. de har nu bjudit oss på kalas, men som som tur var som jobbar jag! känner att jag inte riktigt orka träffa dom just nu eller se en liten bulle. vi är ju inne på vårt 6e försök efter ett x, så det kändes tufft när de berättade att de blev gravida så snabbt! det är ju så dubbelt, så klart man är glad för deras skulle, de har också sitt bagage, med man får tycka att det är orättvist, bara man klara av att ha distans till de tristaste känslorna känslorna som dyker upp Flört
  • PlinaB77
    familjha skrev 2014-03-10 14:43:41 följande:

    Hej alla!


    Jag hoppar in här i en långt gånen tråd, men jag känner igen mig i vad ni alla skriver.
    Jag och min man har varit oförklarigt barnlös nu i 5 år med 1 ms och sedan 4 ivf försök bakom oss.


    Hoppet finns ju alltid där att man en dag ska lyckas, men det är att våga hoppas som känns jobbigt.
    Vi har aldrig fått några frysta och det är 2 gången av 4 som vi har fått sätta in ett ägg över huvud taget. Behandlingarna har aldrig varit smärtfri för mig så för att gnälla så har varje behandling varit ett helvete.


    I Januari fick vi komma på vårt 4:e ivf försök och denna gång fick vi faktiskt sätta in ett ägg.. Vi fick  28 mogna ägg så jag hade svullnat om magen som om ja redan var i 4e månaden, så det spände och gjorde jätte ont. Fick ju naturligtvis också överstimulering så jag fick jätte ont. De hörde av sig till oss och sa att inga ägg hade överleft för frysning men ett fick vi ju sätta in och man behöver ju bara ett ägg som fungerar. Men hoppet dog ju istortsätt när man fick de svaret.


    Men vid testdag 6 februari visade vi faktiskt på all förmodan Plus.
    Och jag kan säga att vi köpte 3 st clear blue stickor till för att vara EXTRA säker på att vi inte sett fel.
    Men nu om allt går bra så hoppas vi på att den här gången ska vara vår gång, så jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommer lyckas för er också.

    Vi har inte vågat tro fullt ut att vi har lyckats eftersom vi tidigare fått ett ms.
    Och ingen vi känner vet om det eftersom vi förra gången var generös med att berätta för alla vi kände.

    Lycka till alla. {#emotions_dlg.flower}


    Så roligt efter en sån lång och jobbig tid! Får hoppas att allt går bra nu. Skönt med några uppmuntrande rader i allt detta harvande av hopp och förtvivlan! {#emotions_dlg.flower}
  • PlinaB77
    Kramizen skrev 2014-03-10 09:03:26 följande:
    Lyllos er som har regelbunden mens och vet när ni har BIM. Svårt när man har oregelbunden. 
    Här är det VUL den här veckan inför FET.
    Då håller jag tummarna för att allt ser fin fint ut och att du blir ruvade med oss andra Glad
  • PlinaB77
    mocha8676 skrev 2014-03-11 09:39:32 följande:
    Ni som tidigare fått mf. När gjorde ni gravtest efter blödning? Funderar ifall jag kan göra ett test imorn när blödningen började 3/3 och slutade igår.
    när jag fått mf så har jag tagit ett test när jag började blöda, men även tagit ett efteråt med, som du skriver bara för att vara på den säkra sidan. 
  • PlinaB77

    Danisen- doktorn på TV4 morgon pratade om det idag, kolla play om du har möjlighet! Lyssnade då jag har allergi men inte gravid utan fortfarande ruvare.

  • PlinaB77

    Har haft ett still molande i magen och ljumskar sedan söndags och nu var jag på toa för en stund sedan och då hade det kommit lite brunt. Är på Rd 7, vet ju att det både kan vara bra och dåligt, så nu får vi se vart det slutar denna gången. Känns lite jobbigt.

  • PlinaB77

    Ingrid1989- vilken himla tur att du hinner precis ta din kur så du får starta igen!! Nästa så man höll andan där!! Hoppas du får bukt på bacillerna nu och frisk!

    Allt kändes så hopplöst igår kväll så grät en skvätt och blev tröstad av min man! Det kom rätt mycket mer brunt senare på em/kvällen och hade "menskänningar" men sen bara slutade det och det onda försvann!! Har aldrig haft en nidblödning innan. Har haft ett x och varit gravid på en av våra 6 IVF-försök, men aldrig haft nidböldning. 
    Men det känns nästan som att det skulle varit det som kom igår, tycker att det var relativt mycket!?! 
    Nu ingenting, bara värk i ljumskar, svank och ner i låren. 
    Har aldrig haft så här mycket känningar under ruvartiden! får verkligen hoppas att det är positivt!

  • PlinaB77
    Här är det kört! 
    Igår eftermiddag kom tant röd och det med besked, rd8. 
    Kände mig såååå positiv inför denna gången (6:e försöket) trodde verkligen det skulle ta sig. Riktigt riktigt jobbigt! 
    Så otroligt besviken! 
    Det är nog detta som är det jobbigaste med IVF för mig, den känslomässiga biten, hoppet man får varje gång man får tillbaka en liten och besvikelsen vi får ta varje gång när det inte vill ta sig. Har inga problem med VUL, läkarbesök, sprutor och progesteronet mm.

    Nu har vi en liten eskimo till i frysen och därefter så har vi ett sista landstingsbetaltförsök att göra. 
    Dessutom börjar jag bli lite åldersnojig, fyller 37 i april! Tiden bara går och går! 
  • PlinaB77

    Danisen- så härligt för er och så skönt att få njuta, för en gång skull Glad

    Snobben00- håller tummarna hårt för att det kommer se bra ut! Förstår din oro, har man hållit på så länge så vet man ju hur skört det är! kram 

    Lisa236- åh hoppas verkligen det bara blir starkare och starkare och den otäcka tant röd håller så mycket långt borta! 

    Kramizen- hioppas du får goda besked idag! 

    sesanka- va skönt att ni får komma igång så snabbt! Det är alltid skönt när man haft motgångar! 

  • PlinaB77

    Nu har jag ringt min klinik och fått en ny VUL tid den 21 mars för att kolla in äggblåsan. Vi bestämde oss för att köra FET på denna cykeln direkt! Får se om vi kommer köra på helt naturlig cykel igen eller om vi återgår till den procedur vi gjort innan med Ovitrellsprutan och progesteronet.

    Men känns så skönt att kunna fortsätta på en gång...blir 7:e gången och sista i frysen!!

  • PlinaB77
    snobben00 skrev 2014-03-17 16:42:32 följande:
    Grattis!
    Jag hade lite rosa flytningar i 2-3 dagar efter att jag plussat och var jätterädd för att börja blöda.
    Men för bara ett par timmar sen såg vi ett pulserande hjärta på en liten parvel som var ca 16 mm lång Solig
    Åh Snobben00 så underbart! Stort Grattis!!!

    Och missHelena- Stort grattis till dig med!! Får verkligen hoppas det går riktigt fint denna gången!
  • PlinaB77

    Idag är det VUL för mig för koll inför vårt 7:e FET! Men känner mig inte överdrivet positiv, just nu. Men det hinner ändra sig under dagen Flört

    Grattis Kramizen, då är du ruvare nu Glad 

    Mocha8676 stor Kram på dig! Man orkar, på något konstigt sätt! Hoppas du hittar din ork snart men ge dig själv tid, super viktigt! Har varit vrak själv ett par gånger efter alla försök. Har ett jobb som gjorde det möjligt för mig att kunna gå hem när det bara blev för mycket, så skönt att kunna få det utrymmet att vara ledsen! 

  • PlinaB77

    Hemma från koll inför FET! Allt såg så bra så bra ut...som det alltid gör! Bröt ihop liten skvätt hos läkaren, hon är så bra! Det är väldigt frustrerande när det inte vill funka, så då kom tårarna! 
    Men nu känns det lite bättre igen! 
    Sak ta Ovitrelle-sprutan ikväll kl 21.00 och sedan blir det FET nästa fredag, 28/3, med den 6 dagars blastocyst.
    Har inte bestämt mig ännu om jag ska ta Lutinuset. Gjorde ju på naturlig cykel förra gången. Läkaren sa att vi fick avgöra det själva. Har hämtat ur det i alla fall på apoteket om vi bestämmer oss för att addera det i processen. 

  • PlinaB77
    snobben00 skrev 2014-03-21 14:48:04 följande:

    Jag vet vilka ordentliga känslostormar jag hade till och från under våra 2 år med IVF, att ständigt slitas mellan hopp och förtvivlan, för det är ju det man gör hela tiden! Man bokstavligt talat ÄR ivf och barnlöshet dygnet runt!!!
    Efter 7 misslyckade embryoåterföringar gick jag till avdelningens kurator som var fantastisk!  Solig Även om jag satt och grät mig igenom hela vår samtalstid Flört Hon hade så mycket klokt att säga! Hjärta
    Hon sa bland annat att det här med barnlöshet är en väldigt svår kris att bearbeta eftersom man är mitt inne i det och inte vet utgången.Skillnad är det med exempelvis ett dödsfall där det finns något att bearbeta och "avsluta".
    Jag håller tummarna inför kommande FET!!!

    Kram {#emotions_dlg.flower}
    Blev faktiskt tillfrågad om jag ville gå och prata med någon idag! Men tackade nej, just nu! Men det känns skönt att veta att jag bara kan be dem kontakta någon och att möjligheten finns! 
    Tack för dina ord! Och tack för att du vill stanna kvar i denna tråden och peppa! Betyder en hel del! {#emotions_dlg.flower}
  • PlinaB77
    MissHelena skrev 2014-03-21 18:02:24 följande:
    Än så länge går det bra för mig. Rd16 idag och inget blod har kommit. Testdag på söndag och jag har börjat våga tro lite mer nu. Än är det en lång väg kvar men hoppet är det sista som överger oss. Det är vår tur nu! ! Hoppas alla ruvare här inne får se ett fint plus inom en snart framtid! !
    Åh var roligt OCH spännande!! Ja, tufft av dig att inte ha tjuvtestat!! Håller också tummarna!
  • PlinaB77
    babylove78 skrev 2014-03-23 11:58:59 följande:
    Upptäckte bruna flytningar igår på ruvadag 6. Grät hela kvällen. Orkar verkligen inte mer!
    Femte försöket i stimulerad FET. Lite mer brunt idag. Mens förväntad imorgon. Har totalt gett upp nu.
    Testdag är den 31 mars. Blir till att göra om allt med äggplock etc. Hur skall man orka.
    Inga fel på oss allt är så perfekt och varför funkar det då inte??? 
    Vet precis hur du känner dig babylove! Ska göra mitt 7:e FET på fredag och den sista i frysen! Om det inte tar sig nu så måste jag nog ta en paus innan vi sätter igång med ny sprutomgång! Känner mig ganska så sliten med alla besvikelser! 
    Hur har det gått för dig? Kram
  • PlinaB77

    De ringde precis från kliniken, blir ingen återföring, embryot överlevde inte upptiningen, sååå ledsen!! Så nu vet jag inte alls! Får låta detta sjunka in och vila! 

Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare