• SBM

    Väntar sommar/höstbebis i Malmötrakten

    Hej. Får jag hoppa in här? Jag väntar vårt 3:e barn. Har 2 tjejer redan :) Bf är 2 september så det är ungefär som er andra? Dock bor jag inte i Malmö utan har precis flyttar till Staffanstorp men det är nära. Jobbar i Malmö så jag är där varje dag ändå ;)

  • SBM

    Tack :)
    De andra barnen är 5,5 år (född aug 2008) och precis fyllda 3 år. (feb 2011) Så nu håller vi tummarna för att bebisen inte vill komma på storasysters födelsedag ;) Båda mina barn har kommit innan bf så vi får se denna gången. Storasyster fyller år den 30/8.

    Vart ska du flytta sen?
    Vi flyttade ut från Malmö för bara 2 veckor sedan så vi lever i flyttkaos just nu ;)

    Denna graviditet har tack och lov varit bättre än de andra i början. Jag har mått lite illa till och från, men inget som stört och jag har varit trött på kvällarna men det kan ha varit flytten som spelat in där också som jag tyckte var jobbig men annars mår jag som vanligt, om jag bortser från foglossningen. Har fått det tidigt vid de andra graviditeterna också så jag är inte förvånad. Sist blev jag sjukskriven på 50% för foglossning i v 14 redan så jag hoppas på att komma längre denna gången. Går in i v 12 imorgon.

    Hur mår ni andra? Vart går ni på mvc?
    Har ni andra barn sedan innan eller är det första?

  • SBM

    Foglossning är inte kul. Än så länge hjälper mitt bälte så det har jag alltid på mig på jobb. Jag jobbar som brevbärare så jag är beroende av min rygg och mina höfter ;) Jag har problem med ischias också under graviditeterna så när jag har det som värst viker sig min ena sida och jag trillar i trapporna. (då får jag inte jobba ute längre)

    Vem har du som bm? Jag går också på Singelgatan. Jag går hos Annika, kommer ha haft henne till alla 3 barnen. Jag ska dit den 27/2 och göra den första sockerbelastningen, min pappa har diabetes så jag måste göra 2 vid varje graviditet. Ska få höra hjärtat då också :) Rul har jag inte förrän i början av april. Längtar! :)

    Kul med husköp! Håller tummarna för att det går som ni vill :) Vi har precis flyttat in i vårt första hus, känns stort :)

    Jag fyller 30 i höst, så jag får inte göra kub. Var för ung och ligger inte i riskzonen för något som gör att jag får göra ett heller. Vi gjorde ett ul på emmakliniken för några veckor sedan för att se så att allt var som det skulle. Vi har ett MA bakom oss så vi ville lugna ner oss lite. Allt såg fint ut så det var bra, nu är vi lugna till rul.

  • SBM

    Grattis till tvillingarna! Vad roligt :) Har ni själv tvillingar i släkten? Jag var 'orolig' för tvillingar denna gången då det var 2 sist (ena klarade sig inte) men det var bara en som tur var! (Vi har ju redan 2 barn) (Om det det ihopklämt ut är det för att jag skriver genom mobilen)

  • SBM
    SmR skrev 2014-02-14 01:13:54 följande:
    Tack så mycket, nej verken jag ellet mannen har tvillingar i släkten därför är det extra häftigt att vara unik :)) Det var 2 sist säger du men ena klarade sig inte. Hur tidigt skede fick ni veta det?

    Vi fick veta det vid förlossningen först. Jag hade två moderkakor. Den ena hade tillbakabildars redan innan rutinultraljudet i v 19.
  • SBM

    Känner mig lite frånvarande. Har varit en hektisk vecka så tiden har inte räckt till riktigt. Nästa vecka är det glukosbelstning för mig. (Gör 2 vid varje graviditet eftersom pappa har diabetes) ska få höra hjärtljuden för första gången då också :) Hoppas att det är bra med er andra :) Trevlig helg!

  • SBM

    Känner mig så uppgiven på situationen på jobb. Jag har ett väldigt tung fysiskt jobb och har redan nu (v 14) problem med foglossning och ischias. (Haft sen v 8-9) Det funkar hyfsat OK att jobba om jag tänker på hur jag jobbar och inte belastar kroppen fel eller gör för snabba rörelser.
    Min chef hade läst in sig på foglossning och tyckte i princip att jag skulle sjukskriva mig på heltid redan nu för att inte förvärra problemen eller få permanenta "skador" efteråt. (har haft svår foglossning vid de 2 tidigare graviditeterna så han hänvisar till det) Men jag vill inte bli sjukskriven, inte redan iaf. Med de 2 andra barnen har jag jobbat 50% och varit sjukskriven 50%, vilket fungerat bra men det går inte nu helt plötsligt. (Det är tydligen inte ekonomiskt försvarbart) Så chefen hänvisar till att det inte finns andra uppgifter jag kan göra så 100% sjukskrivning är det som gäller enligt honom och hans chef. Jag har sagt att jag kommer att jobba så länge jag kan, jag får bita ihop helt enkelt. Att jobba fungerar än så länge men det är när jag kommer hem som det är jobbigt, då har jag så ont att jag bara kan sitta ner på en stol eller i soffan. Jg är jättetråkig. Orkar inte med att göra något med barnen mer än lägga pussel eller bygga med pärlor osv. Att gå på en lekplats är inte att tänka på. (den minsta behöver viss hjälp på lekplatser och jag kan inte lyfta henne)

    Jag har även två arbetsledare som hela tiden kommer med gliringar om att jag borde kanske sjukskriva mig ändå (säger inget på jobb om hur ont jag egentligen har) eller om jag tog föräldrarledigt på 50% (får någon av de andra barnen) och jobbade 50%, för då kostade det inte företaget något och jag kunde ändå jobba lite, som en kompromiss. Men varför skulle jag det? Då kan jag lika bra vara sjukskriven på heltid och få 80% av min lön istället för att bara få 50% av min lön.

    Sorry för ett negativt inlägg, jag är bara så frustrerad och uppgiven. Jag kommer har gravidpenning 60 dagar innan bf och där innan tänkte jag ta ut 4 v semester så min sista arbetsdag är tänkt till runt siste maj beroende på hur mycket jag flyttas vid rul.

    Semester imorgon iaf då jag ska till bm för sockerbelastning. Mannen är ledig då också så vi får en familjedag ihop istället, något positivt i det hela :)

  • SBM

    Min chef hänvisar till mina tidigare graviditeter med svår foglossning och företaget vill inte medverka till att jag får mer ont. Han sa att jag själv får avgöra när det inte går längre. Jag har bf 2 sept så det är rätt långt kvar.. Jag har själv förstått stt dom bara vill ersätta mig, dom gör det på ett så fult sätt bara :(

  • SBM

    Jag har blivit sjukskriven på 50% nu. Läkaren tyckte inte att jag skulle springa i trappor när jag har så ont redan. Chefen blev inte glad men han fick snällt anpassa sig. Får hoppas att det blir bättre framöver. Jag kommer gå till sjukgymnast sen får vi se därifrån vad som behöver göras. Sjukskrivning ska inte påverka föräldrarpenningen. Ens fp baseras på ens månadsinkomst (x12) ta din månadsinkomst x 12 och sedan x0,8 och x0,97. Delar du sen det på 365 får du fram vad du får ut/dag. (Skriver från mobil, därav ihoptryckt inlägg)

  • SBM
    SmR skrev 2014-03-03 09:50:20 följande:
    Huvudvärk har jag jätte mycket men det beror väll på alla hormonella förändringar. Det där med arbetsgivare är supersvårt, se hur det gick för mig. Sjukskriven 1 vecka till sen arbetslös och det suger för det kommer sänka föräldrapenningen rejält känner jag på mig, Dessutom kommer jag automatiskt bli sjukskriven runt v 20-25 med tanke på att jag väntar tvillingar. Tur mannen tjänar bra med pengar så man inte behöver vara "jätte" orolig. Hoppas det går bättre för er när ni berättar :))

    Jag har för mig att sgi'n 'fryser' dom 6 mån innan bf så även om man går ner i tid/slutar jobba ska den inte påverkas. Jag kan ha förstått det fel, men ring fk och fråga.
  • SBM
    Jensa85 skrev 2014-03-06 09:12:22 följande:
    Hej hur mår ni?
    Jag är glad för jag går in i v 13 idag :)
    Ska göra kub på söndag och ser framemot det. Egentligen mest att få göra ul!

    Har ni börjat tänka på när ni ska gå på mammaledigt?
    Jag tänkte kanske ta tre veckor den i slutet av juli, jobba augusti sen gå i september - bf är Runt 17/9 för mig
    Förutom den envisa foglossningen hade jag inte kunnat tro att jag är gravid. Denna graviditet är totalt olik de andra två, men jag klagar inte ;) Har haft det hemskt de andra gångerna. Gick in i v 15 igår.
    Hoppas du får fina siffror på söndag! Vi gjorde ett ul i v 9. Har nästa i början av april. Jag fick inte göra kub denna gången (om jag inte gjorde det privat)

    Jag kommer ansöka om gravidpenning 60 dagar innan bf och beroende på hur ryggen/höfterna håller så kommer jag antingen vara sjukskriven eller ha semester i juni. Jag har bf 2/9.

    Har jobbat 50% i en vecka nu. Vilken skillnad! Jag har inte bara mindre ont, jag har också mer ork. Bara en sån sak som att orka laga middag är stort här hemma ;) Idag bakade jag med barnen efter förskolan, det har inte hänt sedan december men sen sa ryggen stopp så nu är det soffan resten av dagen/kvällen. Barnen är glada iaf, dom fick muffins.
  • SBM

    Dubbelt Grattis! :)
    Kul och veta kön redan, vi har rul om 1 månad. Längtar dit. Är super nyfiken på vad det är för en liten som gömmer sig där inne. I början av graviditeten var jag fast besluten om att inte ta reda på kön. Nu är jag allt för nyfiken för att inte ta reda på det. Min man har hela tiden velat veta.

    Hur ska ni andra göra?

  • SBM
    Fröet skrev 2014-03-19 19:51:18 följande:
    SBM och SmR hur går det för er????
    Det går bra här. Gick in i v 17 igår :)
    Jobbar halvtid fortfarande, ska till läkaren nästa vecka för att förlänga sjukskrivningen. Har foglossning och ischias samt att jag var hos sjukgymnasten som upptäckte att jag har en förskjuten disk i ländryggen. Jag har rätt ont men det funkar rätt bra ändå nu när jag bara jobbar halvtid och tar det lugnt. Annars mår jag toppen, känner inte av att jag är gravid så nu väntar vi mest på att tiden ska gå så vi har rul :) Vi är jättenyfikna på vad som gömmer sig där inne.

    Är mest inne och läser via mobilen och där är så krångligt att skriva inlägg så det blir inte av så mkt men jag läser vad ni alla skriver :)

    Hur går det för alla er andra?
  • SBM

    Njae, inte mkt hjälp hos sjukgymnasten. Fick några övningar att göra och tips om vattengympa. Jag ska även använda stödbälte, men det har jag gjort sedan v 9 så det var inget nytt,
    Jag ska röra på mig för disken i ryggen som flyttat på sig men samtidigt ska jag inte röra på mig för mkt för foglossningen då hur jag än gör så får jag ont. Det han sa i princip var att röra på dig tills du får ont av foglossningen sen får du vila sen resten av dagen.

    Jag sitter inte heller så ofta vid datorn, men får kanske börja göra det istället så jag kan vara lite aktiv här ;)

    Mysigt att känna bebisen, jag går och väntar och väntar på att börja känna den lilla/lille.

    Ha en trevlig helg alla!

  • SBM

    Idag har vi beställt vagn :) vi skulle egentligen vänta med det men den vagnen vi ville ha var rabatterad med 2000 kr just nu så vi passade på :) skulle egentligen beställt från Holland men nu får vi en vagn köpt i butik för samma pris som därifrån :) Det blev en bugaboo buffalo i färgen petrol blue.

  • SBM
    Fröet skrev 2014-03-30 21:11:07 följande:
    Åhh...låter härligt istället för som många andra som köper svart, även om jag kan förstå det också ;)

    Vi har aldrig haft en helsvart vagn 'konstig nog' :) det har varit röd, blå, grön, lila.. Ja, alla möjliga färger. Vi har ett vagn intresse så vi har bytt en del under årens lopp :)
Svar på tråden Väntar sommar/höstbebis i Malmötrakten