Inlägg från: Anonym (Sofia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sofia)

    Han tar hand om hans exfrus barn istället för den riktiga pappan..

    Fy fan TS. Han adopterade barnen när han och den biologiska man till barnen var ett par och älskade varandra! Han älskade barnen som sina och adopterade dessa. Gör man en sådan handling så har man tänkt igenom beslytet och det krävs speciella människor för att göra det för detta är inget man bara kan ångra såsom du verkar tro. Inse nu och för alltid att dessa barn, ALLTID kommer vara hans barn, även om de inte delar genetiska band!!! Det hör inte hit. Du borde sluta prata om hans barn som om de inte är hans barn. Självklart träffar hans barnens släkt eftersom det är hans släkt också genom barnen. 

    Om du stör dig på att ni inte får egentid, fokusera på det, då men förolämpa inte barnen och din sambo genom att prata som om det inte vore hans barn. Sen borde du fatta att han självklart älskar sina abrn och gör allt för dem, kanske ännu mer då mamman har gått bort och de är moderlösa. För du verkar inte kunna axla den rollen och det skonar du nog barnen ifrån. Skämmes.

  • Anonym (Sofia)
    Fy fan TS. Han adopterade barnen när han och den biologiska mamman till barnen var ett par och älskade varandra! Barnen hade ingen pappa, och eftersom han älskade barnen som sina, valde han det stora och mogna beslutet att adoptera dessa. Gör man en sådan handling så har man tänkt igenom beslutet väl och det krävs speciella människor för att göra det, för detta är inget man bara kan ångra såsom du verkar tro. Inse nu och för alltid att dessa barn, ALLTID, kommer vara hans barn, även om de inte delar genetiska band!!! Det hör inte hit. Du borde sluta prata om hans barn som om de inte är hans barn. Självklart träffar hans barnens släkt eftersom det är hans släkt också genom barnen. 

    Om du stör dig på att ni inte får egentid, fokusera på det, då men förolämpa inte barnen och din sambo genom att prata som om det inte vore hans barn. Sen borde du fatta att han självklart älskar sina abrn och gör allt för dem, kanske ännu mer då mamman har gått bort och de är moderlösa. För du verkar inte vara villig eller lämpad att axla den rollen och det skonar du nog barnen ifrån. Skämmes.
  • Anonym (Sofia)
    Lejonmamman01 skrev 2013-12-21 10:34:21 följande:
    Sedan tycker jag att man (generellt nu) ska vara försiktig med att adoptera sina styvbarn. Det känns kanske jättebra och naturligt JUST DÅ, medan man lever tillsammans som en familj. Men om förhållandet tar slut, och man träffar någon ny, vill skaffa egna, biologiska barn... och styvbarnen kanske under tiden utvecklats till personligheter som man inte ens kan tycka om - så kan de börja kännas som en onödig belastning. (Detta har jag hört från flera.)

    Det är underhållspengar som ska ut varje månad - även när de egna barnen är i slitvargsåldern, eller när man skulle vilja spara till ett hus med sin nya familj... Och en dag ska styvbarnen ha ut sitt arv, vilket innebär att de egna barnen måste få mindre, och att frun/maken kanske måste sälja huset och gå från gård och grund... Vid det laget kanske man inte ens har SETT styvbarnen på flera decennier, och man kan ångra bittert att man skrev på de där papperen i ett förälskelserus för kanske 40 år sedan...

    Det går att vara en bra extravuxen ändå, utan att ge sig in i något som ger livslånga konsekvenser.

    Och speciellt illa är det, om barnets biologiska förälder tjatar om att papperen ska skrivas på, fastän styvföräldern är tveksam. Det är ju jättevanligt att särskilt ensamma mammor gör så, när de träffar en karl. De är så ivriga att få leva i en kärnfamilj de också - men så kan det ju aldrig bli, adoption eller ej. De är en fantasi.
    Adopterade barn är inga styvbarn, utan ens egna! Tror du folk är så dumma att de inte begriper innebörden av en adoption? Spara pengar till ens egna familj?! Adopterade barn ingår i ens egna familj, och eftersom adopterade barn är ens egna barn, så har arvsrätt. Det är det lag på i Sverige.
  • Anonym (Sofia)

    Barnen är hans barn, DNA spelar ingen roll. Han prioriterar hans barn såsom en förälder ska göra. Det innebär inte att han struntar i dig. Men du verkar vilja ha hans uppmärksamhet till 110 procent och det kommer aldrig ske. Du får dela på den.

Svar på tråden Han tar hand om hans exfrus barn istället för den riktiga pappan..