• Frida07

    2014- Året vi VILL bli gravida

    Här vill jag vara med! Vi har inte börjat försöka än, jag har ca två månader kvar av mina p-piller sen ska jag inte förnya receptet. Bara det känns stort för mig då min sambo inte alls har varit med på noterna innan. Han har en dotter på snart 6år sen innan och börjar inse att hon inte är så liten längre. Jag blir 22 i år och sambon blir 27, har varit ett par i strax över 5 år och förlovade i 1 år. Hoppas hoppas att 2014 blir vårat år!

  • Frida07

    Tack så mycket. Det känns faktiskt ganska nervöst. Det som jag väntat på i så många år är nu här :)

  • Frida07
    ektopp skrev 2014-01-10 08:09:36 följande:
    Plussade idag, på BIM eller BIM+1. Första försöket var det dessutom. Känns helt galet!

    Håller tummarna för att det snart blir positiva besked för er andra i tråden, speciellt ni som kämpat ett tag!
    Stort grattis! :D
  • Frida07

    Jag längtar till den dagen jag kan skriva att nu är det min tur!
    Har inte skrivit ett enda inlägg om mig själv sen min presentation i tråden, men har följt er alla noga :) 
    Jag börjar på min sista karta av mina p-piller imorgon och nu känns det verkligen så nära. Snart slutar jag stoppa i mig piller varje dag och det kanske blir en bebis istället. 

    Men jag känner mig otroligt nervös också. Tänk om jag inte ens kan bli gravid, tänk om det inte är meningen att jag ska få bära ett barn.
    Usch så många funderingar som dyker upp i huvudet nu när det börjar närma sig pillerstopp.

  • Frida07
    Kissekatten2014 skrev 2014-01-22 18:06:23 följande:



    Jag hundra miljoner funderingar i huvudet.. Nu är det nära för mig jag sluta med mina piller för 2 veckor. Som jag tänker, tänk om inte jag kan få barn eller missfall hur ska jag fixa det? Försöker tänka positivt om det ändå :)
    Jag försöker såklart också få bort alla mina konstiga tankar, men dom kryper sig på igen. Jag har ju inte ens slutat än, det är ju 4 veckor kvar, varför oroa sig redan nu?
    Men jag gruvar mig för hur lång tid det ska ta för kroppen att komma igång igen. Jag har ätit cerazette i ungefär 3 år och inte haft en endaste mens under den tiden. Innan dess åt jag neovletta i ungefär 2 år men då hade jag ju min mens som vanligt en gång i månaden.
    Hur lång tid kan det ta för kroppen att komma tillbaka?
  • Frida07
    Lantlollan skrev 2014-01-22 18:33:42 följande:
    En läkare skriver såhär "Om mensen inte kommer tillbaka inom sex månader, är det dags att boka ett läkarbesök."
    Det känns ju ändå ganska tryggt att läkare tycker man ska boka ett läkarbesök om den inte kommit tillbaka inom 6 månader, för då borde den ju vara tillbaka då i "normala fall".
    Jag har hört och läst mycket om att när man ätit cerazette så är det lättare för kroppen att komma tillbaka eftersom det endast är ett minipiller och inte ett p-piller.
    Har jag fattat helt åt pipan då, eller finns det lite sanning i det?
  • Frida07
    marol skrev 2014-01-22 18:35:44 följande:

    Tänker samma tankar som er tjejer... Om det kommer ta "lång" tid så kommer jag typ gräma mig för att jag inte slutade med piller tidigare, men hur ska man veta det?  Försöker dock att inte tänka negativa tankar för är rädd att de kan försvåra barnaskapandet :-P Men va tusan, vissa blir ju faktiskt gravida hur lätt som helst, och det skulle ju faktiskt kunna vara vi innan vi vet hur det kommer gå för oss - eller hur?! Jag är mer rädd för missfall än att det ska ta tid att bli gravid. För om man blir gravid men sen får missfall så har man ju ändå fått falska förhoppningar om att man ska få en bebis.   
    Kloka ord! Det kan ju faktiskt vara så att vi har lätt för att bli gravid, det vet vi ju som sagt inte.
  • Frida07
    Linkken skrev 2014-01-22 18:57:38 följande:
    Har förstått att det är tvärtom, lättare för kroppen att komma gång efter p-piller än minipiller... Efter p-pillerstopp kom min mens igång direkt i alla fall, hoppas det går lika för dig.
    Jaha, okej. Det kanske inte är så stor skillnad på hur lång (eller kort) tid det tar för kroppen efter pillerstopp vare sig man gått på p-piller eller minipiller. Alla kroppar är olika, that's life så att säga.
    Ja, men det är ju bara att hoppas på att det går fort för min kropp att komma igång. Samtidigt så är jag inställd på att det kommer ta lång tid och skulle det mot förmodan gå fort så är det bara en bonus Glad
  • Frida07
    Kissekatten2014 skrev 2014-01-22 20:21:24 följande:



    Nej varför får man redan sådana tankar..
    Jag tror att man kropp redan är på som vanligt igen.. Sluta för ca 2 veckor och fick piller blödning eller mens nån dag efter på ca 4 dagar.. Och idag hade jag en glad gubbe som blinkade och det menas med att jag har hög fertilitet :)..
    Åh, håller tummarna för dig! Glad
  • Frida07
    Lyckligatsm skrev 2014-02-18 12:37:02 följande:
    JAG ÄR GRAVID !!!!! DE VA INTE MENS OMG JA SKAKAR

    Stort grattis! Så kul för er! :D

Svar på tråden 2014- Året vi VILL bli gravida