• Fröken H

    Följas åt på vägen till plus 2014 efter mf/ ma

    Hej alla medsystrar! Som rubriken lyder... Kanske vill ngn mer följas åt till plusset och gärna en bit in i grav efter att som jag fått mf ( mf v 7 för en månad sedan) känner själv att det skulle vara skönt att ha andra i samma situation att prata med... Då längtan efter en liten , att uppleva och gå igenom mf/ ma i många fall( i mitt definitivt) väcker mkt känslor och tankar. God fortsättning , och hoppas ni alla som längtar får en liten bebis 2014.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-03-05 20:20
    5/3 gravid v 9 .

  • Svar på tråden Följas åt på vägen till plus 2014 efter mf/ ma
  • Fröken H
    MiaIa90 skrev 2014-01-01 18:38:43 följande:
    Hej hoppas de tar sig och blir fint + snart för oss.  Har 2mf efter mig men för ca 10år sedan.

    Hej! Tråkigt att höra:( men hoppas oxå på bättre lycka för oss denna vändan. Om man får fråga:) , har du barn sedan innan? Och hur gammal är du?
  • Fröken H

    :) då håller vi tummarna! Vi har inte börjat igen. Tar det lugnt och har mens nu, så kroppen ska få komma lite på banan igen först. Känns bäst så.

  • Fröken H

    Ja, jag e väl lite stressad för åldern... Gör mitt bästa för att inte tänka för mkt på den biten även om den ju finns där i bakhuvudet, särskilt som jag oxå har svårt att låta bli att oroa mig för att ett nästa plus även det kan sluta i mf. Men det hjälper ju såklart inte att oroa sig för saker som kan hända.

  • Fröken H

    Hoppas så du har rätt:) jag har oxå hört det där om att " många" el en del har lätt att bli gravida igen efter mf. Menar de då närmaste tiden efter mf el överlag efter ett mf? Har inte riktigt fått kläm på den biten.

  • Fröken H

    Ok, ja det gjorde vi inte. Var inte redo... Har precis fått min första mens nu efter mf , så då lär ju det inte spela ngn direkt roll för min del. Hur länge har ni försökt?

  • Fröken H

    Åhhh... Det var länge! Kan bara tänka mig hur jobbigt det måste kännas :( man kan ju inte jämföra situationer och känslor... Osv... Men känner att jag då kanske iaf ska försöka att inte klaga för mkt... För oss tog det ju trots allt bara 4 månaders " mer aktivt" försök innan det blev plus , även om det ju inte fick behållas... Ändå kan jag inte låta bli att oroa mig över allt jag redan sagt. Att det ska ta tid till nästa plus, att det blir mf igen, att tiden går... Hur man än vill vrida och vända på det så ligger ju tiden lite i " fatet" flr mig rent statistiskt iaf. Har ni sökt hjälp/ utredning? Fått veta varför det inte vill sig? Du har ju oxå iaf varit gravid( om än mf oxå) tidigare. Jag håller verkligen tummarna för er.

  • Fröken H

    :( hemskt... Män som slår... Gräsligt. Skönt att du tog dig ur den relationen. Pco, är det när det bildas små cystor på äggstockarna, lite dåligt insatt. Men en arbetskamrat på jobbet har det tror jag. De hade svårt att bli gravida. Hon fick aldrig ett plus , men fick tillslut en son via ivf när hon var 38 år... De började oxå sent med sin bebis verkstad . I min ålder 34. Men hon hade oxå fått en ärrad äggledare efter att hon opererat bort ( jag tror hon sa chockladcysta) om jag inte minns helt fel. En ärrad äggledare gjorde inte saken bättre.

  • Fröken H

    Ok. Beror de på att de med pco har fler ägg som kan användas vid ivf ( fast de på naturlig väg ej alltid vill släppa?) tar man då ngn medicin för att få äl? Ursäkta många nyfikna frågor . Jag har tvärtom tydlig äl( dock kan ju äl utebli ändå vad jag förstått) jag får ofta äl- blödning. Plus att jag såg ett inslag på Malou på tv om pmdd( vilket jag tyvärr har) dör läkaren där sa att man ej riktigt vet varför vissa kvinnor drabbas mer än att det troligvis är en överkänslighet mot de svängningar i hormoner ( östrogen / progesteron) som blir vid äl. Men att man iaf vet att det alltså krävs äl . Så ja, det ska väl vara det enda positiva med att lida av det. När och om man vill ha barn då vill säga .

Svar på tråden Följas åt på vägen till plus 2014 efter mf/ ma