• pilli

    Planerat snitt i Borås

    Har lite funderingar på hur det går till på SÄS med det planerade snittet. Vet att jag ska vara där 6:30 men vad händer sen? :)
    Efter snittet är gjort hamnar man ju på uppvaket vad jag förstått, hur länge brukar man ligga där? Läst att det är många som inte behövt vara där längre än typ 40 min och andra i 4 timmar.. Får pappan sitta med där med barnet också eller är dom på rummet själva? Hur länge var ni tvungna att stanna innan ni fick åka hem?

    Har ni några bra tips på saker att ta med om man gjort ks? Byxor/underkläder som inte sitter åt vid midjan vet jag men andra praktiska saker? :)

    Hoppas någon har svar på några av frågorna iaf :P

  • Svar på tråden Planerat snitt i Borås
  • pilli
    Hallonet87 skrev 2014-02-08 16:09:55 följande:
    Jag har gjort snitt i Borås , dock akut. Jag var ca 1,5 timma på uppviket. Tills bedövningen i benen hade släppt. Pappa å bebis kom dit efter en stund. Jag var på bb vårdavdelning i 6 dagar. Vet inte om det är något annat än bekväma kläder som behövs. Lycka till med ditt snitt
    Tack för ditt svar! :) 

    Hur kommer det sig att du var där i 6 dagar? Fick du några komplikationer då det blev ett akutsnitt? Hur mådde du efteråt? :)
  • pilli
    Hallonet87 skrev 2014-02-09 14:43:11 följande:
    Jag mådde sådär men fick bra smärtlindring. Varför ska du göra snitt ? Jag är gravid igen nu och man är ju nyfiken på hur det kommer gå denna gången
    Hallonet87 skrev 2014-02-09 14:41:57 följande:
    Tänkte lite fel, vi va 4 dagar på bb vårdavdelning. Räknade med de 2 dagarna vi var på förlossningen. Jag hade väl egentligen inga komplikationer men var långsam på att komma upp å gå eftersom snittet gjorde ont och jag var yr.
    Okej, det är nått sånt dom sagt till mig med. 3-4 dagar beroende på hur jag (och bebis såklart!)  mår efteråt :) 

    Vill du ha planerat snitt denna gången då eller vill du försöka vaginalt? 
    Jag fick planerat snitt för jag har extrem förlossningsrädsla bl.a.

  • pilli
    Carolina76 skrev 2014-05-13 19:04:40 följande:
    Imorgon ska vi in till säs och prata med en läkare ang planerat snitt. Vet ngn om man får svar & ev datum direkt eller får man invänta?
    Jag fick svar direkt (var då i typ v. 32-34) och fick tid inbokad och datum i handen :)

    Nu är det ca 3 månader sen jag genomgick mitt snitt och jag kunde inte vart nöjdare! Hade inga komplikationer, ingen överdriven smärta (gjorde lite ont när jag skulle sätta mig upp i sängen bara) och jag fick åka hem efter 2 dagar :)

    Hade en jättebra och trevlig läkare som utförde det och sydde ihop mig jättefint (självupplöslig tråd) Kunde absolut inte gått bättre :D Hela upplevelsen var bara underbar!
Svar på tråden Planerat snitt i Borås