Inlägg från: A n n e L i e |Visa alla inlägg
  • A n n e L i e

    Planerat snitt i Borås

    Hoppar in här då jag gärna vill ha information om kejsarsnitt i Borås. Glad

    Jag har fått bekräftat att det blir kejsarsnitt och kommer troligtvis få tid för detta i juli. Vill gärna veta vad som händer, vad som är bra att tänka på att ha med sig och även saker som är bra att tänka på före/efter 

  • A n n e L i e
    moza27 skrev 2014-02-18 09:06:12 följande:
    jag ska prata med en läkare på torsdag i boråd om min förlossningsräddsla,hoppas jag får planerad ks,men det måste la jag få eller,det e min kropp
    Hur gick det? 
  • A n n e L i e
    Carolina76 skrev 2014-04-06 21:28:46 följande:
    Lite smått nervös, gjorde akut snitt -12 och imorgon ska jag träffa samma aurorabarnmorska som jag träffade inför första förlossningen. Missförstå mig inte, är egentligen helt emot snitt men denna gången vill vi försöka undvika föregåendes graviditet och förlossningskaos som var med att be om ett planerat snitt. Får se hur det går....
    Hur gick det? 
  • A n n e L i e
    Stjärnebo skrev 2014-04-10 12:44:49 följande:

    Självklart kommer det att vara värt det! :D


    Och det kommer att gå bra vilket det än blir.


    Skulle du ha frågor om snitt så kan du skriva till mig eller starta en egen tråd och fråga vad du vill :)


    Är det okej om jag också terroriserar med en massa frågor? Oskyldig Nu känner jag förvisso att du skrev en väldigt bra förklaring ovan.

    Undrar däremot över detta med om dom syr eller sätter agraffer (tror det hette så) i Borås, eller det kanske är olika beroende på läkare? 

    Jag fick ju mitt snitt beviljat av en läkare och undrar om jag kommer att träffa någon läkare igen innan snittet eller hur fungerar proceduren fram tills operationsdagen? 

    Jag har inte fått tid för snittet ännu då jag bara är i vecka 28, uppfattade det som att jag skulle få hemskickat tid för mitt snitt i vecka 30 eller liknande och att det då skulle bli en tid ca 1 vecka eller närmre inför BF? 
  • A n n e L i e
    Stjärnebo skrev 2014-04-10 13:33:00 följande:

    Absolut!


    Jag tror att det kan vara olika beroende på läkaren. Men jag fick invändiga stygn och jag tror det brukar bli finare ärr av det så tycker att alla borde få det. Ingenting man måste tillbaka för att plocka bort heller eftersom tråden löses upp av kroppen. Tråden påminner om fiskelina. 


    Jag tror att du kommer få info om hur allt kommer gå till då du får din tid för snittet. Vissa sjukhus brukar erbjuda att man kommer dit någon dag innan och berättar om allting men så var det inte för oss. 
    Jag fick min tid endast 2 veckor innan pga sätesläge och fick med mig ett papper hem där det stod allt jag behövde veta. T.ex att man ska duscha hår och kropp hemma kvällen innan och även på morgonen. Man får inte äta och dricka på ett visst antal timmar innan. 


    7 dagar innan bf är vad man brukar sikta på för förstföderskor. Så 6-8 dagar innan bf tror jag att du kommer att få ditt snitt när dom har så god tid på sig att planera :)


    Jag fick mitt snitt endast 3 dagar innan bf men skulle man börja få värkar innan så åker man ju in dit och får ett akut snitt istället.


     


    Tack {#emotions_dlg.flower}

    Då ska jag höra med dom om det finns möjlighet att få invändiga stygn. I och för sig så kanske man ska ta det som den läkaren som ska operera mig kan bäst, men jag ska ändå höra mig för. Gillar även tanken på att inte behöva ta ur stygnen utan att det sker av sig självt :) 

    Kommer säkerligen dyka upp fler frågor allt eftersom
  • A n n e L i e
    Stjärnebo skrev 2014-04-10 13:45:09 följande:
    Läkare och kirurger brukar inte alltid uppskatta att man ifrågasätter deras kunskaper ;) 
    Dock så är det din kropp så jag tycker du kan fråga om du kan få stygn med resorberbar tråd. 
    Agraffer känns lite gammalmodigt men kan säkert va någon äldre som håller kvar vid det :)
    Det kan jag i och för sig förstå, känner samtidigt att det kanske är bäst att personen som utför operationen gör det han eller hon känner sig bäst med, då blir det nog bäst resultat kan jag tänka mig :) 

    Tänkte däremot att om man kommer att få prata med personen som utför operationen så kan man ju höra vad hon eller han tänkt göra, och om personen använder sig av olika alternativ så kan man ju höra. Men som sagt så tror jag att det är bäst att låta personen göra som hon eller han är van vid :) För egen del så spelar det inte så stor roll hur dom gör och ett ärr har jag ändå räknat med så inga större förväntningar där egentligen 
  • A n n e L i e
    Carolina76 skrev 2014-05-13 19:04:40 följande:
    Imorgon ska vi in till säs och prata med en läkare ang planerat snitt. Vet ngn om man får svar & ev datum direkt eller får man invänta?
    Jag fick beviljat snitt när jag var i vecka 22 och jag har fortfarande ej fått tid för snitt ännu (är i vecka 32), anledningen till att jag ej fått tid än är för att dom planerar ca 1 månad innan.

    Tror helt enkelt att det beror på hur långt gången du är :) 
  • A n n e L i e

    Nu är det inte långt kvar Solig

    Har börjat fundera på lite praktiska saker som när man väl är på BB, hur fungerar det med mat till personen som är med? Får personen mat eller får/kan man köpa det där? 

    Finns det tillgång till sällskapsrum/fikarum med kyl (om man tar med sig mat)? 

    Behöver jag ta med mig flera ombyten till bebis eller får man låna kläder på BB? 

    Skriv gärna ner hur det fungerar, vad man får tillgång till och inte. Glad

  • A n n e L i e

    Jag gjorde snitt i juli och jag är riktigt nöjd :)
    Personalen var underbar och för mig så var hela upplevelsen bara positiv.

    Min återhämtning har gått bra, jag var uppe och gick på kvällen och har ej haft ont av snittet. Lite obehag i början då det kunde strama vid vissa rörelser men inte värre än så. Givetvis så fick jag ju tänka om när det gäller hur jag skulle röra mig i och ur sängen exempelvis, men i övrigt har det ej varit något.

    Det värsta var i så fall när jag skulle ta bort plåstret, det kändes. Detta valde jag att göra på VC för att samtidigt se att allt läkt som det ska.

    Jag mår fint och vår dotter som nu är 8 veckor mår bra :)

Svar på tråden Planerat snitt i Borås