• thefee

    Vi som väntar Septemberbebisar 2014

    Usch är hemma från jobbet idag för att jag troligen har inflamerad/överansträngd arm samt en dunderförkylning med hemsk hosta och halsont så jag låter värre än en halvdöd kråka. Min chef var definitivt inte glad över mitt besked eftersom det här är en av dom stessigare dagarna på året. Men jag lät lika igår och hade ont i armen redan då så hon borde ha gissat att jag inte skulle komma idag. Gissar att det blir sjukledigt resten av veckan för att vila hals och arm. Får ringa doktorn senare.

  • thefee

    Åh gud vilken lättnad! Nu har vi fått se vår lilla bebis i magen för första gången :D lika underbart som med första barnet! Allt såg bra ut och vi fick både se och höra hjärtat. Nu känns det mycket bättre och man känner sig mycket lugnare :) jag blev inte flyttad alls utan bf är fortfarande 20.9 jag som var helt säker på att jag skulle bli flyttad bakåt några dagar.

  • thefee

    Hej hopp! Går dag in i v.13 känns helt beskrivligt bra att man kommit förbi det värsta och nu kan börja berätta åt alla :) jag ser faktiskt lite gravid ut redan. Var till hm igr och skulle köpa ett par mjuka mamma byxor men dom hade dom inte i affären så får nog beställa dom iaf. Har redan fått börja använda mammabyxor för min rumpa och mina lår har blivit så mycket större redan! Vill inte eta hur det här kommer sluta ;) Min bm tyckte också jag kunde börja med extra järn när jag hade ett hb på 115. Men det hade jag förra graviditeten i början också och behövde nte äta järn förrän efter halva graviditeten. Men det räckte för min mage blev så enormt trög så det var hemskt att gå på toa i slutet :( vill absolut inte börja äta järn redan och ha problem redan från början me magen.

  • thefee

    Provade väga mig i jobbet idag och då borde jag redan ha gått upp 4kg! Är bara i v.13 än och jag som hoppades på att inte gå upp så mycket denna gång. Minns inte att jag gick upp så mycket med sonen i början. Men å andra sidan är jag inte heller förvånad när jag varit förkyld i nästan 3 veckor och en överansträngd arm så jag har ju inte ens kunnat gå på promenad (testade det när förkylningen började kännas bättre och fick ett rejält backslag men en ännu värre förkylning) så inte konstigt att jag gått upp så mycket i vikt egentligen. Vill verkligen försöka att hålla vikten nere den här gången men det blir inte lättare när jag jobbar på bageri och det doftar nybakta bullar varje dag ;) Visst man tröttnar till sist på dom samma bullarna men vi har lite olika "kampanjer" nu några veckor framåt så det är lite variation nu.
    En sak som är bra är ju att jag slutat äta ljust bröd. Äter mest rågbröd eller bröd med lågt GI.
    Om någon har tips på hur man håller sötsuget i styr så tar jag gärna emot tips! Bör väl tillägga att jag nog faller lätt för frestelsen när jag inte riktigt har motivationen till att äta rätt och bra. Tänker lite att " vad är det för vits att äta bra när jag ändå går upp mycket i vikt när jag är gravid och jag kan ju banta efteråt" dåligt jag vet! Förra sommaren hade jag bra koll på kosten och motionerade regelbundet men efter mf så försvann all motivation igen.

  • thefee
    E2012smamma skrev 2014-03-10 19:40:56 följande:
    Riskaka med ekologiskt jordnötssmör och skivad banan!
    Så himla gott.

    Det gäller ju att inte smeta på för mkt då det är ganska mkt kalorier men köper du bra jordnötssmör så är det inget socker i iallafall :)

    Jag vägde 78 i höstas. Sen fick jag missfall. Gick upp 2 kilo. Började träna å äta bra igen. Men har inte haft någon våg då batterierna e slut.
    Vägde mig hos barnmorskan och vägde 83.
    Vet inte vad jag började denna graviditet på men räknar från 78.
    Sist m sonen började jag på 86 så jag ligget iallafall på -. Har som mål att inte gå upp mer än 20 men det får man ju se hur det går.
    Har inte orkat träna har varit så jävla trött...
    Åh älskar jordnötssmör med bara "vanliga jordnötter" alltså inget tillsatt köpte det i höstas och skulle ha kunnat äta hela burken på en dag! Så det försöker jag undvika ;) Samma här har också varit så enormt trött så jag har bara inte orkat gå ut på promenad eller något efter jobbet utan typ somnat i soffan efter jobbet.
    livan86 skrev 2014-03-10 19:36:24 följande:
    jag har gått upp 5 kg. men de är nog för att jag vart så förbaskat trött och bara legat ner i 2 månader typ, ätit å ätit och inte motionerat.

    när jag är sötsugen så har jag små isglassar, tänker att de är inte så farligt..
    eller honungs te. har även extra drops, i olika smaker som jag kan suga på när ja e sugen på nått... funkar jätte bra för illamåeendet också!


    Har också varit väldigt trött och bara inte orkat motionera eller träna alls. Gillar inte te eller kaffe så det är väl både bra och dåligt antar jag :P Har försökt med morötter eller frukt men det fungerar sådär halvbra.

  • thefee
    E2012smamma skrev 2014-03-11 18:15:09 följande:
    Då var kuben äntligen avklarat å lillen levde på där inne! Så skönt!
    Vad roligt att höra! :) har du samma BF än eller blev det ändrat?
  • thefee
    E2012smamma skrev 2014-03-11 19:35:14 följande:
    Fick 15/9 aå blev flyttad ett par dagar till min fördel :) typ 3 dagar fram. Eller bak. Eller ja. Du förstår! 12+4 istället för 12+1
    Ok :) Roligt att vi har Bf så nära varandra ska bli spännande att se när våra bebisar vill titta ut :) Tänker ni ta reda på kön?
  • thefee
    E2012smamma skrev 2014-03-11 20:49:52 följande:
    Jag tror det faktiskt denna gång. Men det är ju väldigt spännande om man ite vet. Ni då?

    Jo är så nyfiken denna gång och hoppas så mycket på att deet är en tjej i magen så jag vill veta denna gång för att kunna förbereda mig mentalt ifall det visar sig att det är en kille i magen. Känner att jag kommer bli så besviken om det är en kille att jag vill förbereda mig före förlossningen och inte bli besviken då utan se det som att vi får en (förhoppningsvis) frisk och kry kille i stället :) vet inte om det är fel att tänka så men det skulleniaf kännaslite lättare att veta iförväg om det är en kille eller tjej denna gång. Självklart är ju huvudsaken att dom kommer ut friska och krya, inte vilket kön dom har.
  • thefee

    Jag tror nog att jag börjat känna av när bebisen sparkar till ordentligt för det är flera kvällar nu som jag känt något väldigt långt nere vid magen :) Visst vissa gånger är det tarmarna som rör sig eller lite gasig mage men vissa gånger känner man att nu, den här gången var det nog bebisen :) Längtar så efter en lite större mage att visa upp så att man faktiskt ser gravid ut och folk inte behöver fundera "hmm, har hon bara blivit tjock eller är det en bebis på gång?" ;)

  • thefee
    E2012smamma skrev 2014-03-14 20:07:01 följande:
    Hahaha ja min syster sa när vi berättade " jag tyckte du såg tjock ut men ville inte säga något" haha :)

    Kan vara bebisen du känner! Jag kände min son tidigt. Som muskelryckningar långt ner i bikinilinjen :)
    Ja typ så känns det :) Eftersom det ändå är andra barnet och jag kände sonen ganska så tidigt också så är jag ganska så säker på att det är bebisen :)
    Haha det sa min farmor också förra gången. Tycker dock att jag faktiskt ser gravid ut redan vilket är mycket tidigare än förra gången. Men då var jag nog mer tränad och smalare än nu så det gick att dölja längre o jobbet. Nu tycker jag nog att jag ser tjockare ut i mina arbetskläder så det blir skönt sen när alla vet att det är bebis på gång och inte för många bullar ;)
Svar på tråden Vi som väntar Septemberbebisar 2014