• Mama C

    IVF:are i Västmanland

    Hej!
    Min sambo och jag ska börja med ivf inom kort, efter flera års försökande. Och det är samtidigt så skönt att få hjälp, samtidigt är det ju jätteläskigt.  Min sambo och jag träffades sommaren 2009, flyttade ihop november samma år. Slutade med p-piller året därpå och förlovade oss 2011.
    Vi började vår barnlöshetsutredning 2011, men pga jobb och div andra orsaker startade vi inte ivf. Jag rinde fertilitetskliniken igår och vi får komma 4 feb och träffa läkaren, hoppas vi får börja behandlingen direkt!
    Vi går hos fertilitetskliniken på sjukhuset i Västerås och kommer göra äggplockning och allt sånt på Akademiska i Uppsala. Jag är 31 år, min sambo fyller snart 29 år och jag har en snart 6-årig son sen ett tidigare förhållande och vi bor i Köping.

    Det finns ju så många trådar här på FL, men jag tänkte att vi kan samla oss från Västmanland här Glad Vi kan stötta varann, peppa varann och utbyta erfarenheter.

    Välkomna! Solig

  • Svar på tråden IVF:are i Västmanland
  • Diide

    Hej!! Jag och sambon började våran utredning i december efter att ha försökt bli gravida i ett par år.. Dom hittade inga fel men eftersom vi försökt så "länge" ansåg läkaren att det bästa var att hoppa på ivf direkt och sa att vi skulle få en kallelse för grupp informationsmöte i mars. Men kallelsen kom redan idag och informationsmötet är i mitten på feb. Känner precis som du, det känns skönt att det är på gång men samtidigt ganska panikslagen ;) vi har väntat så länge men det känns som att det gick så fort när vi väl kontaktade kliniken :) Även vi går på fertilitetskliniken på sjukhuset i Västerås och ska göra själva "ingreppen" i Uppsala.. Tycker att det låter som en väldigt bra idé, det finns ju gott om idéer och tankar som snurrar just nu :)

  • Mama C

    Vi började vår utredning 2011 om jag minns rätt, men vi hade så körigt med jobbet då så vi väntade. Vi vågade alltså inte skaffa barn pga jobb, vilket skruvad värld vi lever i!! 
    Jag mådde asdåligt på stressen på jobbet och en massa andra saker, så 2012 fick jag panik på hela livet, gjorde slut med sambon, sa upp mig från jobbet o flyttade. Det tog ju dock inte mången vecka innan jag insåg att jag inte ville vara utan honom, utan att det var flyktinstinkten som tog över. Så vi blev ihop igen, jag flyttade hem och vi ville återuppta ivf:en, men eftersom vi hade haft olika adresser i några månader fick vi vänta, man måste ju "bo under äktenskapliga förhållanden" minst ett år, så därför får vi börja nu istället. Bättre sent än aldrig eller vad säger man? :P

    Jag vet ju inte alls vad som väntar oss nu när vi ska börja igen. Vi har ju lämnat prover, varit på gruppinfo så jag vet inte riktigt vilket steg som väntar oss och det är faktiskt lika jobbigt som innan gruppinfon. För när vi hade varit på gruppinfon sa dom att det var bara att höra av sig när vi kände oss redo, men som sagt, för oss var det en massa saker som kom i vägen. Så jag hoppas vi får börja på en gång, jag blir ju inte direkt yngre....

    Hur gamla är ni och får man va jättenyfiken o fråga vart i länet ni bor? Skönt att ha någon att prata med, som är på väg på samma resa Glad

  • Arwen01

    Jag håller på med min andra ivf i Västerås/Uppsala. Gjorde min första i mars/april 2013 vilket resulterade i en graviditet vilket tyvärr slutade med missfall i maj.

    Nu är vi igång igen med nedregleringen och jag kämpar mot biverkningarna.

    Ni som inte är igång ännu kan gärna ställa frågor om ni vill

  • Lojsan02

    Jag bor inte i västmanland, men ja bor i Dalarna o har precis satt in ett embroy.
    Blev överstimulerad i oktober, så de är ganska skönt att ha gått hela vägen till isättningen denna ggn.

    Men nu blir de 15 långa dagar innan man får testa..

    Hoppas de lyckas för er alla!

  • Mama C
    Hej hej!

    Var på möte med Johan på fertkliniken idag och nu håller jag tummarna att mensen kommer för tidigt, gärna redan i helgen, för då får vi börja med behandlingen. Jag får köra den korta behandlingen med "bara" sprutor i 10 dar för jag hade massor stora o fina äggblåsor så där behövdes ingen stimulering. Men då måste mensen antingen komma nu i helgen eller en vecka för sent och den är beräknad till 13 feb. Längtar efter mens nu!!! haha
    Anledningen till att mensen måste bli tidigt eller sen är att annars blir det ÄP i v 9 o då är Uppsala fullbokat. Så antingen tidigare så det blir v 8 eller senare så det blir v 10.

    Arwen: kör du på nässpray oxå eller? Hur många enheter av Perugon tar du?

    Lojsan: då håller vi tummarna för dig att allt går kanonbra för dig nu och du får en liten bebis nästa vinter! Solig

    Hur vet man om man blir överstimulerad? Är det Perugon som gör det eller?
  • Hepe

    Hej 
    Jag vill också hoppa in här. Jag är 38 och maken är 39, vi håller precis på med IVF nr 1, testdag 10/2. Varje dag utan blod på papperet är en lättnad. Jag är alltså på ruvardag 12 idag. Fick bar ut 6 ägg, varav 4 mogna, dock blev bara ett enda befruktat och delade sig så det fick vi tillbaka den 23/1.
    Kort historik: 2 missfall (spontana grav) bakom oss vilket lett till att vi "trillat" ur kön till behandling, vi har kämpat i 3 år med att få till en graviditet. Ingen av oss har barn sedan tidigare. 
    Säger som Arwen01: fråga på bara! Alla får vi olika behandlingar/mediciner och doser. 

  • Mama C

    Välkommen Hepe! Åh va spännande, håller alla tummar för er! Vart bor ni nånstans?

    Som jag förstått det, så får man mindre bieffekter och mår lite bättre med korta behandlingen än den långa, nån som har nån synpunkt på det?

  • Hepe

    Mens idag Rynkar på näsan

    Vi bor i norra länsdelarna. Snygg bil du har på bilden Mama C, är den er? Flört

  • Mama C
    Hepe: neeej, va tråkigt!!! Hur lång tid får man vänta tills man kan börja ivf-behandlingen igen?

    tyvärr är det inte vår bil, det där är en bild jag tog från google. Vi har jänk, men inte alls så fin Tungan ute
Svar på tråden IVF:are i Västmanland