• sara123

    Kan vi inte få igång en diskussion kring om man kan bli gravid från motsatt sida med enbart en äggledare eller inte??

    Snälla dela med er av era erfarenheter och tankar!

    Som rubriken lyder, kan någon förklara för mig hur man kan bli gravid från motsatt sida? Jag har endast en äggledare kvar efter ett utomkveds i höstas och jag har precis börjat försöka producera barn.
    Jag går till min gynekolog en gång i månaden för att se var jag har ägglossning och tyvärr är det än så länge alltid fel sida :( Han påstår dock att min äggledare kan ta upp ägget ändå och jag skulle vilja ha lite mer information om detta.

    Alla verkar ha hört olika! Någon som blivit gravid från motsatt sida? Hur stor är sannolikheten liksom?
    Jag är förvirrad och jag drömmer om barn nu :( Börjar bli riktigt jobbigt det här!

  • Svar på tråden Kan vi inte få igång en diskussion kring om man kan bli gravid från motsatt sida med enbart en äggledare eller inte??
  • sara123

    Tack för att ni svarar.

    Jag tycker det verkar otroligt och kontrollfreaket som jag är så börjar detta gå mig på huvudet. Men jag har hittat en bra artikel som bekräftar det, transmigration kallas det.
    http://humrep.oxfordjournals.org/content/early/2013/02/03/humrep.det012.full.pdf

    Jag var superfertil innan, verkligen superfertil, blev gravid på första försöket alla gånger och jag har varit gravid 4 ggr nu men noll barn. Har lyckats pricka in allt, ofostrig, MA, missfall och utomkveds.

    Nu har jag bara en äggledare kvar på den icke dominanta sidan och jag vet att jag har ägglossning på "fel" sida eftersom jag kollar det hos gyn varje månad. Nu har det gått tre månader utan jag blivit gravid, det är kanske inte lång tid, men för mig är det en evighet med min historia.

    Jag har börjat läsa artiklar och ren fakta och jag kan säga att det här med att man "låser" sig tror jag inte ett dugg på. Visst man kan stressa så mycket att mens uteblir, men jag är ganska övertygad om att det inte ett dugg har med missfall att göra. Det enda som händer är att jag blir fixerad vid det och mår dåligt.

    TreFantastiskaBarn: vet du hur länge du provade ca innan du blev gravid och hade du koll innan vilken sida du hade ÄL på?

  • sara123

    TreFantastiskaBarn:
    Så man vet att det fungerar med en ledare, dock kanske lite lägre chans.
    Jag känner lite hopplöshet. Nu känns det liksom som att jag inte kan bli gravid ens. Min läkare sa att vi kan prova pergotime om jag ville, så kanske fler ägg släpper och jag får större chans till graviditet.
    De sa att höger sida ser fin ut och att de har ingen aning varför jag fick utomkveds eftersom jag aldrig haft infektion eller något annat. Men jag gissar det är bara oturen som följer mig.

    Nu har jag en vecka kvar till mens och hela tiden går jag och känner efter och hoppas. Får göra en spolning av höger äggledare också så jag får veta att den inte är blockerad.
    Hoppas att det snart blir min tur!

Svar på tråden Kan vi inte få igång en diskussion kring om man kan bli gravid från motsatt sida med enbart en äggledare eller inte??