• TreFantastiskaBarn

    Kan vi inte få igång en diskussion kring om man kan bli gravid från motsatt sida med enbart en äggledare eller inte??

    Har haft två utomkveds, tagit bort ena äggledaren. Därefter fått två barn (plus två innan), har båda gångerna gått och tittat med tidigt ultraljud så inte ägget fastnat igen. Senast så kunde de se att ägget släppt från den sida som saknade äggledare. Helt fantastiskt, barnet är numer 11 månader, och allt gick bra. Önskar jag vetat det tidigare, alla månader man trodde det var kört när ägget släppte på "fel sida".

    Den kvarvarande äggledaren la sig i mitten och hämtade från båda sidorna sa läkarn.

  • TreFantastiskaBarn

    Innan utomkvedsen blev jag gravid på första ägglossning båda gångerna.

    Efter mitt första utomkveds (hade då även ett foster i livmodern som stannade av då fostret i livmodern togs bort), då förlorade jag ena äggledaren. Plussade igen efter fyra månader. Men det var återigen utomkveds men inte i äggledaren denna gång (plus ett foster som tillbakabildades i livmodern). Efter att hcgn äntligen gått ner var det ca ett halvår till jag plussade igen och denna gången gick allt bra och jag fick mitt tredje barn.

    Jag kollade aldrig ägglossningarna, däremot gick jag och gjorde vul i vecka 5-6 för att se att ingen foster låg utanför. Men de sa inget den gången.

    Barn nummer fyra tog sju månader till plus, och jag fick känslan av att jag hade ägglossning på fel sida flera gånger. Gjorde vul i vecka 5-6 och då sa läkaren att jag ser att ägglossningen var på vänster sida och när jag förvånat sa att jag inte har någon äggledare där berättade hon att den kvarvarande äggledaren tar från båda sidor. Helt fantastiskt :).

    Jag förstår hur du känner, jag kunde inte tänka på något annat när jag längtade efter mitt tredje. Jag hoppas du får ett snabbt plus!

Svar på tråden Kan vi inte få igång en diskussion kring om man kan bli gravid från motsatt sida med enbart en äggledare eller inte??