• Platypus

    Könsneutrala omklädningsrum

    Hade gärna sett familjeomklädningsrum och duschar.

    Vi är ett par och har tre barn, alla av samma kön, och när barnen blir så stora att de inte vill byta om i det "andra" könets omklädningsrum så blir det en väldigt stor belastning på den ena föräldern.

    Ett familjeomklädningsrum så som finns på vissa ställen även i Sverige (tex äventyrsbadet i Sälen) borde kompletterats med ett familjeduschrum där familjer (ej singel män och kvinnor) kan vara och ge föräldrarna en möjlighet att hjälpas åt med barnen.

    Personligen skulle det inte besvära mig om det bara fanns ett omklädningsrum för alla, men det borde definitivt finnas ett tredje för familjer.

  • Platypus
    Philipsson skrev 2014-03-07 11:49:44 följande:
    Många omklädningsrum blir det...ett för singelmän, ettt för singelkvinnor, ett för intersexuella, ett för kvinna till man-transor, ett för man till kvinna-transkor, ett för mamma+mamma+barn-familjer, ett för pappa+papp+barn-familjer, o.s.v.

    Frågan är nu: Vem ska betala kalaset?  Du?
    Hade nog tänkt mig att du skulle göra det

    Sanningen är att många ställen idag redan har flera omklädningsrum så då ha ett för familjer skulle inte kosta något extra, sen slipper ju du alla skrikiga barn och stressade föräldrar, det måste väl vara värt nåt.
  • Platypus
    Philipsson skrev 2014-03-07 15:03:42 följande:
    Jag är aldrig på badhus o.d. ändå, så personligen berörs jag inte.

    Tycker det är så löjligt bara det där med att folk begär att allt ska finnas överallt. Vem fan ska betala för det då? Saker och ting är ju liksom inte gratis? Eller ska vi ha ett skattetryck på 75%?

    Ni i familjer med åtta barn + pappa +mamma, ni får väl skilja på er då så att pappa duschar med pojkbarnen och flickorna med flickbarnen. Eller menar du att varje familj skulle ha var sitt duschrum? Men det finns säkert...på Hilton! Dra dit!


    Men eftersom du uppenbarligen är väldigt berörd av den ekonomiska sidan av det hela trots att du inte själv utnyttjar faciliteterna som du faktiskt betalar för så tycker jag att du ska föreslå den ultimata besparingen, ett stort omklädningsrum för alla
  • Platypus
    Philipsson skrev 2014-03-08 09:56:36 följande:
    Inte mig emot...

    Eller så kan man köra en uppdelning män-kvinnor. Det har fungerat hyfsat under rätt många år...:)

    När fick familjer behovet att alla i familjen skulle duscha och byta om, tillsammans? Är det oerhört besvärligt att grabbarna går med pappan och töserna med mamman?
    Nu är det ju inte alla familjer som har en jämn fördelning av tjejer o killar.

    Vi tex. har tre tjejer vilket gör att allt sedan barnen började inse skillnaden mellan könen har det varit jag som fått ta hand om dem, under tiden har maken kunnat sitta o njuta i bastun (grrr)
Svar på tråden Könsneutrala omklädningsrum