• Thaleya1

    Kvinnans eget val att bestämma förlossningsmetod?

    Jag skulle vilja ställa er några frågor, tycker ni att en gravid kvinna ska ha rätten att få ett extra ultraljud eller TUL om hon är väldigt orolig?


     


    Tycker ni att en gravid kvinna ska få välja att föda med kejsarsnitt istället för vaginal förlossning om hon så önskar, och även tvärtom?


     


    Tycker ni att en havande kvinna i förlossningens skede, ska kunna begära att bli förlöst med kejsarsnitt och då bli det. (möjligheterna för detta bör finnas).


     


    Tycker ni att det ska gå för en kvinna att få ett kejsarsnitt beviljat innan hon ens är gravid? Så att hon vågar sig på att ens försöka få ett till barn.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Kvinnans eget val att bestämma förlossningsmetod?
  • Thaleya1

    Ni som svarar kan ni gärna lämna en snabb kommentar om varför ni svarar som ni gör, samt kön och ålder.


    Troll är inte välkomna alls, jag försöker göra en undersökning.

  • emmisss

    1Ja!
    Jag bodde utomlands under min andra graviditet, med en svensk Gyn, där gjorde hon ultraljud varje månad och tätare i slutet! Och mätte barnet direkt i magen, mätte flödet i navelsträngen och hur mycket fostervatten det fanns!

    Hon ansåg att mäta magen med sf mått var mer som ett stickprov där man på ett ungfär kanske kunde se hu bebisen hade det... Min bm i Sverige nu är UL specialist och i samma rum som Hon mäter min mage nu, står ultraljudsmaskinen bara där och dammar! Tekniken borde användas!!!

    2.Ja!
    3.Ja!
    4.Ja!

    Jag är mycket präglad av den utländska vården ( amerikanskt sjukvård i Dubai) där hade patienten en annan roll än att man var underådnad och läkaren hade all makt! patient och läkare diskuterade och kom fram till individuella planer. Patienten var mer som en kund...

    Jag och min Gyn pratade om min förlossning och vi kunde styra den helt när gällde önskemål kring kJ, igångsättning innan man gått över tiden, inget som behövdes godkännas eller gå igenom olika instanser...

  • Modernmom

    Nej på alla frågorna. Det kommer urholka vår redan hårt pressade förlossningsvård. Ett kejsarsnitt är tids- och resurskrävande, samt en större risk för mor och barn. Att ha det som alternativ innan och under en förlossning är enligt mig helt vansinne. Det finns ingen sjukvård som skulle kunna upprätthålla den vården.

  • LadyBond

    Nej på alla utom nr ett.

    För att kunna ges det beslutet bör den kvinnan också vara informerad om riskerna med snitt och vilka konsekvenser det får på sikt. Idag är det dåligt med info. Och idag kräver många snitt för att de inte orkar föda barn. Det tycker jag är fel anledning.

    Barn nummer två kan dö i magen om första barnet får komma ut genom snitt.

    Om moderkakan fäster på ett snittärr kan den lossna och då riskeras barners liv. Många risker vid andra graviditet.

    Som kan leda till att barn två... Får en sämre start i livet.. eller inte alls.

    konsekvens på sikt har många svårt att förstå. Klarar man inte att förstå det så tycker jag inte att beslutet ska lämnas till kvinnan.

    Tragiskt.


  • Thaleya1
    Modernmom skrev 2014-02-25 12:05:05 följande:
    Nej på alla frågorna. Det kommer urholka vår redan hårt pressade förlossningsvård. Ett kejsarsnitt är tids- och resurskrävande, samt en större risk för mor och barn. Att ha det som alternativ innan och under en förlossning är enligt mig helt vansinne. Det finns ingen sjukvård som skulle kunna upprätthålla den vården.
     Om resurserna fanns skulle det fortfarande vara vansinne att informera kvinnor om båda metoderna och låta dem själva göra ett informerat val?
  • Agapi

    håller med emmisss jag spenderade största delen av min graviditet i Grekland, och vet går till på samma vis som hon skriver.

    När jag var hemma i Sv ville inte min BM på mvc ens ge mig ett UL trotts att min grekiska läkare hade skrivit till henne att min bebis var ovanligt liten och att det behövde följas upp noga. Fick betala och gå privat för att få extra UL, och fick där konstaterat att dottern var 20% "för liten" och att det behövde följas upp, något som dom gjorde gratis på mama mia, detta viftade min vanliga BM bort helt.

    Hade aldrig vågat bli gravid om jag inte hade vetat att jag kunde få mitt kejsarsnitt i grekland om jag blev vägrad i Sverige. Tycker de var ett totalt slöseri att tvinga mig till Aurora flera gånger innan det blev godkänt och dessutom väldigt stressande att inte få veta för än i sista stund.

  • Thaleya1
    Modernmom skrev 2014-02-25 12:07:44 följande:
    Ja.
    Är du emot kejsarsnitt helt och hållet eller är du emot att kvinnor får välja?
Svar på tråden Kvinnans eget val att bestämma förlossningsmetod?