• Anonym (orolig)

    vårdnadstvist med narcissist

    Jag önskar få kontakt med folk som går igenom eller har gått igenom vårdnadstvist med personer med narcissistisk personlighetsstörning. Någon?

  • Svar på tråden vårdnadstvist med narcissist
  • Anonym (orolig)

    Nu förstod jag dig inte riktigt.. önskar bara komma i kontakt med människor i samma situation.

  • Anonym (orolig)

    Om man läser på om diagnosen så ser man att personer med denna problematik i princip aldrig blir diagnosticerade då de saknar förmågan att inse att de har problem.

    Någon som vet hur jag kan göra för att få folk att förstå och inte gå på hans lögner? Bara hoppas på att han gör bort sig i rätten??

  • Anonym (orolig)
    Tyra22 skrev 2014-03-02 19:12:44 följande:
    Och det värsta är att jag har barn med honom och nu är det dom som lider av hans störning. Deras behov kommer alltid sist och hans resonemang är att om pappa mår bra då mår nog barnen bra också. Lämnar dom ensamma byter inte i deras sängar, tvättar inte deras kläder, osv.. Ska det däremot imponeras på tex någon ny flickvän blir det uppvisning i gott föräldraskap som bara finns när han har publik. Sen kan barnen vara utan mat en hel dag vid tex studiedagar och bli lämnade ensamma i 12 timmar. Kommer den nya flickvännen åker man och handlar kläder till barnen. ( för att visa hur duktig han är) Glömmer att skjutsa barnen till tex träningar. Råkar kasta barnens saker när han städar osv. Ett stort stort lidande för barnen.
    Det är just sånt här jag är rädd för. Hur detta ska påverka våra barn..
  • Anonym (orolig)
    Anonym (tufft) skrev 2014-03-02 18:02:24 följande:
    Har ingen erfarenhet själv men förstår att det är supertufft. Har en partner som vuxit upp med en vårdnadshavare med NPS. Det ska man om det går försöka skydda sina barn ifrån.

    Nej det är inte många som har den diagnosen men vi som har levt nära inpå sådana människor kan ofta efter några år förstå att det är precis vad det handlar om. Diagnos eller inte.
    Hur har detta påverkat din partner?
  • Anonym (orolig)
    Anonym (hypotes) skrev 2014-03-02 23:45:34 följande:
    Stämmer ju att man inte kan ställa nån diagnos. Lika lite som man kan med en alkoholist men man kan ändå konstaterar att vederbörande dricker för mycket - eller beter sig som en narcissist.

    Jag undvek vårdnadstvist med dylik person just genom att inte tvista. Att läsa på och förstå hur deras värld ser ut och se till att inte trigga. Kan om man är bekväm med engelska rekommendera två böcker, BIFF och Splitting. I dem får man hjälp att lära sig hantera "knepiga personer" och verktyg för att inte själv agera konfliktdrivande.

    www.adlibris.com/se/bok/biff-9781936268351

    Vad är problemet just med denna person? Varför tvist?
    Jo nu när jag har läst på lite mer så har jag förstått att gå in i en tvist är det dummaste man kan göra. Personen i fråga kommer inte att ge sig, maktbehovet är för stort. Men barnen är så små och jag är så rädd att de ska komma till skada. Mitt ex använder vårdnaden för att kontrollera och bryr sig inte det minsta om det innebär att barnen far illa av detta. Allt för att behålla makten över mig.
  • Anonym (orolig)

    Jag startade inte tråden för att diskutera huruvida mitt ex har en diagnos eller inte. Det är irrelevant i denna tråd. Jag sökte endast kontakt med människor i denna sits. Genom att läsa vad jag skrivit har man inte möjligheten att göra en bedömning av mitt exs möjliga diagnos, men jag bad inte heller om hjälp med att få reda på om han har en diagnos eller inte. Förstår inte vad ni som ifrågasätter detta tjänar på det..

  • Anonym (orolig)
    Tyra22 skrev 2014-03-04 01:55:15 följande:
    Dom som håller på sådär är antagligen narcissister själva. Ignorera så dör dom en smula av att inte bli sedda.
    Hjärta
Svar på tråden vårdnadstvist med narcissist