• Tyra22

    Anonym? - tror inte du tillför så mycket så låt oss som levt med dessa personer och vet hur sjuka dom är få prata med varann. Är det några som inte söker psykiatrisk hjälp är det narcissister och psykopater.

  • Tyra22
    Anonym (IQ) skrev 2014-03-02 18:26:48 följande:
    Du menar att du stämplar personer som narcissister och psykopater UTAN att de har den diagnosen?

    precis! Ofta är det faktiskt så att den enda som skulle kunna ( ) diagnosticera dessa personer är de som levt med dessa. Jag har med 100% säkerhet levt med en person som är personlighetsstörd. Dessa personer raserar andras liv och därför behöver vi "överlevare" få prata med varann hur det sett ut och hur man ska hantera dessa människor. Hur diagnossättningen går till var det ingen som frågade om.
  • Tyra22
    Anonym (orolig) skrev 2014-03-02 18:33:51 följande:
    Om man läser på om diagnosen så ser man att personer med denna problematik i princip aldrig blir diagnosticerade då de saknar förmågan att inse att de har problem. Någon som vet hur jag kan göra för att få folk att förstå och inte gå på hans lögner? Bara hoppas på att han gör bort sig i rätten??

    Min har redan ljugit i rätten ( vissa detaljer ) och det har kommit fram. Sen fortsätter han ljuga om det mesta och vill få sin sanning att vara det rätta. Jag tror att man måste få förklara händelser på detaljnivå och inte låta rätten gå på hans historier som ofta är vridna. Det har varit svårast hittills för mig att man inte kan bemöta det han sitter mitt emot och ljuger om. Detta hade jag problem med hela relationen igenom att han framförde påståenden om ett händelseförlopp som om att det var sanning och så skulle man svara honom utifrån hans resonemang som utgick från halvsanningar. Alltid blev ju "sanningen" till hans fördel också och mina tankar och känslor var aldrig viktiga. han kan heller inte be om ursäkt eller ställa något till rätta, för han har ju i sitt huvud aldrig gjort något fel!Mycket påfrestande! Kommentarer som; jag har VISST bett dig om förlåtelse, (aldrig hänt) men dig kan man ju aldrig då nöjd för du är ju så..... Bl.a. Bl.a. Och nu ( i och med detta resonemang) har jag bett om ursäkt igen men du nöjer dig aldrig! ARGT! Kontenta, mina känslor betyder inget. Han gör enligt sig själv sitt bästa, skyller ifrån sig. Han får mig att känna mig skyldig över något fel han begått. Är bara outhärdliga att leva med!!
  • Tyra22

    Och det värsta är att jag har barn med honom och nu är det dom som lider av hans störning. Deras behov kommer alltid sist och hans resonemang är att om pappa mår bra då mår nog barnen bra också. Lämnar dom ensamma byter inte i deras sängar, tvättar inte deras kläder, osv.. Ska det däremot imponeras på tex någon ny flickvän blir det uppvisning i gott föräldraskap som bara finns när han har publik. Sen kan barnen vara utan mat en hel dag vid tex studiedagar och bli lämnade ensamma i 12 timmar. Kommer den nya flickvännen åker man och handlar kläder till barnen. ( för att visa hur duktig han är) Glömmer att skjutsa barnen till tex träningar. Råkar kasta barnens saker när han städar osv. Ett stort stort lidande för barnen.

  • Tyra22
    Anonym (?) skrev 2014-03-02 19:07:50 följande:
    Eller någon annan diagnos av något slag.   Tycker det är slappt att kategorisera sina medmänniskor med amatörmässiga diagnoser.

    Anonym (?) skrev 2014-03-02 19:11:32 följande:
    Ja,  det är trist.  Särskilt som barnen när de blir vuxna i värsta fall rabblar upp den andra förälderns version som  anklagelser.    Visst kan man ha polisförhör,  vårdnadsutredningar  etc som bevis att visa barnen hur det verkligen var -  vem vill hålla på med sånt?

    Skulle nog tro att narcissister och psykopater samlar mycket "bevis" överlag för att kunna använda mot människor när det passar. Som motpart gäller det att börja göra likadant. Nya flickvänner tex får ju höra dessa historier om hur han är såååå oskyldig så de tror ju oftast på honom i något år innan de själva märker och drabbas. Jag själv har haft turen att ha levt med en normal man i många år och ser lätt skillnaden mellan sjukt och friskt beteende. Bara att hamna i vårdnadstvist säger en hel del om inblandade parter tycker jag!
  • Tyra22
    skpklm skrev 2014-03-02 19:13:05 följande:
    Prata med ditt ombud om att du inte klarar att sitta mitt emot honom.  I sådana fall kan rätten ordna med medhörning:  att du/  din motpart får sitta i ett annat rum  medan du pratar.

    Tyvärr handlar väldigt mycket i vårdnadstvister om att kunna visa upp att man är den som bäst kan samarbeta med den andre föräldern. Förlorar man inte på det??
  • Tyra22

    Dom som håller på sådär är antagligen narcissister själva. Ignorera så dör dom en smula av att inte bli sedda.

Svar på tråden vårdnadstvist med narcissist