• KnytetsMamma

    Vi som börjar med pergotime mars 2014

    Joooo01 skrev 2014-05-14 15:45:58 följande:
    Okej skönt att du lyckades gå upp i vikt, för det är verkligen inte lätt..

    Jag finns i Stockholm. :)
    Nej, det är det inte. Har en lång bakgrund med anorexi också så fick tillbaka en släng av tankarna när jag rasade i vikt så jag fick verkligen kämpa, fick hjälp av dietist och sjukgymnast och fick näringsdrycker så det hjälpte lite grann i alla fall men det var en kamp. Så nu när/om jag blir gravid igen ska jag verkligen passa mig för att tappa vikt....amningen tog rejält mycket på mig plus att jag nog var lite stressad över att vara nybliven mamma och hade en dotter som krävde ständig närhet så jag bar henne i sjal hennes första typ 8 månader....tungt och energikrävande.
  • KnytetsMamma
    Ccilla skrev 2014-05-14 16:41:59 följande:

    Jag fick sprutor från gyn och sen köpte jag ett provrör på Apoteket. Spermierna dör ju ganska fort så vi har sprutat in direkt och sen har jag inte rest mig på en halvtimme. Hade också önskat att vi kunde myst istället men tyvärr så funkar det ju inte då..
    Men vad bra att ni hittade en lösning som uppenbarligen funkat för er :)
  • KnytetsMamma
    Ashurst Klara skrev 2014-05-15 07:03:59 följande:
    Intressant diskussion om undervikt och graviditet... och
    Vad hade ni för BMI ungefär när ni fick höra att ni behöver gå upp? Jag ligger på 19 (gränsen mellan undervikt och normalvikt), så funderar på om det bidrar till att jag inte får igång min ägglossning...
    Jag hade ett riktigt lågt BMI, låg kring 17. Men fick höra att mensen och ägglossningen förmodligen inte skulle komma igång förrän jag låg runt eller över BMI 20. Nu ligger jag på ca 20 tror jag men min kropp har, enligt gynekologen, hakat upp sig lite och behövde därför en skjuts för att komma igång.
    hellohello84 skrev 2014-05-15 07:19:01 följande:
    Jag har BMI 20, och min gyn sa att en viktnedgång på 1-2 kg kunde bevisat underlätta att bli gravid, trots att jag inte alls är överviktig. Så tänkte köra igång en liten detox (gluten och laktosfritt i 2 veckor) och motionera lite extra. Någon förresten som testat något naturläkemedel?
    Jag tycker det låter väldigt konstigt att rekommendera en normalviktig tjej att gå ner i vikt, visst att en viktnedgång kan hjälpa om man är överviktig men sen som är helt normalviktig  (och dessutom i det nedre spannet för normalvikt) tror jag inte man ska ge sig på att banta....det KAN sätta griller i huvudet om man har otur och där vill ni inte hamna, jag lovar er. Så jag tycker inte du ska bry dig om vad din gyn sa om det där med vikten utan försök lev sunt, ät bra och rör på dig.
  • KnytetsMamma
    hellohello84 skrev 2014-05-15 08:02:40 följande:
    Jag tyckte också att det lät märkligt, så jag frågade henne, och hon sa att små förändringar kunde göra kroppen mer mottaglig. Vi har försökt i över ett och ett halvt år nu utan resultat, så tänkte att 1 kg kan jag ju testa att gå ner och se om det hjälper, men ska absolut inte banta, bara försöka äta sunt och röra på mig lite extra :) tack för omtanken :)
    Okej, det låter ju bra. Och förstår att du vill testa med det när ni försökt så länge. Stort lycka till!!!!
  • KnytetsMamma
    Tiana skrev 2014-05-15 09:08:07 följande:
    Här har jag på dag 23 börjat få mensvärk, så tyvärr lutar det mot att det blir P-piller över sommaren och IVF till hösten... Kan väl tillägga att jag inte alls är glad på min kropp. Har deppat ihop helt, och frågade sambon igår om han hatar mig lika mycket som jag själv gör just nu. Han tyckte bara jag var korkad som ens tänker i de banorna...
    Åh, håller tummarna att det löser sig för er under sommaren eller hösten. Varför ska du äta p-piller över sommaren? Är det inte smartare att köra oskyddat och så kanske ni kan lyckas ändå?
  • KnytetsMamma
    Tiana skrev 2014-05-15 09:27:24 följande:
    Jag har endometrios, så gyn tyckte jag ska äta dem utan uppehåll för att förhindra uppkomst av fler cystor. Allt för att få så bra föutsättningar som möjligt.
    Ah, okej. Då förstår jag och då ska du ju såklart äta p-piller och hoppas på att det inte är för lång väntetid på IVF.
  • KnytetsMamma

    Jag är nu på cd 19 och är fortfarande lite öm runt äggstockarna, det är betydligt bättre än det var i helgen och början av veckan då jag även hade ont varje steg jag tog. Är det någon mer som haft ont så lång tid efter förmodad ägglossning?


    Någon som brukar hålla koll på sina flytningar? I helgen och början av veckan hade jag rejält med äggviteliknande flytningar men nu sen igår är det nästan helt torrt eller flytningarna är mer som typ lotion. Är det ett tecken på att ägglossningen är förbi?

    Jag vill spola fram tiden till den 30/5 så jag kan testa....

  • KnytetsMamma
    Minlycka001 skrev 2014-05-15 12:21:34 följande:
    Ja, det är ett tecken på ofertila flytningar som kommer efter äl. Hoppas att det tog sig denna gången, nu är det bara den där jäkla väntan kvar. Jag är på cd 27 idag, om 5 dagar är det BIM :)
    Vad spännande, då har väl förmodligen min äl varit, var på VUL i måndags som visade en äggblåsa på 20 mm, myste både måndag och tisdag kväll så vi får hoppas att det räckte....bara den lååååånga väntan kvar.

    Har du några känningar på att du skulle vara gravid?
  • KnytetsMamma
    Joooo01 skrev 2014-05-15 09:38:00 följande:

    Jag låg på ett BMI på 16,5 då, nu har jag 18,5 ungefär så jag ligger ganska lågt än idag. Därav så har jag ingen egen mens och ägglossning, utan får tabletter för att få igång det.

    Idag har jag fått en ovitrelle spruta som gör att äl uppstår (vanligtvis 36 h-48 h efter). Så nu är det bara att mysa på resten av veckan :)
    Då var du nästan lika lågt i BMI som jag, var det pga anorexi eller något annat? Tyckte inte gyn att du skulle försöka gå upp ytterligare lite för att se om kroppen kommer igång av sig själv. När jag blev gravid med dottern vägde jag så mycket som jag gör nu och hade alltså ägglossning av mig själv. Men nu verkar kroppen som sagt ha hakat upp sig så därför hoppas jag att pergotime ger den en skjuts på vägen..
  • KnytetsMamma
    M88 skrev 2014-05-15 13:17:00 följande:

    Hej. Jag ät på cd 23 idag och min molvärk är förbi. Hade alltså rintigt ont från att jag sluta mer pergotime till nu typ Det har gått över till ömma bröstvårtor. Men vet inte om det är något tecken. Inte ont i brösten utan bara vårtan när man kommer emot den. Skumt! Nån mer som haft så? Däremot har jag noll koll på flytningar. Tycker att det är svårt! Vill oxå spola fram tiden till nästa v. Såååå nyfiken. Men vill inte bli besviken. Fy!!
    När jag var gravid med min dotter 2012 var just ömma bröstvårtor det tydligaste symtomet för mig, hade inga andra känningar än det så det var lite så jag började misstänka att jag var gravid....så håller tummarna att det är så för dig med Glad
Svar på tråden Vi som börjar med pergotime mars 2014