Inlägg från: Lampstället |Visa alla inlägg
  • Lampstället

    Jehovas Vittnen

    "Hur kommer det sig att om någon vill veta mer om Hinduism, så går de till en Hindu, mer om Islam, så går de till en Muslim, men om de vill veta mer om Jehovas vittnen så går de till andra källor?"


     

  • Lampstället
    submarine skrev 2014-03-20 09:09:58 följande:
    Om man är förnuftigt funtad så tar man reda på vad kritiker säger också. Det finns två sidor av samma mynt, varför inte ta reda på hur båda ser ut innan man gör ett beslut?
    Det gäller att välja, det man sår får man skörda.


  • Lampstället
    kt h skrev 2014-03-20 09:16:16 följande:
    Jo men dom flesta går bara till kritikerna och tror bara på vad dom säger. T.ex. gick Janne Josefsson först till avhopparna för att få fram smaskiga anklagelser och sedan aggressivt konfronterade Jehovas vittnen med dessa uppgifter utan någon som helst lust att vilja veta hur Jehovas vittnen ser på det hela.

    Därför blev det också en massa faktafel och förvrängningar i programmet.

    Infört i t ex expressen den 4/5 2003 sid 21.


    Jehovas vittnens svar


    på anklagelserna i programmet "Uppdrag granskning"


    I ett avsnitt av TV-programmet "Uppdrag granskning" den 8 april 2003 anklagades Jehovas vittnen felaktigt för att "skydda pedofiler".


    Programmet beskrev bland annat ett specifikt fall där huvudpersonen,


    en 26-årig man, beklagligt nog utsattes för sexuella övergrepp i sin barndom. Det framställdes som om det skulle gälla ett fall av pedofili, dvs. en vuxen persons sexuella övergrepp mot barn. Detta inslag var, liksom andra uppgifter i programmet, både vilseledande och osakligt, av bland annat följande skäl:


     


     


    FAKTA         Båda inblandade var barn (omkring 8 respektive 4 år) när de sexuella handlingarna mellan dem tog sin början, omkring 1980, och de var båda fortfarande minderåriga (14 respektive 10 år) när handlingarna upphörde 1987.


    FAKTA         De sexuella handlingarna mellan pojkarna började omkring


    fem år innan någon av deras föräldrar blev Jehovas vittnen. Handlingarna upphörde helt innan någon av pojkarna själv blev medlem, hösten 1988 respektive våren 1991.


    FAKTA         År 1996, då pojkarna och deras föräldrar varit Jehovas vittnen några år, blev församlingens äldste informerade om sexuella handlingar som ägt rum i det förflutna. Men familjerna beslöt att inte anmäla saken, vare sig till socialnämnden eller rättsvårdande myndigheter. De äldste respekterade de inblandades önskan.


    FAKTA         Den äldre av pojkarna har aldrig tjänat som äldste eller resande tillsyningsman i någon av trossamfundets församlingar.


     


     

  • Lampstället
    kt h skrev 2014-03-20 14:27:48 följande:
    Läs detta också:

    "Dessa uppgifter gav onekligen intryck av att det hade rört sig om en vuxen man."

    Detta är ett exempel på när jag börjar lämna diskussionen när en person inte kan ta till sig uppenbara fakta.
    Du talar med riktiga avfällingar.
  • Lampstället

    Varför blir avfällingar elaka?


    Många personer som härjar på diverse forum, som bla hjälpkällans låtsasdebattforum, har tidigare varit medlemmar i Jv.
    Sedan lämnade dom Jv organisationen och förvandlades till mycket mysko personer. elaka typer som bara hånar och hånskrattar åt folk, svär, ljuger, sysslar ofta med onaturliga saker, och tänker mycket mörka tankar.
    Dessa elaka människor spyr ur sig alla möjliga läskiga saker, och är raka motsatsen i sina personligheter jämfört med dom personer som dom älskar att nedvärdera.
    Mycket, mycket märkligt.

  • Lampstället
    Fjäril Vingad skrev 2014-03-24 14:58:41 följande:
    Bara ordet avfälling får mig att resa ragg.

    Jag är inte avfälling. Jag slutade tro.
    Den visste var den tog 
  • Lampstället
    Michael 310 skrev 2014-03-24 15:47:38 följande:

    tycker snarare det är du som visar en elak ton just nu.... men hej det står säkert att man får göra så i din fina bok.. som för övrigt inte ens duger som skithuspapper...
    Ja du visade just din klass  :)
Svar på tråden Jehovas Vittnen