• LifeAsME

    IVF Maj 2014!

    Hej! Hittade den här tråden via älskade google och tänkte hänga på om det är ok? :) vi gjorde vårt första ivf (långa protokollet) som misslyckades i slutet av mars. Nu väntar jag på min mens som förhoppningsvis kommer veckan efter påsk och då kör vi igång med en ny behandling. Denna gången blir det det korta protokollet. Jag blev väldigt nedstämd under första behandlingen och tror mycket berodde på nedregleringen med suprecur. Hoppas på bättre mående denna gång!:) Spännande att läsa om du som var spontangravid mitt i allt, grattis! :)


  • LifeAsME
    MarieJ skrev 2014-04-15 15:58:11 följande:
    Hej! Självklart får du hänga på du också! :) Tråkigt att ert första försök misslyckades, hoppas att det tar sig för er denna gång. Får du börja behandlingen precis när mensen väl kommer?

    Tack!:) jo, jag börjar med sprutorna 2-3 mensdagen :) hoppas bara den är lika punktlig som den brukar. Mensen efter behandlingen var väldigt sparsam och allmänt konstig, och samma var det 2 cykler innan ivf-start. Är därför lite orolig att den inte kommer vara punktlig som tidigare, men hoppas :) har även tänt testa akupunktur denna omgång. Ska bli spännande!
  • LifeAsME
    Idisen skrev 2014-04-15 18:49:44 följande:
    Hakar på här! Börjar med suprecur 5 maj. Andra försöket o långa protokollet även denna omgång. Börjat peppa o ladda mig själv inför spraystart. Mådde piss förra gången! Men nu vet jag ju hur det känns o hur allt går till. Så jag inbillar mig iaf att det kommer vara lugnare med humöret!

    Välkommen! Åh, jag mådde också piss första behandlingen och skyller mest på nedregleringen med sprayet. Ska testa korta denna gång och hoppas på mindre nedstämdhet. Tror definitivt det är lättare att hålla humöret uppe andra gången, nu när man vet vad som väntar osv. Ruvartiden och att kastas mellan hopp och förtvivlan gjorde mig galen, var inte alls beredd på att två veckors väntan kunde gå så långsamt. Hoppas du upplever det lättare denna behandling!
  • LifeAsME

    MarieJ: kul att höra att akupunkturen hade sån verkan, hoppas jag också känner att den gör nåt med kroppen! Har läst runt lite och det verkar kunna öka chanserna om man gör det nära ET, precis innan och precis efter. Finns inte akupunktur på kliniken vi går hos så får hitta någon i närheten som har tid den dagen :) vi bor 20 mil från kliniken så jag gör akupunkturen under spruttiden här i hemstaden :)


  • LifeAsME

    Jag började spruta menopur i fredags, den 25/4, någon får gärna lägga till mig i listan (skriver från mobil och det blir alltid fel då) :) planerat ÄP under vecka 19. Första VUL är på onsdag så ska bli spännande att se hur de där rackarns blåsorna har utvecklats :)

    Förra gången hade jag väldigt låg sprutdos, som mest 112e menopur. Denna omgång ökade vi rejält och sprutar nu 225E i fem dagar innan första VUL.


  • LifeAsME

    Kikar in här då och då och ser att det verkar rulla på för de flesta :) vi gör ju korta protokollet denna gång, och vilken enorm skillnad det är om man frågar mig! Jag har sprutat menopur i 6 dagar och orgalutran i 2, och jag mår precis som vanligt bortsett från en liten humördipp idag. Med sprayen suprecur som jag tog förra gången, mådde jag skit hela tiden i princip, så detta känns lätt som en plätt :)

    1:à VUL idag såg bra ut så förmodligen ÄP i början på nästa vecka :)

    Jag har hunnit gå 2ggr på akupunktur, det ska stimulera äggmognaden och livmoderslemhinnan så ett ägg lättare kan fästa. Spännande att se om det fungerar.

    Lycka till alla, vi kämpar på helt fantastiskt, för lätt är det inte med denna ivf-karusell!


  • LifeAsME

    Hej! I tisdags gjorde vi då vårt andra ÄP. Själva ingreppet gick fint, men fy så ont nu efteråt :/ idag har jag mest "vanlig" magknip, är förstoppad känns det som men törs fasen inte gå på toa med tanke på värken i äggstockarna. Haha. Helt sjukt att man ska behöva gå igenom detta, är det inte nog med allt annat?!?

    Nåja, nu vid lunch kör vi tillbaka till kliniken och gör ET kl 15! Första försöket fick vi ut 4 ägg och 2 blev normalt befrultade. Denna gången fick vi ut 9 ägg så ska bli spännande att höra hur befruktningen gått.

    Wish me luck!:)


  • LifeAsME
    Ingrid1989 skrev 2014-05-07 23:00:09 följande:
    Cd 24 idag och mensen bör komma vilken dag som helst. Idag har jag varit så vansinnigt arg å elak så uscha. Jag vet inte om det är hormoner eller psyke inför en behandling IGEN. Jag är så sjukt rädd för att misslyckas. Igen. Jag är livrädd samtidigt som jag vill starta nu nu nu



    Förstår din känsla:/ ibland känner jag mig så sjukt bitter och arg över att just vi ska behöva genomgå detta. Är så less (och ledsen) över att ständigt "vänta på nåt" (tider, behandlingsstart, provsvar, ÄP-resultat osv osv), att aldrig veta, och slutligen less på att jag blivit såhär bitter :P

    Har ET senare idag men känner mig konstigt nog inte glad, mest känner jag "jaha,vänta i 12-18 dagar på ett neg test...". Precis så som man inte ska tänka.
  • LifeAsME
    Fwoida skrev 2014-05-08 09:55:46 följande:
    Lifeasme - Jag gör FET idag :D hoppas att det tar sig för oss båda nu! Vilket datum får du som testdag?



    Har för mig att TD är 18 dagar efter ET,

    vår klinik har lååång tid för att man ska testa rätt. Men jag kommer nog tjuvtesta som jag gjorde sist runt ruvardag 12:)

    Du då?

    Förresten, hur funkar FET? Tinar dom embryot medans man är på kliniken? Hur länge tar det? Lycka till!
Svar på tråden IVF Maj 2014!