• Gulsparv

    Någon mer som har barn innan och önskar sig en flicka?

    Hej,
    Vet att detta är ett tabubelagt ämne, speciellt här i Sverige. Tänkte starta en tråd för dem som känner som jag. Vi har två pojkar som vi älskar mer än allt annat. Att vi önskar oss en flicka i familjen handlar inte om brist på kärlek till de pojkar vi har utan endast för att framför allt jag vill ha mer balans i familjen och skulle vilja ha en mor-dotter relation och göra "tjejiga" saker. Jag har bestämt mig för att prova Shettlesmetoden och undrar om det finns fler härute som vill följa med på min resa och göra samma sak. Jag ber er som har något negativt att säga om detta att inte göra inlägg i tråden. Hoppas det finns fler som har samma önskan som mig! Häng gärna med här i så fall så följs vi åt! 

  • Svar på tråden Någon mer som har barn innan och önskar sig en flicka?
  • Larselisa

    Hej alla!

    Här kommer en uppdatering från Fb gruppen. Vi var åtta som var med i gruppen från början. Två har fått barn nu, varsin pojke har de fått. Jag är näst på tur och väntar en flicka. Tjejen efter mig väntar en pojke och tjejen efter henne väntar tvillingflickor. Sen är det tre som inte är gravida än. Jag vet att de två som fått sina fina pojkar gjorde mycket efter konstens alla regler att få en flicka.

    Själv försökte vi fyra månader innan vi blev gravida. Jag tänkte på att det skulle vara surt, så jag tog tranbärskapslar, tranbärsdryck och lactal. Försökte äta mycket vegetariskt. Försökte planera in sex 3-5 dagar innan ÄL. Gången jag blev gravid så blev det 3 dagar innan och ca 8 timmar efter ÄL. Det finns nämligen en metod som heter 0-12 och den är helt klart värd att läsa mer om, om man är intresserad.

    Hoppas svaret hjälpe någon!

  • Annsan1982

    hej hej!

    Stort tack för uppdateringen Larselisa och grattis till era bebisar/graviditeter!:) Försökte ni alla 8 få just flickor eller fanns det någon bland er som istället försökte sig på en kille? Tack på förhand!

  • Zanda

    Hej Annsan!

    Hur har det gått för dig?

    Jag är en av de tre i gruppen som inte är gravid ännu, vi väntade lite men kör igång tjejbak nu! Kanske kunde vara kul att följas åt?! Jag har en tjej och en kille sen innan men drömmer om en lillasyster till dem!!!

  • Annsan1982

    Hej Zanda!

    Jag fick tyvärr missfall för ett par veckor sedan, mycket tungt och dagarna efter kände jag för att vänta minst ett år till nästa försök. MEN nu kör vi igen och hoppas på det bästa! :D Enda fördelen med detta är att sambon är mer benägen att ta sina tranbärskapslar, bisolvon och bada bastu för att han tycker synd om mig efter missfallet! Är dock rädd att "flickbaket" var anledningen till missfallet, då jag tusen ggr hellre får en son till utan missfall än att måsta genomlida missfall i jakten på en dotter! HUR går det för er?? Har du stenkoll på äl nu osv? Jag följs gärna åt!! Hur gör man? Noll koll :)

  • RobzMarley

    Jag var med i en tråd som denna för fyra år sedan. Vi var en stor del som faktiskt "lyckades" baka det vi önskade. Främst genom Shettles faktiskt.

    Den här gången tror jag dock på pojke. Mina naglar har aldrig varir så hårda.

  • Annsan1982

    Tack för info RobzMarley!! Var ni många/någon som "bakade" flicka och fick missfall? Fick missfall sist och vill verkligen inte riskera att få missfall igen pga Shettlle metoden, det har varit fruktansvärt! Tackar på förhand! :)

  • katizi

    Är också nyfiken.
    Sen undrar jag erat bästa tips för att ha koll på när dagarna innan äl är. När vet man när man ska sluta ha sex. Har oregelbunden mens

Svar på tråden Någon mer som har barn innan och önskar sig en flicka?