Inlägg från: Renesme |Visa alla inlägg
  • Renesme

    Första barnet, december 2014

    Hej! får jag vara med? första barnet BF 24:e December. 25 år Göteborg

  • Renesme
    Kookie skrev 2014-04-21 07:30:13 följande:
    Hej! Jag skrev i " prat tråden" eller vad det heter ;) tänkte om nån vill vara gullig och lägga in mig här? Sitter typ aldrig vid en dator :( beräknat bf 12/12, är 27 år och bor i Göteborg :)
    ååh vad roligt en till från Göteborg.
  • Renesme
    Krunko skrev 2014-04-21 09:19:53 följande:
    Första gången jag skriver i ett forum men nu har jag grubblat så mycket på min kammare så jag tar och gör ett inlägg! Jag gick precis in i v 9, ska på första kollen i veckan och har räknat ut att beräknad ankomst är 1 dec. Mitt första barn. Jag oroar mig mycket för missfall trots att jag aldrig råkat ut för det. Mina frågor till er andra är: 1. Mina bröst har varit sjuuuuukt ömma, superont, men nu börjar det avta. Är det normalt? 2. Jag har lite flytningar varje dag, ej jättemycket men det är där. Det är vitaktigt och krämigt "färskt" och blir en torr sprucken fläck i trosan när det torkat. Är detta normalt? 3. Illamåendet verkar också vara på "bättringsvägen" och även det oroar mig. Normalt? Samtliga tre grejer har förändrats de senaste 4 dagarna. (Vet inte vad som hänt med mitt konto, så får skriva som gäst)
    Hej! ja det är helt normalt. fråga 1: att brösten inte är lika känsliga kan ha flera orsaker dom växer inte lika intensivt, kroppen har börjat vänga sig av gravid hormonderna, brösten kan växa i olika faser det kan hända att dom kommer fortsätta växa periodvis under hela graviditeten. och sista alternativet du är lite mer van vid spända bröst så du upplever det inte lika strkt längre.
    2. Ja det är helt normalt, jag har samma symptom - det beror på ökad blod genomströmning i livmodern som leder till ökad sekret bildning.
    3. att illamåendet har minskat har jag ingen koll på, men jag antar att den också kan variera lite genom graviditeten. Jag vet att många slipper det i 2:a trimestern.
    Om du är orolig kan du göra Hcg test (gravtest) hormonet ska öka var 3:e dag. Om strecket blir svagare och om alla symptom minskar och du får en blödning kan det vara tecken på MF.
    Oroa dig inte, det finns inget man kan göra för att förebygga MF, att försöka ta de lugnt och ta hand om hälsan är det bästa!
  • Renesme
    Mittlillafrö skrev 2014-04-22 12:11:27 följande:
    Hej igen alla! Härligt att läsa era symtom, om era möten och hur ni mår osv. Själv har jag tyvärr fortfarande jätte ont på nätterna :( ringa MVC idag och fick prata med en jätte trevlig tjej. Även hon menar på att det kan vara tarmarna som spökar. Annars har jag inte direkta symtom, upplever kanske att bröstvårtorna gör lite ont, precis som innan mens. På fredag dka jag på hälsomöte och träffa vår barnmorska för första gången. Spännande.. Sen i slutet på maj fick jag tid för inskrivning. Jag är glad, chockad och samtidigt lite ledsen. Min sambo har svårt att ta in detta och jag vet inte riktigt vad jag ska säga till honom. Just för tillfället tycker han att detta är jobbigt.. Planen var egentligen att påbörja bebisverkstaden i höst för oss, då vi haft lite planer på renovering och en resa tillsammans först. Men nu blev det såhär, och ngt annat beslut finns absolut inte att ta för nån av oss. Men chocken här hemma vill inte riktigt lägga sig.. Jag har nämligen haft en infektion som jag behandlar mig för därav utebliven mens i 2 månader, vilket ledde till slarv vid att skydda sig ( kanske ska förklara det) för vid 28 års ålder vet man hur barn blir till Hur har era killar tagit detta? Kram på er!!
    Jag förstår dig, min sambo och jag var helt överens om att jag skulle bli med barn (han har tjatat i 3 år) och efter CIN3 förändringar kom jag på att jag vill ha barn nu (innan det är försent, eller förändringarna återkommer).
    Men när jag berättade att jag hade fått ett positivt test var han knäpp eller i chock. Han frågade varje dag om jag hade fått min mens och sa att strecket var ganska svagt. Då fick jag nog och tog ett i går helt knall rött sträck är i v. 4+5 och sa det här kan du inte förneka haha! och det kunde han ju inte.
    Sen berättade att han var jätte orolig för allt och hade hyperventilerat i sängen när han funderade på allt. Jag frågade om han hade ångrat sig, men han svarade att han bara var orolig för hur allt ska bli men att han absolut är jätte glad. jag är ju iof också lite i chock fortfarande, det är så mycket att ta in, föräldraledighet, ekonomi, oro allt som ska köpas ect..
  • Renesme
    Mittlillafrö skrev 2014-04-22 12:45:07 följande:



    Jag förstår det! Samma här! Men det är inte konstigt att vi känner som vi gör.. Får på något sätt stötta varandra i lyckan som på något sätt är en rädsla. Älskar min kille över allt annat och vi har varit tillsammans länge, men kan inte låta bli att bli ledsen över att han inte vill inse vad som har hänt och att vi kanske är föräldrar om 8 månader. Hoppas detta släpper snart, så jag kan ha någon att prata med. Vill inte säga ngt till nån förrän 12:e veckan gått
    Ja verkligen, jag sa det till min pojkvän: det blir inte bättre för att man oroar sig. Vi får ta allt som det kommer, försöka att landa i känslan av föräldraskap. Det finns så många omogna föräldrar där ute och om de löser föräldraskapet ska vi nog också fixa det! 
    Jag saknar att prata ut om allt dock, typ med min syster vi är så tajta och pratar alltid om allt. Men ändå har jag och killen sagt att vi ska vänta minst till v.12. jag och min syster har alltid sagt att vi ska försöka bli gravida samtidigt så nu känns det lite som ett svek mot henne. Hon har precis köpt en 2:a med sin pojkvän och vill ta sin högskoleexamen först men jag ville inte vänta 2 år..
  • Renesme

    ska jag säga vad jag har köpt, jag skäms men här kommer det:
    Mini sleep stokke
    6 body stl 50
    4 body stl 56
    5 pyjamas stl 50
    4 byxor
    3 dyra märkes filtar
    skötbord
    skallra
    nappar och nappflaskor
    Maj villan bädd sett

  • Renesme

    Nu har jag bokat in KUB-test är det någon mer som ska det? Kostar dock 1750:- Förvånad Men då får vi se vår lilla skruttHjärta
    Jag läste att 80% av alla barn med DS föds av kvinnor under 35 då de kvinnor inte alltid gör testet.. värt att tänka på kanske. 

  • Renesme

    Nej Kub ska vara 10+0 så det är bra att boka tid ganska tidigt i graviditeten. Första testet är blodprov andra kontrollen är ultraljud där de mäter nacken på fostret. Sedan sammanväger de resultaten och gör en sannolikhets skattning för DS och andra kromosom avvikelser.

  • Renesme

    By the way - lånade världens bästa bok igår: Graviditetens möjligheter av Margareta Brodén. Jag läste typ 100 sidor i sträck Flört man kan bland annat läsa om anknytningen; mamma barn i graviditetens första tid. Det stod så fint att jag nästan grät lite att första relationen till barnet är redan nu, att man som mamma fantiserar som babyn.

Svar på tråden Första barnet, december 2014