• Liv82

    Första barnet, december 2014

    mrsJammeh skrev 2014-05-02 19:25:09 följande:
    Är vul/tidigt ul något ni blivit erbjudna eller har ni begärt det? Känns som det är så många som har gjort det :D
    Min gynläkare rekommenderade mig att boka tidigt VUL pga tidigare utomkvedshavandeskap. Tror många som tidigare haft komplikationer gärna vill boka tidigt VUL. 
  • Liv82
    Caolin skrev 2014-05-05 07:34:59 följande:

    Hej allihopa!
    Är gravid med första barnet i vecka 9 (v8 + 5) och bor i Stockholmstrakten :)
    Har berättat för sambons föräldrar + bror med sambo men inte för mina egna föräldrar ännu...känns på nått sätt jättenervöst att berätta för just dem även fast jag vet att dem bara kommer bli superglada för vår skull! 
    Någon mer i Stockholmstrakten? 


    Hej och välkommen! Jag bor i Hägersten i Stockholm, är 32 år och är i vecka 7 (6+6) nu. :)
  • Liv82

    Idag fick vi äntligen se vår lilla snutt med ett tickande litet hjärta. Så overkligt och fantastiskt på samma gång. Embryot mätte 10 mm. Enligt läkaren är jag i vecka 8 (7+0) men kan vara + ett par dagar då det var lite svårt att mäta pga störning på skärmen. Storleken på embryo och antal veckor/dagar stämmer med mina egna uträkningar vilket känns skönt och lugnande. Nu längtar jag tills magen verkligen SYNS. Tills inskrivningen om 1.5 vecka och till DECEMBER! :)

  • Liv82
    Humlebi skrev 2014-05-10 09:17:44 följande:
    Liv13:
    Vad roligt, grattis!!! Jag var också och fick titta på min lilla pärla. Blev bakåtflyttad 2 dagar pga längden på fostret men det kunde ändras sen igen på rul :) så nu är jag "bara" i 6+4. Den mättes 6,9 mm. Ska tillbaka på onsdag för nytt VUL för att se så hjärtat börjat slå ordentligt... :)
    Jag hoppar gärna över sommaren detta året och går direkt till vintern haha!
    Tack! :) Vad spännande! Det kommer bli en underbar känsla. Jag fick inte med mig någon bild tyvärr, hade älskat att ha den på kylskåpet men får vänta till RUL och eventuellt KUB. Har inte riktigt bestämt oss för om vi ska göra det eller ej. Hur tänker ni andra? Jag är 32 år och i Stockholm erbjuds alla över 30 RUL. 
    Jag är rätt så otålig normalt sett, har svårt att vänta en dag på saker och ting, och nu blir det hela 7 månader, det kommer bli kämpigt. :) 
  • Liv82
    Anna198407 skrev 2014-05-10 09:22:23 följande:



    Har du då räknat från senaste mensens första dag? Därifrån har jag räknat så vore kul å veta om det stämmer :) .
    Får man se fostret första ggn ? Vad bra ! När jag ringde så sa dom nämligen att första besöket går snabbt , tar bara 30 minuter så jag trodde att dom bara skulle gå igenom kost och hälsa mm .
    Men det hade känts lugnande att få se fostret och att allt verkar bra . Man går ju i tankar ibland och undrar om den lever där inne?
    Om jag räknar från mensens första dag (18 mars) ska jag enligt Gravidguiden vara i vecka 8 (7+2) idag, så den beräkningen är alltså 1 dag före läkarens ultraljud (idag 7+1), hon sa dock att det var lite svårt att se pga störningen på skärmen, så det kan lika gärna vara + några dagar. Jag gjorde VUL på Södersjukhuset då jag haft utomkvedshavandeskap tidigare, något som rekommenderades. På inskrivningen ska vi som du skriver gå igenom kost, hälsa osv men även ta blodprov tror jag. :) 
  • Liv82
    Knyttet skrev 2014-05-10 10:02:15 följande:
    Härligt :D jag räknar dagarna till mitt UL, "bara" lite mer än 3v kvar nu. Då kommer jag enligt min egen uträkning att vara i 12+1.
    Förstår det! :) Ska du göra KUB-test då eller är det vanligt VUL bara?
  • Liv82
    Knyttet skrev 2014-05-10 13:45:42 följande:
    Vi har bokat KUB, alla här blir erbjudna det. Vi känner väll båda två att vi vill veta hur det står till med bebisen. Så måndag v 21 (alltså riktiga almencks-veckor ;D ) är det dags för blodprovet och två veckor efter det blir det UL:et. Än har jag inte börjat bli nervös men jag tror jag kommer att vara helt skakig innan UL:et, tänk om det inte finns ett foster ex :( tänk om provsvaren inte är bra. Men vi tänker som så här; bättre att veta nu än att få reda på det sen.
    Ah okej. Det lutar åt att även vi kommer att göra det. Då tar man alltså ett blodprov i vecka 10 och UL två veckor därefter? Vi har inskrivning vecka 21, då är jag i vecka 10, bör jag redan nu ringa och meddela att vi vill göra KUB eller kan vi kanske vänta tills dess? 
    Förmodligen är allt som det ska. :) 
  • Liv82
    Annakth skrev 2014-05-11 18:19:17 följande:

    Jo precis kunde ju ha varit lite tydligare! Ett MA och ett tidigt missfall och misslyckad IVF som min gynekolog kallar för ett missfall. Jag bet inte riktigt vad jag kallar just det men nu är jag spontangravid med min nya kärlek! 5 år av försök med exet och nu bara poff! Så nu blir det bråttom att flytta ihop och allt sånt!

    Illamående, hungrig jämt men vill inte ha ngt när jag väl ska äta förutom mjölk och flingor då... Trött som jag vet inte vad!


    Grattis och välkommen hit! Jag är helt besatt av flingor (cornflakes), det och fil med banan är det enda som inte gör mig illamående. Frukt funkar också, annars är jag mest sugen på onyttiga saker men kan också äcklas av det en annan dag. Så lustigt hur en kan vara superhungrig hela tiden, inte känns någon aptit och vara sugen på en sak ena dagen och äcklas av det den andra. :)
  • Liv82
    Larv skrev 2014-05-15 16:22:56 följande:

    Tänkte hoppa in här jag med smile1.gif

    Enligt vårdguidens app är jag i vecka 9 nu. Sista mensen var 18 mars.

    Är jätteglad och lycklig över detta, framförallt förvånad och överraskad smile1.gif Har tidigare haft problem med att bli gravid, men det verkar som att jag och min karl är en bra match för jag blev gravid nästan på direkten efter att spiralen togs ut smile1.gif


    Välkommen och grattis! Jag hade också första dag på mensen 18 mars! :)
  • Liv82

    Hur mår ni andra just nu? Illamåendet har verkligen blivit värre för mig. Märks tydligt när jag stressar eller anstränger mig. Endast kunnat ligga i soffan idag och ligger efter med sååå mkt jobb. Kan tyvärr inte sjukanmäla mig då jag är min egen chef. Men skönt med så mkt frihet mitt i detta. Hoppas illamåendet och tröttheten lägger sig snart så jag orkar "komma igång" med träningen igen. Har illamåendet dämpats för er som tidigare känt och närmar er vecka 12-13 nu? (Önsketänkande)

Svar på tråden Första barnet, december 2014