• Liv82

    Första barnet, december 2014

    Cels1us skrev 2014-06-07 12:16:10 följande:
    Jag håller med dig där, det är min FB så jag skriver det jag vill, blir svårt att ta hänsyn till alla. Om de inte gillar det så får de väl avfölja mig eller ignorera min post. Ang ifall man får missfall osv och har postat på FB så tänker jag att man måste ju tänka att allt kommer gå bra, man väntar ju barn inte missfall. Skulle man ändå få missfall så får jag ta det då, man behöver ju inte basunera ut missfallet i ett eget inlägg på "väggen" isåfall utan jag skulle nog bara låta det vara och skulle folk fråga om graviditeten skulle jag svara då. Tycker inte att missfall ska vara tabu och hysch pysch att prata om...
    Men jag förstår även de som inte brukar dela privata saker på FB att de avstår från att posta, tycker man får göra precis som man vill
    Jag tänker lite lika som du. Förstår att det kan kännas jobbigt för ofrivilligt barnlösa att se när vänner och bekanta publicerar bilder på magar och etc. men barn, barnvagnar och gravida magar syns överallt, i alla forum, inte bara på Facebook. Jag har ingen tanke på att försöka fylla något bekräftelsebehov genom att publicera massvis med info om min graviditet, däremot vill jag dela vår fina nyhet med hela världen, för att det är det största som någonsin kommer hända i mitt liv. Att det även förändrar min kropp och mitt mående gör att jag vill att personer i min närhet och de jag kommer i kontakt med ska veta och förstå. Jag vill kunna dela min största dröm utan att behöva ta hänsyn för hur andra kommer att reagera, jag hoppas ju, trots att vissa av mina vänner längtar enormt mycket efter barn, kan glädjas för min skull eftersom min längtan varit precis lika stor som deras. Men som sagt, jag är inte direkt privat på FB utan det mesta där handlar om mitt arbete, däremot kommer jag dela denna nyhet för att det för mig känns bra att göra. Men har såklart full förståelse för de som inte vill. :)
  • Liv82
    LängtansBlåaBlomma skrev 2014-06-07 12:58:15 följande:
    Jag har själv varit (är?) ofrivilligt barnlös eftersom jag har pco. Och utifrån mitt perspektiv hade jag inte påverkats så mycket av en nyhet om barn (jag blir glad men också avundsjuk) utan det handlar mer om någon på facebook eller annanstans skriver saker som
    "åh vi lyckades på första försöket, jag är så lycklig! Fertil som en fröpåse."
    "Nu vill jag se fler magar - se till att skaffa barn nu allesammans ;)"
    "De som aldrig har väntat barn kan aldrig förstå hur det är"
    "Barn är meningen med livet. Inget barn - ingen mening."

    Såna saker kan hugga i hjärtat...
    Det förstår jag verkligen. Det låter rätt så osmidigt att formulera sig på det sättet och jag har svårt att förstå syftet med att ens skriva. Jag har själv vänner som försökt i flera år att få barn, som iofs har barn idag, men efter mycket kämpande och jag skulle inte direkt stoltsera med hur snabbt vi blev gravida och liknande då jag vet att det kan såra dem. Däremot har jag ju själv missfall och utomkvedshavandeskap bakom mig samt en skadad äggledare så jag är jag hur lycklig som helst över att det denna gång, än så länge, gått bra. 
  • Liv82

    Hur har ni det med andningen? Jag tycker det känns tungt, blir väldigt lätt andfådd när jag rör mig eller bara pratar. Nu när jag ligger på rygg och försöker sova känns det också tungt.

    Var någonstans kan man känna livmodern? Jag är lite feg och vågar liksom inte trycka runt på magen. :) Ovanför blygdbenet va? Men var exakt sitter det? Haha. Förlåt för min okunskap. :)

  • Liv82
    MyDestiny skrev 2014-06-15 14:39:48 följande:

    Jag hittar inte min heller och tycker det är obehagligt att trycka, men ser mer svullen ut nu redan på morgonen förut var det endast på kvällen så känns att något växer därinne iaf :)

    Köpte cocoa body butter på the body shop idag tänkte börja smörja magen redan nu i förebyggande syfte :) har förstått att bristningar beror på hormonella orsaker men tänkte skadar ju inte att försöka undvika iaf :) någon annan som använder bodybutter eller har något annat tips på vad man kan smörja med?


    Jag har blivit tipsad av hudterapeut och apotekspersonal att Bio oil är bra. Finns att köpa på Apoteket. Jag smörjer morgon och kväll och tänker som du, att varför inte testa liksom? :) Huden ska ju ändå dras ut bra mycket och jag tror ändå att det kan motverka lite att smörja dagligen.
  • Liv82
    Tillaan skrev 2014-06-15 07:36:18 följande:
    Om du utgår från Venus, "berget", tryck med två fingrar från varje hand och gå sakta upp mot magen. Min låg precis ovanför venusberget.
    Ah, tack för bra förklaring, tror jag känner men tycker det känns lite obehagligt att trycka. Känns det ungefär som en tennisboll där precis i mitten?
  • Liv82
    Tillaan skrev 2014-06-15 07:46:13 följande:
    Bifogar en bild. Kan det vara därför? phplxq3Lg61699.jpg
    Hm, kanske. Känns mkt bättre när jag ligger på sidan. Vad är fryser för en app förresten?
  • Liv82
    sofblo skrev 2014-06-25 10:29:08 följande:

    Någon som gått upp i vikt ännu? Förvånad Jag har gått upp ca 4-5 kg. Helt sjukt! Förstår inte varför, kan det vara att jag började äta bröd igen kanske? Känns som att det är lite väl mycket att gå upp, är ju endast i vecka 15 än så länge.


    Alla mina vänner (smala och vältränade) gick upp mycket de första veckorna. Under andra trimetern gick de nästan inte upp något alls för att sedan gå upp en del i slutet. Tex så hade min vän gått upp 5 kg i v 8 pga illamående och att hon (precis som jag) var tvungen att äta på ngt litet hela tiden för att inte kräkas. Totalt gick hon dock endast upp 13 kg under hela graviditeten. Jag har gått upp 5,3 kg (169 cm lång och vägde innan graviditet 56 kg) och är i vecka 15 nu, och det beror nog på samma sak, att jag de första 9 v var tvungen att småäta så mkt och dessutom tränade mkt mindre pga illamående. Jag försöker att inte tänka så mkt på vikten, även om vissa spöken finns, utan satsar på att träna hårt efter graviditeten istället. En ska inte behöva känna sådan press, vi ska må bra och äta det vi behöver. :)
  • Liv82
    Tillaan skrev 2014-06-28 09:09:01 följande:
    Jag som älskar höger sida :( alltid gjort. Ryggen har jag hört talas om, men var otäckt när man vaknade med ett ryck och inte andades liksom :/

    Men då får jag försöka hålla mig på vänster.
    Jag med! Sover alltid på mage, men lite lätt på höger sida. Undrar för övrigt hur länge till en kan sova på mage. Börjar redan nu kännas lite tungt.
  • Liv82

    Hej alla! Hur mår ni nu? Har ni börjat känna av foglossningen? Sammandragningar? Hur känns det senaste? Själv blir jag himla stel när jag legat eller suttit ner en stund, kan knappt gå då, känner också att det smärtar lite i typ svanskotan medan jag går. Hoppas det inte förvärras alltför snabbt. Har ni börjat planera inför när ni kommer ta ledigt innan bebisen kommer? För att komma ner i varv och vila upp er innan det är dags för det stora äventyret? :) Jag funderar mycket kring det eftersom jag är verksamhetschef och ofta har det väldigt stressigt på jobbet. Samtidigt vet ju en inte när det är dags, men funderar på att gå hem 2 veckor innan BF (22 december). Hur ska ni göra?

    Är för övrigt hemskt avundsjuk på er som snart har RUL. :D Jag längtar ihjäl mig, såg iofs bebben senast idag, men är så oerhört nyfiken på könet som vi kommer ta reda på den 31 juli när det är dags för oss. Är nu i vecka 16 (15+2) och har en riktigt rund och stor kula (ingen kan ta miste på att jag är gravid) och börjar må rätt bra nu. Tröttheten och ett hett temperament har dock stannat kvar. :) 

  • Liv82
    sofblo skrev 2014-07-03 22:35:21 följande:

    Jag har också känt av värk i svanskotan i några veckor nu. Ibland mer än andra dagar.. Kan ju verkligen göra skitont! :(


    Oj, ska du bara va hemma 2 veckor innan bf? Jag tror jag tar en månad innan bf, för att hinna förbereda mig och sådär.. :)


    Är avundssjuk på er som har gravidmagar! Vill också ha! :P Är i vecka 17, och ser bara mullig ut :P


    Hm, helst skulle jag vilja gå hem nu och vara hemma till födseln. :) Men kanske att jag (beroende på hur jag mår såklart, kan ju bli tidigare) går hem 1 dec så har jag 3 v innan BF. Tänker och tror att jag kommer gå över tiden också, så då blir det kanske 1 månad totalt. :) Men kan tänka mig att en vill gå hem tidigare när tiden närmar sig.
Svar på tråden Första barnet, december 2014