Inlägg från: Anonym (***) |Visa alla inlägg
  • Anonym (***)

    Har alla barn rätt till sin/en mamma?

    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 17:48:24 följande:
    Men i praktiken kommer det ju bli så att barnet aldrig kommer ha någon mamma. Det är ju inte alla gånger det går att ta reda på vem den riktiga mamman är, och även om man gör det kommer man kanske kunna träffas en gång i hela livet. Varför tycker du inte att en mamma är viktig? 
    Med ditt resonemang så ska inte kvinnor få föda barn om pappan inte är med i bilden?


  • Anonym (***)
    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 18:16:41 följande:
    Hur får det ihop det till det? Mitt resonemang består uti att alla barn har rätt till en mamma. 
    Nej ditt resonemang går ut på att mamman är viktigast för barnet.

    Barn har rätt till båda sina föräldrar, jag förstår inte hur du inte kan hålla med om detta. Och håller du med om det, så vad ska vi diskutera, vem som är viktigast?
  • Anonym (***)
    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 18:25:09 följande:
    Det som ska diskuteras är motsättningen mellan det eventuella intresset för ett barn att ha en mamma (skriver eventuellt eftersom en del uppenbarligen tycker det är sak samma huruvida de har en mamma eller inte) och mäns rättigheter att adoptera barn (vilket alltså leder till att barnen inte har någon mamma)? Men ja, i allmänhet tycker jag att mammor är viktigare för barn än pappor - men det är fortfarande inte där kärnfrågan ligger. 
    Jag tror de flesta anser att barn ska ha föräldrar.

    Om det sedan är en, två eller flera spelar ingen roll. Om det är samma kön eller olika spelar ingen roll. Om det är biologiska eller genetiska spelar ingen roll. Det viktiga är att älska och respektera barnet.

    Jag tycker du förolämpar alla pappor som ensamma tar hand om sina barn när du skriver som du gör.
  • Anonym (***)
    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 18:36:59 följande:
    Jo, för då ska barnet få nya föräldrar. Adoption är alltså en helt unik situation där ett lands myndigheter/de juridiskt ansvariga över ett barn har rätt och möjlighet att välja vilka som ska bli ett barns föräldrar. Det barnet har redan förlorat två av sina föräldrar, och jag har inte fått ett enda vettigt argument för varför man då ska bestämma att det barnet aldrig ska få chans att ha en mamma. Ser du skillnaden mellan att en mamma dör och pappan blir kvar och att ett barn har inga föräldrar? 
    Har barnet inga föräldrar, men blir adopterat får det nya föräldrar. En förälder måste inte vara ett visst kön.


  • Anonym (***)
    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 18:42:16 följande:
    Ditt mittersta stycke visar bara att du talar utifrån eget intresse. För självklart hade ditt eget liv påverkats i mycket negativ riktning om din mamma aldrig hade funnits eller om du hade haft 100 föräldrar, hur älskad du än varit. 

    Det tycker inte jag. Om ett barn har förlorat sin mamma genom att hon dött eller inte är i stånd att ta hand om sitt barn, är det en självklarhet att den mycket viktiga pappan tar hand om sitt barn. 
    Som sagt, barn förtjänar föräldrar som älskar dom.

    Jag tror inte barn som har två pappor eller två mammor är olyckliga eller att de blir påverkade negativt. Barn vill bli älskade, omhändertagna. kön är inte det viktiga här.


  • Anonym (***)
    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 20:17:53 följande:
    De som främst förespråkar att män ensamma eller i par ska få adoptera är vita, västerländska homosexuella män. Detta har jag kommit fram till att följa debatten och se vem/vilka som debatterar vilka frågor. På samma sätt som det i allmänhet är vita, västerländska heteropar som debatterar rätten att adoptera samt surrogatmödraskap (vilket är närbesläktat adoptionsfrågan). Alltså rika, vita personer som debatterar utifrån sin synvinkel, att de ska ha rätt till någon annans barn. Det är deras röst som hörs. Det är inte de adopterade barnens eller de biologiska föräldrarna som hörs. Homosexuella vill att man inte ska vara "homofobisk", utan enbart se till deras rätt att adoptera någon annans barn. Trots att samma personer gärna pratar sig varma om strukturer/genus osv vill de inte diskutera det faktum att de som vita, västerländska män ska rätt till fattiga kvinnors barn och anser sig ha rätten att välja bort barnens möjlighet att ha en mamma. 
    Är det värre att en man vill adoptera någon annans barn, än att en kvinna gör det?

    Sedan behöver man inte vara så himla insatt, för att se att majoriteten av de som hörs/syns mest i adoptionsvärlden, är kvinnorna.
  • Anonym (***)
    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 20:21:03 följande:
    Det där stämmer inte riktigt. Adoption handlar till största del om efterfrågan på barn, inte om barns behov av att bli adopterade. 
    Jo, antal adoptioner minskar hela tiden, eftersom färre barn har behov av att adopteras bort.

    Det är långa köer, och de långa köerna gör inte att fler barn lämnas för adoption.
  • Anonym (***)
    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 20:27:36 följande:
    Det är möjligt att det är kvinnorna som hörs mest. Även kvinnor som vill adoptera drivs förstås av sina egna intressen. Men det är män som kämpar mest för rätten att få göra barnen moderslösa, och eftersom jag som sagt anser att alla barn har rätt till en mamma blir väl det något mer illa. 
    Män kämpar inte för att göra barn moderslösa, de är redan föräldrarlösa  (saknar både mamma och pappa).

    De kämpar för att få bli föräldrar. Precis som kvinnor gör.

    Sedan är det väldigt få länder som godkänner adoptioner till samkönade par, så de flesta samkönade par skaffar egna barn tillsammans med en annan kvinna/man. Så barnet har i regel både en mamma och pappa som är biologiska.
  • Anonym (***)
    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 20:51:57 följande:
    Ja jag utgår från normen som är att en mamma är viktig för ett barn och att de flesta antingen är glad att de haft sin mamma eller önskar att de hade haft en. Vad tycker du att vi ska utgå från? 
    Att normen inte ser likadan ut för alla, och att det inte behöver vara sämre.

    Att utgå från att alla sa leva samma liv är inte en lösning, det är din dröm, men inte en verklighet.
  • Anonym (***)
    Anonym (SomethingBlue) skrev 2014-05-14 20:54:36 följande:
    Det är inte alltid fel, och nej det borde inte förbjudas, däremot diskuteras och ifrågasättas. Sällan görs det med barnets bästa i åtanke, utan det är föräldrarnas behov av någon annans barn som styr. Alternativ och konsekvenser är inte intressant att belysa för de som vill adoptera. 
    Du tror alltså att barn mår bäst att bo på barnhem under hela sin barndom istället för att växa upp i en familj? Varför tycker du inte att föräldrarlösa barn förtjänar att det som icke föräldrarlösa barn får?
Svar på tråden Har alla barn rätt till sin/en mamma?