• 3llie

    Polaroidkamera

    Hej!

    Har bestämt mig för att köpa en polaroidkamera och har siktet inställt på följande:

    http://www.coolstuff.se/Polaroid-300

    http://www.coolstuff.se/Polaroid-Z340

    http://www.coolstuff.se/Polaroid-Z2300

    Den första känns ju smidigast med tanke på storleken på själva kameran, men det är ju samtidigt roligt med lite större foton. Dessutom så slipper jag onödiga foton om jag kan förhandsgranska dem.

    Vilken tycker ni verkar bäst? Finns det någon annan som är bättre?
  • Svar på tråden Polaroidkamera
  • inze

    Ja nu är jag själv inte särskilt sugen på en sån men dottern har tjatat om en och hur coolt det skulle vara att få bilderna i handen direkt.

    Jag skulle i så fall satsa på en av de dyrare modellerna eftersom de även lagrar bilderna digitalt så att man får även den möjligheten.

    Med den billigaste uppfattar i alla fall jag det som att den fungerar som förr. Att man tar en bild som sedan skrivs ut direkt. Bilderna verkar bli väldigt små och skulle man lyckas ta en bra/rolig bild har man sedan bara den där lilla utskrivna bilden. Med de andra har man bilden digitalt och kan spara den så + att man om man vill kan skriva ut den direkt från kameran. Så är man sugen på den funktionen skulle jag ta en kamera som har båda möjligheterna.

  • Jonna77

    Lite av charmen med en polaroidkamera tycker jag är just att man INTE har möjligheten att spara bilden digitalt eller redigera den. Det hör till att polaroidbilder blir lite suddiga, någons huvud kommer inte helt med på bilden osv. Blir ett roligare minne än alla "perfekta" foton från digitalkameror och mobiler.. Några av modellerna i inlägget tillverkas inte längre, men Fujifilm har gjort en riktigt bra lågbudget-polaroidkamera, Instax Mini, som bara kostar runt 700-800 kr men ändå har lite roliga funktioner, och den är helt analog där bilderna framkallas direkt.

Svar på tråden Polaroidkamera