Inlägg från: Carolina01 |Visa alla inlägg
  • Carolina01

    Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!

    Jag jag har samma känsla av att inte orka/vilja ta mig för något, ser inte fram emot saker som jag borde se fram emot... Måste bero på tröttheten, måtte det gå över snart:)!

  • Carolina01
    sasso78 skrev 2014-06-29 20:14:46 följande:

    Har ni börjat prata namn flickor? Jag o mannen pratade namn i fredags.... jag gillar sixten skarpt men det sa han tvär nej till smile2.gif . Även Julie som jag har fastnat för ratade han. Om det var nåt gemensamt vi båda gillade så var det Märta på flicka.


    Min son heter Sixten, dottern Tyra och nu funderar vi på Elsy, Agnes, Elly eller Nils, jag gillar gamla svenska namn:)
  • Carolina01
    darkisen skrev 2014-07-04 19:27:47 följande:

    Jag har bokat tid för kub nu den 12 aug. Känns lite som en milstolpe, då har man ju passerat tolv veckor också. De har ringt från jobbet å ville planera inför att jag ska börja nu i september efter föräldrarledigheten. Jag berättade inget, kanske va lite dumt. Jag har ju varit anställd där i snart fyra år. först hann jag jobba två veckor sen vart jag gravid å sjukskriven pga illamående, sen föräldrarledig 1 1/2 år å när jag kom tillbaka var jag gravid igen å hann jobba några månader sen föräldrarledig igen å är det fortfarande å nu kommer jag tillbaka igen å är gravid (förhoppningsvis) igen, haha populär jag måste va smile2.gif


    Jag har inte heller berättat för jobbet än, kommer inte hinna börja jobba mellan denna föräldraledighet och den som kommer nu med bebisen i magen, känns sådär att berätta det på jobbet:/... Tänkte ta mig i kragen och berätta nästa vecka då är det v12...
  • Carolina01
    Edvina skrev 2014-07-05 10:54:22 följande:

    Vårtpyre: Menar du oro över barnet/graviditeten? Att ngt är fel/kan hända? Jag känner mig oftast inte så orolig över det. Ibland kan det komma över mig dock, men då är det mer tankar om hur det ska bli med 4st barn, vad har vi gjort? har vi tid? vill jag verkligen det här? Är jag glad över barnet? mm. Det dåliga samvetet kan börja mala lite då.


    Sånna tankar dras jag med osså, Dick väntar vi ju 3e... Ibland får jag panik över hur vi ska klara allt!
  • Carolina01
    Emms1984 skrev 2014-07-11 11:23:25 följande:

    Hur fixar ni värmen förresten? Tycker den är rätt jobbig och mitt illamående har inte gett med sig än så det blir svårt att äta.


    Värmen är jätte jobbig! Iskalla fotbad är en riktig livräddare här:)! Och fläkten är ett måste...
  • Carolina01
    Emms1984 skrev 2014-07-12 14:17:41 följande:

    Tack för tipset om kalla fotbad Carolina01. Har inte alls tänkt på det.

    TS: Härligt med långa inlägg :)

    3oyo: Så skönt att allt gick bra. Kommer få titthåls operation. Har också tänkt på detta med smärtlindring efteråt att det blir nog inte mer än alvedon så jag hoppas jag inte har för ont.

    Var med om en äcklig sak idag. Delar med mig så ni kanske har tips att ge. Var i affären med mina två flickor innan och helt plötsligt började jag svettas och bli yr. Tog vad jag hade och gick för att betala. Väl i kassan, tog typ 30 sekunder efter att jag började känna mig yr, så skakade jag och var så yr. Hon i kassan sa direkt hon såg mig sätt dig ner du är helt vit du kommer svimma. Hon sprang runt till mig så jag kunde sätta mig på golvet. Som tur va svimmade jag inte och jag fick förklara att jag var gravid varpå en annan mamma kom med Cola och så fick jag hjälp till en stol. Efter en stund med dricka o vila mådde jag bättre. Förmodlingen lågt blodsocker. Har inte diabetes men har fått hem i vecka tolv och gjort blodsockertest i tre dagar där det visade att jag var nere på 2,7 ibland. Mådde dåligt då men absolut inte som idag. Det ändå läkaren säger till mig på specialist mödravården är att äta regelbundet vilket jag gör just för att om det går för länge så blir kanske blodsockret för lågt. Saken är att jag hade ätit för max en timme sedan. Hade lågt ibland när jag väntade den lilla men inte så. Stora dottern blev orolig och frågade vad hon ska göra när jag svimmar. Fick förklara massor för henne. Känns inte så tryggt att vara ute själv med barnen längre men jag kan inte låsa in oss fram till runt den 10/1.


    Låter som blodsockret eller trycket... För att undvika blodsocker "dippar" bör du undvika saker som höjer blodsockret snabbt typ läsk, godis, kakor mm och istället satsa på långsamma kolhydrater så sockret håller sig mer stabilt! Däremot kan det vara bra att ha frukt, godis, läsk och liknande till hands när du får känningar, minsta känning så äter då något! Du måste äta ordentligt ofta och regelbundet... Det är väldigt obehagligt sånt där...
  • Carolina01
    darkisen skrev 2014-07-14 09:23:35 följande:

    Nu e vi hemma igen efter varit ute i skärgården å hyrt stuga. Supermysigt men jag hade verkligen sett fram emot löppass på dagarna å långa grillkvällar. Ja tjena, jag gick aldrig längre än ner till stranden (20m) å gick å la mig med barnen vid åtta, haha. Å så har jag bara tryckt i mig hamburgare å korv m bröd, chips å godis, allt för att undvika illamående. Så jag känner mig typ som en uppsvälld gris just nu. Sen tycker jag det är lite spännande med mitt illamående faktiskt, med bägge mina barn har jag ju kräkits som en gris å ätit tabletter å varit nära på att bli inlagd med dropp. Men hittills (är i v9+2) så har jag inte kräkits å bara mått illa på kvällarna å ifall det gått för lång tid mellan måltider. Hmm, börjar ju undra hur det står till där inne. Eller kan man må bättre med tredje? Det kommer väl säkert med full kraft ikväll bara för det smile2.gif


    Alla graviditeter är olika så du behöver nog inte oroa dig:)! Själv har jag mycket jobbigare denna gång, de andra två var busenkla!
  • Carolina01
    Emms1984 skrev 2014-07-15 13:38:13 följande:

    Edvina och Carolina: Tack för era tips. Har alltid med mig något ätbart och äter regelbundet även om jag inte är hungrig pga att illamåendet slagit till med storm igen. Får också väldigt lågt blodtryck under graviditeten så har alltid med mig vatten och dricker mycket och rör på mig. Har hört att salt också kan hjälpa om man har lågt blodtryck. Har även lågt järnvärde i depåerna dock inte lågt hb än (hade detta redan innan graviditeten) och har svimmat av det. Tabletter hjälper inte så nu mer eller mindre bråkar läkare inne på specialist mödravård om det ska ge intravenöst eller inte trots att en specialist på detta med järn säger att jag ska ha. Hoppas det släpper lite för det är en plåga.

    Cravings har jag inga än men med vår första hade jag tacos åt det till frukost, lunch och middag väldigt många dagar i veckan Skrattande


    Försök få järn, det kan nog hjälpa dig mycket! Tänk på att om du tricket mycket vatten för trycket så "späder" du ut blodsockret, se till att få i dig dryck med socker och saltet i osså:)!
  • Carolina01
    darkisen skrev 2014-07-15 19:28:58 följande:

    10 kg? Va orättvist. Första grav tränade jag ända till v 40 typ, tänkte på vad jag åt osv. Gick upp 22 kg. Andra grav rörde jag inte på mig något tryckte i mig kakor å bullar heela dagarna å åt för tre typ, gick upp 25kg smile2.gif så för min del tror jag mest det är hormoner å sånt som styr hur mkt jag går upp.


    Samma här, började äta jätte nyttigt och tränade nästan hela vägen mina 2 graviditeter, gick upp 23 med första och 25+ med andra! Såg ut och kände mig som en julgris! Vissa andra lever jätte onyttigt och går bara upp några kg, så orättvist! (Bara lite bitter haha)
  • Carolina01

    Tyvärr kan jag inte träna alls den här gången, har fått foglossning redan i v8, något jag inte alls haft tidigare... Åka och simma är tyvärr inte aktuellt med två små hemma, mannen jobbar heltid och jag orkar inte ta mig till närmsta badhus tyvärr... Känns väldigt tråkigt!

  • Carolina01
    Loncelot skrev 2014-07-22 19:17:29 följande:
    Va härligt tydligt man ser bebisen, går det att se könet i v.12?
    Vad jag vet så Går det inte att se så tidigt, pojkar och flickor ser för lika ut då:)!
  • Carolina01

    Ja man vill inte klaga på värmen men nu står det mig faktiskt upp i halsen! Mår skit och Hr ont i huvudet konstant pga värmen, ungarna och mannen blir griniga osså... Inte så skoj just nu! Börjar undra hur lillen där inne mår av värmen när man själv känner sig så risig... Lite svalka och regn vore nått just nu!

  • Carolina01

    Om det ni säger om illamående och så så väntar jag en tjej, fast jag har en stark känsla av att det är en kille där inne... Blir spännande att se:)!

  • Carolina01
    Emms1984 skrev 2014-08-01 14:29:02 följande:

    Någon som vet något om äggvita och salt i urinen? Har haft starka sammandragningar i två nätter så att jag vaknat av att det har gjort ont. Var hos bm och lämnade urinprov för att kolla så det inte är en tyst uvi. Där upptäckte hon att jag har både salt och äggvita i urinen. Hon tittade länge på lappen innan hon berättade det men sa inte mer än att jag skickar det på odling så får vi se. Har nog svaret på måndag. Så vad innebär detta? Får jag fler sammandragningar som håller i sig i någon timme som sist ska jag åka in akut. Vet att man kan se salt i urinen om man äter mycket salt mat vilket jag inte gör eller om man inte dricker tillräckligt men jag häller i mig dricka mest vatten.


    Att det läcker protein i urinen är ju ett varningstecken på havandeskapsförgiftning, vilket iof brukar komma lite senare i graviditeten... Vilken vecka är du i?

    Natrium i urinen kan vara tecken på njursten, har du haft det förut? Har du flanksmärta?

    Annars vet jag inte vad hon tänker...
Svar på tråden Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!