• marory

    Vi östgötar som har BF i Januari 2015

    Här händer det inte mycket i magväg, tog en bild i v7-8 och nu en i vecka 15, enda skillnaden är att magen sitter lite längre upp men den är precis lika stor om inte lite mindre till och med, men har hört att det nog är ganska vanligt att det inte börjar synas förrens runt v20, i morgon har jag läkarsamtal för att få ett kejsarsnitt, är riktigt nervös men håller tummarna för att det ska gå vägen och att hon verkligen lyssnar på mig.

  • marory
    Axsson skrev 2014-08-03 14:48:12 följande:

    Jag är i v. 13 så tidigt att känna något än, mer än livmodern som jag tror jag känner nu :) Ska ju på kub imorgon så då ska jag be BM visa vart den känns så jag vet säkert.


    lycka till med kub! :)
  • marory
    Axsson skrev 2014-08-04 16:47:40 följande:
    Kub idag!! heeeeelt underbart att se den lilla röra sig därinne! sprattlade som tusan! Fick låg risk på allt och blev flyttad från 12+3 till 12+4! BF 11/2. Helt underbart som sagt.. <3
    Vad skönt :) Och vilken fin bild! :)
  • marory
    Lolita1 skrev 2014-08-03 23:01:37 följande:

    Finns det någon mer här från Linköping?


    jag är, tror det finns fler med :)
  • marory
    MissLaila skrev 2014-08-14 11:12:17 följande:

    Tycker det uppdateras dåligt här. ;) Hur mår ni?

    Ska vi göra en liten Bf-lista? :)


    Jag har äntligen kunnat börja känna mig som en människa igen :)
    vågen står äntligen stilla efter en nedgång på 7.5 kilo, mår inte alls så illa längre och det är väl i alla fall en vecka sedan jag spydde senast :) 
    har kunnat börja äta normalportioner, äntligen!

    hade foglossning så fick sjukskriva mig men efter en veckas vilande blev det väldigt mycket bättre, har fortfarande mycket ligamentsmärtor speciellt på kvällen/natten, det jobbiga nu är att jag få blodtrycksfall om jag står upp för länge vilket nästan leder till att jag svimmar eller spyr.

     magen har inte riktigt börjat synas än men klär mig så den gör det ;) 
    så även om det fortfarande är mycket symptom kvar så mår jag bättre än jag gjort sen i princip befruktningen ;) vecka 18 om 2 dagar och RUL den 1 sep :)
  • marory
    MissLaila skrev 2014-08-14 14:19:45 följande:
    Är nog för att vi är så pass få. ;)

    Skönt att slippa illamående. :) Men trötthet är ju inte så roligt det heller. Orkar du leva som vanligt eller har du blivit begränsad.

    Själv är jag fruktansvärt trött. Är i stort behov av sömn. Trodde det skulle ge med sig!? Läkarbesök plus sjukgymnasten typ 1 gång i veckan nu ett tag framöver pga foglossning och kontroll av myomen. Nästa vecka blir mitt 4:e ultraljud sen v 10. Inte mig emot att få se bebis så ofta. Men känns mindre roligt att få beskedet att myomen växer. :/ Hoppas att den stannat i växt eller ännu bättre minskat när jag kommer in på onsdag.

    Vecka 18 idag. Börjar närma sig halvtid iaf :D
    vad jobbigt, vad gör de åt en sådan sak? låter de den vara kvar eller påverkar det barnet? tänker att de senare får operera bort den men det går ju inte så bra med bebisen i magen, jag tycker nästan tröttheten har kommit tillbaka, först runt vecka 8-9 och sen nu igen runt v 17-18 :)
  • marory
    acea skrev 2014-09-02 19:42:10 följande:

    Jag är i v19. RUL på fredag! Läääängtar och tiden går sååå långsamt ;)


    Håller med jag trodde aldrig att tiden skulle komma till RUL hehe men det gjorde den såklart ;)
  • marory
    acea skrev 2014-09-03 21:03:43 följande:

    Två dagar kvar nu, lite nervös. Känner inte så mycket rörelser ännu. Tror dock moderkakan ligger i framvägg och dämpar. Kände mycket tydligare när jag väntade min son. Hoppas allt ser bra ut :)


    Jag började känna i vecka 19, inte sparkar utan snarare lite fladder som jag känner varje dag nu dock olika från dag till dag, och moderkakan låg i framvägg :)
  • marory
    Anonym skrev 2014-09-04 10:41:11 följande:
    jag var också väldigt osäker, är det fortfarande men om jag skulle förklara hur det känns känns det som buffar, eller som tuggumibubblor som ploppar i magen typ hehe svårt att förklara :)
    ingen aning om varför det blev anonymt? var iaf jag som skrev det :)
  • marory
    acea skrev 2014-09-05 20:30:09 följande:

    Samma här, har känt ett tag men varit så osäker eftersom de inte varit så tydliga, känner väldigt långt ner.


    härligt att allt såg bra ut!! känns exakt samma för mig har också i framvägg :)
  • marory
    Axsson skrev 2014-09-23 10:47:06 följande:

    Jättebra! Var på rul idag och såg vår lilla plutt :D är en tjej därinne!


    Grattis!! :)
  • marory
    Hej!
    Hur går det för er andra östgötar?

    Tänkte att jag skulle bjuda på en magbild, även om det inte är så mkt att titta på än 
    Flört,  vecka 24 (23+0) och har ingen aning om ifall det är en stor eller liten mage? jag känner mig stor men tror att den är ganska liten? har iaf problem med kläder för mina egna börjar bli för tighta men allt annat är för stort, 

    Mår helt okej, ont i ryggen så jag kan knapppt gå vissa dagar men det känns okej endå, inget illamående och jag har gått upp nästan precis 3 kilo och har börjat äta normalt, så nu ligger jag på min inskrivningsvikt och -4 kilo från start. Väldigt mysigt när han sparkar och att man verkligen känner att det är något därinne. Som sagt har de minskat lite de senaste dagarna men tror inte att det är någon större fara, vissa dagar är lugna och vissa dagar sover han aldrig.

    (sorry för smutsig spegel)



  • marory
    Lolita1 skrev 2014-09-24 22:06:05 följande:

    Är ni klara med förberedelserna?


    vi är klara med det mesta, har färdigställt ett rum även om vissa inte tycker att det är nödvändigt ville vi göra den prioriteringen :) vagn är köpt, alla kläder i storlek 56 är inköpta (förutom overall), lagt upp en plan för föräldraledigheten, babygym gossedjur åkpåse och såddanda dära saker är köpta
    det som behöver köpas är:
    skötväska 
    babyskydd
    blöjor & salvor
    en korg/vagga som kan flyttas runt
    en babysitter
    en bärsele
    en badbalja och tygtvättlappar
    ojdå blev en liten lista när jag tänkte efter Flört
  • marory

    Jag skulle kunna ta en fika ons-torsdag :)
    nästa vecka kan jag lite olik tider men det ska nog gå och klämma in, tror linköping är bäst om vi är flest som håller oss i krokarna där och ni från norrköping kan ta er in hit :)

  • marory
    Lolita1 skrev 2014-09-29 21:28:41 följande:

    Var det nån av er Linköpingsbor som var på storföreläsningen ikväll?


    visste inte ens att den var! Min barnmorska säger ingenting till mig, vet inte ens om det finns några föräldrarkurser eller hur man anmäler sig till profylax. 

    Har ni också haft ett jättehopp i möte med BM? mitt senaste möte var i början av Juli och jag har inte nästa förren 8 oktober...
  • marory
    Axsson skrev 2014-09-30 13:12:17 följande:

    Jag är på vilken dag det ön blir nu :D

    Ja jag var på inskrivning v. 12 och ska dit igen 29/10 oxh då är jag i v. 25. Sen blir det var tredje var fjärde vecka.


    Men då är det som för mig, tycker bara att det kändes som ett väldigt stort hopp eftersom det händer ganska mycket mellan vecka 11 och vecka 25 :)
  • marory
    Axsson skrev 2014-09-30 14:37:34 följande:

    Tänkte att jag ska fixa en grupp till oss på FB så vi kan prata där. Mycket smidigare :) Men då måste jag bli vän med er där för att kunna skapa en. Så vill ni vara med så kan ni skicka ett pm till mig här med erat namn så lägger jag till er och skapar gruppen.


    bra initiativ har inboxat! hoppas vi blir ett gäng verkar var ungefär samma ålder på oss alla också :)
  • marory
    Lolita1 skrev 2014-10-01 20:33:33 följande:

    Ja jag var först i vecka 13 på inskrivningssamtalet och sen i vecka 25 ungefär, så det var ett stort glapp där i mellan.

    Profylaxutbildningen bokar du själv på Mina vårdkontakter. Kostar 800 kr för 2x2 timmar.

    Vilken barnmorska har du?

    Tog lite bilder på broschyren jag fick med mig från min BM:

    Hoppas du kan se vad det står.

    Storföreläsningarna är i alla fall gratis och man behöver inte anmäla sig. Det är bara att gå dit. Vi ska på föreläsningen som heter "Att föda" den 13 oktober kl 18-20 :)


    åh tack! :), har varit inne i mina vårdkontakter för frågade en annan också och hon sa att man bokade där, hittade dock inget så får fråga BM på nästa möte :)
    men har hört från en som gick där att hon var minst gången och då var hon i vecka 30, själv känner jag att det nog är ganska skönt om man har det gjort runt 30-32, det var någon som hade 5 dagar kvar till BF det känns lite väl tight kanske :)
Svar på tråden Vi östgötar som har BF i Januari 2015