Inlägg från: Penguine |Visa alla inlägg
  • Penguine

    Väntar barn Umeå vintern/våren 2014/15

    Hej!


    Jag väntar vårt andra barn i början av Februari, vår dotter är 4 år. Var gravid i höstas också men fick ett sent missfall så det känns mycket nervöst men hoppfullt denna gång. Jag känner mest i brösten och mycket trött, lite problem med illamående men än så länge bättre än de tidigare graviditeterna.

  • Penguine

    Vi har berättat för några kompisar men inte föräldrarna. Det är så många som vet om missfallet att det knappast kommer som en överraskning att vi planerar barn. Därför tycker jag mest att det känns löjligt att ljuga om varför jag inte kan dricka alkohol, det brukar ju oftast vara det som avslöjar. Vi ska till mina föräldrar på midsommar och på en kryssning med min mans familj efter midsommar så det kanske blir att berätta då.

  • Penguine

    Mitt BF är 7 Februari men jag tror min ägglossning kom för tidigt så det kanske blir bakåtflyttat, vi får se.

  • Penguine

    Vad jobbigt att må så illa. Vid mina tidigare 2 graviditeter har jag mått rätt illa vid det här laget, men aldrig kräkts. Den här gången mår jag hur bra som helst, lustigt hur det kan vara så annorlunda.

  • Penguine

    Jag tänkte att vi kanske skulle berätta för min familj nu under midsommar men eftersom jag inte riktigt avslöjar mig genom att må dåligt så väntar vi kanske ett tag till. Mina föräldrar dricker inte alkohol heller så det är lätt att undvika den frågan också. Jag tror dock att min mamma misstänker ändå men då får hon väl fundera. Vi får se om vi "måste" berätta för min mans familj nu när vi ska iväg på finlandskryssning.

    Vi ska på ett tidigt ultraljud i v.14-15 för att leta efter ryggmärgsskador, vårt missfall berodde på ryggmärgsbrock, så det skulle kännas bäst att vänta tills man vet att allt är ok.

  • Penguine

    Jag väntar också gärna med en FB grupp tills lite senare.

    Jag fick en inskrivningstid i vecka 12 (tror jag) på ålidhem. Hade nog kunna få tidigare men barnmorskan som jag ville ha är inte tillbaka från semestern förrän då.

    Jag är ute på resande fot och det är alltid lite nervöst. Med båda mina graviditeter har jag lyckats boka in resor under de första 12 veckorna. Sedan efter missfallet i november sa till mina chefer att jag ville undvika att resa under den första tiden vid nästa graviditet för det är så påfrestande att må illa, vara trött och dessutom vara i ett annat land. Men så bokade jag in en massa resande i juni och vi tänkte vänta med att försöka igen tills efter att jag varit iväg. Men så blev jag "oplanerat" gravid en månad tidigare och då var det bara att bita i det sura äpplet och åka ändå.

  • Penguine

    Skönt att du börjar må bättre pyre88!

    Jag är tillbaka i Umeå nu för en vecka innan jag ska ut och resa en vecka igen, sedan är det dags för lång härlig semester. Vi har också haft ett mycket tungt år så semestern är väldigt efterlängtad, hoppas vädret blir bättre bara.

  • Penguine
    Cariol skrev 2014-06-30 21:34:57 följande:
    Vad tråkigt att ni är flera som haft ett tufft år! På vissa sätt har vi också haft det även om största krisen var för lite mer än ett år sedan nu. Det blev nämligen inte riktigt som vi hade tänkt oss när dottern föddes då vi flögs iväg akut när hon var 24h. Första månaden levde vi som i en bubbla innan vi fick komma hem. Antalet sjukhusbesök har varit många sista året men det blir glesare och glesare mellan besöken så ibland är det som att vi glömmer bort att allt har hänt. Särskilt när man ser världens mest aktiva och glada tös som inte alls är medveten om vilken oro hon utsatt oss för <3
    Vi ska också till England! Det är dit jag ska nästa vecka, till Bristol på kurs, sedan kommer min man och dotter till London och vi stannar där över helgen.

    Nu under våren har det väl inte varit så mycket men under tiden som jag var gravid i höstas så blev min pappa sjuk och min mormor dog. Jag mådde ganska dåligt under graviditeten och kände på något sätt att allt inte var ok med den så när kom i slutet av november blev jag väl inte förvånad men jag fick även en infektion och tappade mycke blod så jag blev inlagt extra länge.

    Men nu tycker jag vi blickar framåt istället Glad
  • Penguine

    Nja...så nyttig är jag knappast Flört Jag är så hungrig hela tiden, det hjälper inte hur mycket jag än äter så är jag hungrig efter en timme igen så jag äter det som finns i närheten, och det är oftast inget nyttigt. Om jag äter massa innan jag går och lägger mig så behöver jag iaf inte gå upp på natten och äta, det har varit ett tema för mina tidigare graviditeter. Som tur är så har jag inte gått upp så mycket i vikt än iaf och jag hoppas det håller sig så.
    Hur kan det vara så att det bara behövs en frukt extra om dagen för barnet under första trimestern? Varför är man då så extra hungrig?

Svar på tråden Väntar barn Umeå vintern/våren 2014/15