• Kaede

    Väntar barn Umeå vintern/våren 2014/15

    Hej hej. Vi väntar vår andra i december. Illamåendet har just släppt, det värsta men tröttheten är fortfarande enorm.

  • Kaede

    Så, då var första ul med nya gjort. Blev lika förundrad som sist över hur stora och utv de är i vecka 13 redan. Nu väntar vi med spänning på RUL i slutet av sommaren.grattis till jobb pyre88. Skönt att ha sådant iordning när man bakar bebis.

  • Kaede

    Det pep i monitorn så jag släpade mig upp och nu tar skrutt sovmorgon. :) Det får mig att tänka hoppfulla tankar inför framtiden. Jag ringde mvc tidigt och fick komma tidigt. Var där i vecka 10 typ. På ålidhem finns det både bra och mindre bra bm. Men det är ju individuellt vad en tycker är bra förstås. Jag bad om samma som sist och att få komma tillbaka till henne var toppen. Man får be om bm och byta om man får en trasslig en.

  • Kaede
    pyre88 skrev 2014-06-24 11:56:16 följande:

    Idag är en ny dag. Känner mig lite piggare av droppet igår men fortsätter må illa och kräkas. Ni som upplevt det här förr, hur ser man ljuset i slutet av tunneln? Den känns overkligt lång!


    Säger som förra talare. Med första och den här andra har jag tänkt att det är slutet nästan. Men så plötsligt inser man att det värsta släppt och det går att existera igen. Runt vecka 12 för mig med. Jag tyckte kolhydrater var bättre än annat. Äta konstant bättre än med mellanrum. Hoppas det blir lättare snart.
  • Kaede
    LinneaE skrev 2014-06-27 16:50:29 följande:

    Det är typiskt att man alltid blir så sugen på sånt man inte får äta/dricka! I vanliga fall äter jag inte brie/mögelost ofta alls. Det slutade med att jag handlade två mögelostar som jag ska ha i matlagningen i veckan. :)


    Det där känner jag igen. Förra graviditeten tänkte jag inte på annat än brie, chefer och mögelost. Sekunden jag var ogarvad skulle jag ära brie. Och det var sååå gott. Men så insåg vi att liten fick magknip av laktosintolerant så det gick ju iaf inte. Blev så besviken :)
  • Kaede

    Elena på å-hem är inte min favorit. Hon frågar men lyssnar inte på svaren känns det som. Det är min uppfattning av henne. Ho är lite barsk men det är ok för mig. Däremot inte ok att hon inte lyssnar. Det är lite her Way or the highway. Helena är lite barsk också men omtänksam och empatisk. Ringer upp, återkopplar, lyssnar, skämtar och tar sig tid. Henne uppskattade jag sist och har valt igen.

  • Kaede
    Hjortron skrev 2014-07-03 08:29:02 följande:

    Tack Kaede. Sökte här på fl också och hittade andra som gjort liknande erfarenheter. Ska kolla om någon annan är ledig förhållandevis snart istället :) Vet du (eller någon annan) om man även får göra UL på inskrivningsbesöket?


    Nej det tror jag inte. Som jag förstått det görs ul på sjukhuset. Där gör man iaf RUL runt vecka 19. Tidiga ul får man väl som regel bara om man har någon särskild risk eller ett behov. Ex många missfall, stark oro, diabetes, ivf och så vidare. Vi har gjort våra tidiga ul privat på norrlandskliniken i form av kubtest. Hade vi inte gjort kub hade vi nog ändå tagit ett tidigt ul. Men å andra sidan har jag kompisar i andra landsting som fått göra tidiga ul utifrån att de velat och känt ett behov så kolla med bm.

     Inskrivningsbesöket är ett slags samtal där man pratar igenom hur det fungerar, era frågor och funderingar och så vidare. Typ kollar vikten. Med första och nu med andra barnet är det inte förrän andra prover tas och man kissar på stickan för att kolla protein i urinet och så vidare. Men det är mina erfarenheter. Helt plötsligt gör alla bm olika så vad vet jag egentligen :)
  • Kaede

    Funderade lite på vilka veckor vi är i. Och när illamåendet släppt för oss som gått lite fler veckor. Kanske kan det skänka lite ljus i tunneln åt er som går igenom det värsta illamåendet nu. Det går ju förstås att leta i tråden men jag ids inte. :) Jag har gjort 15 fulla. Illamåendet var katastrof 6-12. I vecka 12 släppte det värsta och nu är livet fint igen. Jag orkar med storasyskon igen sedan illamåendet släppte. Innan dess kändes det jobbigt i mammahjärtat när jag bara kraschade varje dag efter jobbet OCH de dagar jag inte var på jobbet. Vi längtar efter RUL om några veckor nu. Det känns som nästa stolpe i grav fö mig.

  • Kaede

    Sommaren bara rinner iväg. Dagarna går och snart är juli slut. Känns som om jag svettas bort och magen är gigantisk. Alltså verkligen stor. Harbörjat fundera på hur stor jag kommer bli. Så nu smörjer jag magen för säkerhets skull ur bristningssynpunkt. Svårt att tänka sig att när jobbet börjar om är hälften gjort. Att var.a gravid gör att jag hela tiden längtar framåt i tiden. Dock inte till själva jobbet. Det kunde gärna få börja aldrig. Hur går det med illamåendena?

  • Kaede

    Jag är i vecka 17 eller 18. Får erkänna att jag måste räkna efter för att säga exakt. Med första hade jag stenkoll. Nu har jag noll koll. Snart RUL för oss iaf. Låter bra att lägga upp i trådstart. Jagar dock noll koll på hur det görs.


    pyre88 skrev 2014-07-22 18:59:01 följande:

    Illamåendet samma lika för mig. Ny craving sedan i förrgår - raggmunkar. Så gott!

    Sommarvärmen är jobbig. Vilken vecka är du i nu Kaede? Skulle det inte vara bra om vi la upp allas BF i trådstartarens fält? Svårt att hålla koll på...


Svar på tråden Väntar barn Umeå vintern/våren 2014/15