Inlägg från: Anonym (Ja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ja)

    Vi finns, vi som ångrar barn

    Anonym (*) skrev 2014-06-14 11:20:40 följande:
    Kan intyga att det är ett livslångt trauma att leva med att vara oönskad, ovälkommen eller att ens föräldrar bara inte orkar med att man finns.
    Det tror jag också. Sådant känner barn av direkt. Hemskt.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (jag med) skrev 2014-06-14 11:44:39 följande:
    Ångrar delvis mitt barn. Skaffade som någon annan redan sagt barn vid fel tidpunkt och under fel omständigheter. Ångrar inte barnet och vill inte ha honom ogjord men ångrar att jag fattade beslutet att bli gravid. Mäktar knappast med honom men det gör pappan ännu mindre så jag har inget val (förutom att överlämna honom till samhället att vårda). Nu när han blivit några år och inte är så krävande längre orkar jag till slut älska honom nästan hela tiden. Har alltid gjort allt i min makt för att han inte skulle märka av mina känslor men har ändå ofta oroat mig för honom. Han är ett barn, en människa och förtjänar att känna sig ovillkorligt älskad. Det är svårt att vara förälder. Och väldigt mycket svårare för vissa än för andra.

    Kontentan är väl att jag ångrar mitt barn eftersom jag inte alltid orkat vara den förälder som han förtjänar och att inget barn förtjänar att leva så.
    Låter precis som mig förutom att jag aldrig ångrade mitt barn. Det är jättejobbigt att vara själv. Inte jobbigt att vara själv om man har hjälp från mormor mfl t ex men att ta allt själv. Man blir utpumpad men att ge sitt barn ovillkorlig kärlek och vara både mamma och pappa kommer ge dig en underbar relation till ditt barn.
    jag har varit ensam hela tiden och idag är han 30 och världens underbaraste son.
    Idag är det lättare att vara ensam eftersom det finns internet där man kan skapa nätverk med andra i samma situation och hjälpa varandra om man behöver avlastning. 
  • Anonym (Ja)
    sextiotalist skrev 2014-06-14 12:03:50 följande:
    Barn har inte alltid varit det finaste som finns, det är en illusion som man har. Du har kanske inte läst historia, men vad säger du om änglamakerskor, fosterbarn (där den som bjöd lägst fick barnet), olagliga aborter.
    Barn har i många kulturer, i många århundrande, varit lägst i familjen.

    Det är först när kvinnorna kunde styra sina graviditeter som barn har hamnat högre upp (nu generaliserar jag givetvis, det har alltid funnits barn som varit mycket välkomna, absolut)

    Skillnaden då mot nu, det är att folk kan prata om det på anonyma forum.

    Jag personligen har alltid varit ointresserad av barn, har aldrig varit barnvakt, mer än under tvång, har undvikit barn så mycket som möjligt. Jag har ett eget barn, som jag självklart älskar och absolut inte ångrar, men barn generellt ger jag inte så mycket för. Sedan finns det barn som är underbara individer, precis som vuxna
    Det där är inget annat än bullshit. Tror du på fullt allvar att ensamstående kvinnor ville lämna bort sina barn? När det gäller fosterfamilj och ta de som ville ha minst pengar av kommunen så är det samma sak nu. 

    Låter precis som om människor inte älskade sina barn förr. Du kanske aldrig har känt det men det finns mödrar jag skulle säga de allra flesta som känner en kärlek till sina barn som inte finns till någon/något annat. Rent biologiskt.
  • Anonym (Ja)
    sextiotalist skrev 2014-06-14 12:14:43 följande:
    Jadå, det fanns kvinnor som ville lämna bort sina barn, fosterfamiljer har idag en fast arvode och de bör och ska väljas utifrån andra kriterier.
    Jodå visst älskade föräldrar sina barn förr, men långt ifrån alla.

    Kvinnor blev med barn vare sig de ville eller inte.

    De jag känner älskar sina barn, men de flesta på en vettig sund nivå.
    Ja, de som inte kunde skicka sina barn till släktingar på landet/sin egen mammas bostad etc var tvugna att lämna bort sina barn om de inte hade råd att ta hand om dem själva.

    Dock fanns det redan för 100 år sedan och mer ensamstående mammor som fick hjälp av olika instanser. 

    När det gäller arvode så är det inte alls fast. Det kan förhandlas upp eller ner. Många kommuner tar idag det billigaste alternativet efter utredning naturligtvis.

    Man kunde göra abort redan för flera hundra år sedan säkert 1000 år  också dock var det stränga straff så jag antar att det var en konfliktfråga med sig själv.

    Det fanns preventivmedel redan då.
  • Anonym (Ja)
    sextiotalist skrev 2014-06-14 12:24:17 följande:
    Nåja, jag anser att du är lite väl naiv och blåögd hur det var förr. Läs lite litteratur som är skrivna av våra stora proletärförfattare så får du en annan bild (nej jag är inte vänster, men har läst många böcker med stor behållning). Om hur barn tvingas tidig till försörjning, hur de misshandlades, "såldes" billigt som arbetskraft etc.
    Det var en hel del kvinnor som blev gravida, som inte ville ha barn, som lämnades bort och gjordes det inte det, så behandlades de illa.
    Snälla du, det är klart att om du läser proletärlitteratur så får du den uppfattningen men du måste väl ändå förstå att det var inte majoriteteten. Det finns snälla människor och har alltid funnits så länge vi har funnits på denna jord som hjälpt till. Självklart fanns det människor som råkade illa ut men också många som fick bra hjälp. De som hjälper te x fattiga männsikor idag, frälsis och stadsmissionen varav frälsis uppkom 1887 och startades av en kvinna. Vilka alltid har hjälp fattiga och ensamstående kvinnor. I Stockholm t ex så byggdes det ett hus i slutet av 1800-talet (ett helt kvarter Jungfrug/Sibylleg för just kvinnor). Så vem är naiv.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (fg) skrev 2014-06-14 13:53:55 följande:
    Jag tror modersinstinkten är biologiskt. Jag är glad över att denna instinkt är så stark för just mig. Jag tror denna instinkt är svagare hos andra, t ex min egen mor.
    Tror som dig att den är biologisk och starkare hos de intelligentare kvinnorna.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (aldrig fri) skrev 2014-06-14 13:50:30 följande:
    Och så finns det ju vi som får ett barn där det inte riktigt blir som det var tänkt..ett handikappat barn som gör att man för all framtid aldrig kommer kunna släppa taget. Trots stöd från samhället ligger hela ansvaret på mig, kan aldrig känna mig fri och ledig och låta henne ha sitt egna liv. Detta är ett barn som i mina ögon inte borde fötts, hade varit en mycket bättre situation om det blivit ett missfall istället.
    Det måste vara jättejobbigt.
  • Anonym (Ja)
    Petter och jag skrev 2014-06-14 14:20:54 följande:

    Så kvinnor som inte vill ha barn är korkade?
    Utifrån biologiskt så tror jag att kvinnor som inte vill ha barn inte ska ha det. Ja,ur den synvinkeln är de korkade. Precis som flera har skrivit här i tråden som har vuxit upp med föräldrar som nte ville ha dem. Har förstört hela deras liv. Så ja, jag anser att kvinnor som inte vill ha barn bör inte ha barn pga sin oförmåga (jag kallar det intelligens, ej att jämföra med intellektuell) att ta hand om barn.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (bgkliuvgjkh) skrev 2014-06-14 14:26:46 följande:
    Gud så löjligt! Att man har mer eller mindre, eller ingen alls barnlängtan absolut, men att det skulle ha med intelligens att göra? Löjligt som sagt.

    Jag har alltid velat ha barn, längtat, köpt grejor långt innan barn var planerade och förvisso är jag intelligent men tänk bara på alla som promt ska ha barn och lurar sina män, hur intelligent är det? Om vi nu ska föra ett sådant resonemang.

    Vill man ha barn så gör man vad man kan för att få barn, med en villig partner. Annars blir det som i TS fall, ett barn man ångrar eller kanske inte ens velat ha från början. Kvinnorna måste då oftast stå sitt kast och ta hand om barnen, men en man, han kan betydligt lättare bara säga tack och hej och hur schysst är det mot barnet?
    Ditt andra stycke är väldigt intressant. Rent biologiskt finns vi här på jorden för att producera vårt DNA. Likaså djuren.
    Om en kvinna har sådan längtan så hon vill ha barn till varje pris så hon "lurar" en man som du kallar det.Jag tycker att han har varit där och doppat så då "får han skylla sig själv".

    Ditt sista stycke "med en villig partner". Intressant. Utgå från det biologiska? Ja, man behöver en partners spermier, ett ligg, en kvart vad du vill men jag är helt övertygad om att rent biologiskt klarar sig en kvinna helt ensam med sitt barn utan partner. Det du beskriver att man måste ha en villig partner är bara en samhällsåsikt.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Munter) skrev 2014-06-14 14:35:59 följande:
    Mhm. Och var i allsindar får du den tesen ifrån? Hur många intelligenta kvinnor skaffar unge på unge som de inte har varken ekonomi, möjligheter att ta hand om eller en passande far till? Jag har träffat många kvinnor genom åren, de som valt att frivilligt avstå barn har varit högutbildade kvinnor som har intellektet att fatta det beslutet efter noga övervägande.
    Intellektuellt har ingenting med intelligens att göra. Du kan ha väldigt hög intelligens utan att ha gått gymnasiet ens. Mycket högre intelligens än en person som gått 5 år på högskola/universitet. 
Svar på tråden Vi finns, vi som ångrar barn