Inlägg från: hurtänktedunu |Visa alla inlägg
  • hurtänktedunu

    Junibebisar 2014

    Kela1981 skrev 2014-09-16 18:46:02 följande:

    Jag står med en situation som jag inte trodde att jag skulle ha förrän om tidigast tre månader.
    Alice har redan börjat få tänder!!!
    Jag trodde bara att det var anlagen som syntes genom tandköttet men när vår bvc-sköterska tittade på det så sa hon "nej, dom är igenom båda två".
    Vad gör jag nu då? Att det kliar på henne och spänner är det inget snack om för hon tuggar på allt hon kommer över. Vilket brukar innebära hennes egna eller mina fingrar plus min axel. Hyfsat gnällig är hon också men det kan ju fortfarande vara vaccinet till stor del. Bitring känns som en överkurs för hon kan ju inte hålla i den själv. Kanske får jag sitta och hålla den till henne? 
    Kan man ge alvedon för att dom har ont när dom får tänder? Är själv väldigt restriktiv med värktabletter så jag vill verkligen inte ge henne mer än jag måste men om det hjälper henne så får jag kanske tänka om.
    Precis när man trodde man hade listat ut allting så kommer det nya utmaningar ;)


    Min man sa att det finns något som heter babydent på apoteket som man kan ge dom när dom får ont för att tänderna kommer. kolla upp det. jag vet inte så mycket om det men det kan vara bra.
  • hurtänktedunu
    soffipropp1987 skrev 2014-10-08 09:50:23 följande:

    Har lite nattliga problem med min son. Jag lägger han ca 20.30. Runt kl 00.00 så börjar han flaxa med armar och ben (han sover när han gör detta). Jag stoppar i nappen och lägger en arm lite lätt på hans bröst och håller honom i handen, det hjälper för stunden och han ligger still i kanske 10 minuter. Så håller det på resten av natten. Inatt lade jag honom på sidan och då låg han still i ca en timme på varje sida. Det slutade med att jag lyfte över honom till min säng men han flaxade då också. Sen så vaknar han kl 8 på morgonen. Så han sover alltså en hel natt utan att äta men ändå kan inte jag sova. Jättejobbig situation eftersom det inte verkar hjälpa ens med närhet.


    tänker också lite så som föregående. MÅste du fixa med honom när han flaxar så där? min dotter gör samma sak och jag låter henne bara vara. Hon flaxar lite och kan försöka vända sig på mage och lite så. Men efter en stund kommer hon till ro själv
  • hurtänktedunu
    Juronjaure skrev 2014-10-08 19:25:09 följande:

    Usch, stackars tjejen har så ont i magen och är dödstrött! Somnar, vaknar av att hon har ont, somnar, vaknar, somnar :( Borde inte magen kommit igång ordentligt nu? (3,5 mån) Hon har ont, trycker trycker trycker, och det kommer inget, och sedan kommer ett jättelass. Tycker så synd om henne!


    åh dom senaste dagarna har vi haft exakt samma problem här. la henne vid sju och så vaknade hon vid 8 med magknip och det kommer massa pruttar men nu kunde hon inte somna om. stackarn.
    dock hade våra magdroppar tagit slut nu så idag köpte jag nya. hoppas det bara var det.
  • hurtänktedunu
    nica skrev 2014-12-01 20:37:41 följande:

    Idag var de bvc och min lilla tjej har växt pp bra 6, 4kg och 62cm hon var lite lite febrig nu efter vaccinet.

    Idag försökte hon sig på att krypa igen, så stolt!

    Hoppas ni haft en bra dag


    små sötnosar. vi var på bvc förra veckan. 63 lång och 5970 g på min lilla tös. overallen som passar nu är i stlr 56 haha.

  • hurtänktedunu
    Gulas skrev 2014-12-03 00:10:12 följande:
    Men oj vilka pyttebebisar ni har! Vad sött att hon kan ha strl 56 fortfarande, det växte min ur när han var 2 månader, haha
    ja vissa bodysar och overallen som sagt. men mycket 62 går också. Min körde på strl 44 i 1,5 månader och sen 50 i 1,5 månader. storlek 44 var för stort när hon föddes. 2880 g liten tös. ;)
  • hurtänktedunu

    oh jag är en total bebismamma tror jag faktiskt. Fast jag har i och för sig haft gladaste bebisen som sovit mer eller mindre hela nätter från början så det har aldrig varit ett problem.
    Rutiner har vi inte riktigt men på ett ungefär.

    vaknar runt 11 och äter, uppe och leker

    sover runt 12.30 igen. vaken till ca 17 och sover då en vända igen.

    vaken till 20 och sover en timme sen är hon vaken till 00-02 lite beroende på när vi lägger oss.

    hennes mat har jag noll koll på. hon ammar när hon känner för det och får smakis kl 18-19 tiden. :D

  • hurtänktedunu
    Mira76 skrev 2014-12-08 20:20:08 följande:

    Hej!

    Hoppas det är ok att jag gör ett inhopp här..jag har en dotter född i mitten av juni. Hon har förskjutit dygnet väldigt och somnar inte förrän kl 24. Sen sover hon till kl 10 med ett par uppvak. Men det börjar bli jobbigt att inte ha någon tid att varva ner på kvällen, och inte ha en minut tid på tu man hand med sambon..Om jag lägger henne tidigare sover hon en halvtimma och är sedan jättepigg igen.

    Så..tänkte höra om någon här har samma problem?

    När lägger sig era små och hur sover de?


    Så är vår också. förr somnade hon 02 nu 00 mer. men å andra sidan så är det bra för om hon somnade som andra barn kl 19 skulle mannen knappt få någon tid med henne. men jag har gjort så att vi går upp tidigare. efter några dagar somnar hon tidigare. jag lyckades ju justera 2 timmar. :D
  • hurtänktedunu

    Igår fick min lilla tös hål i öronen. Hon var så duktig och gick över snabbare än med vaccinationerna. Nu är hon precis som vanligt och mer vild än tam. ;)

  • hurtänktedunu
    nica skrev 2014-12-09 17:09:19 följande:
    Jag måste bara fråga varför ni väljer att ge henne örhänge när hon är så liten?

    för att dom inte pillar på det i den åldern. hon märker inte av dom på samma sätt och hon minns det inte sen. lättare med en liten än med en typ 5 åring.


    sessan4 jag är väl medveten om riskerna då jag själv är sjuksköterska på en akut/barnakutmottagning.


    Och hon rör inte örhängena. verkar inte störa henne alls. hon kliar inte och verkar inte ha ont i dom när man gör rent dom heller. infektionsrisk finns i alla åldrar oavsett när man väljer att ge dom. Man kan liksom aldrig vara säker. Men en 5-åring pillar garanterat mer än va en 5-månaders gör utan tvekan. Hon har inte kommit åt dom en enda gång än så länge. Som sagt hon verkar inte ens veta att dom är där.


    Gjorde mindre ont än vaccinet verkar det som då hon grät 20 sekunder på sin höjd. sen var hon lika glad igen.


    Så jag är väl medveten om vad vi gör och riskerna med det. Och jag ser inget problem med det faktiskt. Inte som att jag skär av ett finger direkt.

  • hurtänktedunu
    nica skrev 2014-12-10 11:32:36 följande:
    Var inget påhopp om du tog min fråga som de. Du tycker en sak och jag en annan helt enkelt , alla är olika

    Jag tycker själv dock att mina barn får välja själv när de vill ha och att jag kan kommunicera med dom. Men de är jag de

    självklart tycker alla olika. och det är tur det :D


     

  • hurtänktedunu
    nica skrev 2014-12-15 20:27:04 följande:

    Hejsan

    Vi tittar rundor efter en större bilbarnstol, nårs tips om en bra? Helst ska den vara lätt att ta från bil till bil då vi har två.


    Vet inte vilken som är lättast men vi kommer köpa en besafe izi
  • hurtänktedunu
    LovaViola skrev 2014-12-17 14:29:54 följande:

    Min bebis är född den 23 juni och hon har inga tänder, kan inte krypa, kan iofs vända sig från rygg till mage och liksom snurra runt när hon ligger i gymet.. Så olika det är! Hon sitter pyttekorta stunder själv.. Kan sitta i matstolen ett tag.. Men "inte mer" än så. Hon är väldigt babblig och studerande och extremt charmig :) roligt att det är så olika med alla, och konstigt vore det ju om det inte var så! Hon har tagit tillbaka en fantastisk gammal vana, att somna själv!! Så sjukt skönt! Jag och sambon bara gapade i helgen när hon somnade själv i soffan på morgonen. Tack lilla barn ;)


    bästa dagen att vara född på ju. ;)
    verkligen kul hur olika det är. Min vände sig från rygg till mage vid 3 månader och från mage till rygg vid 3,5 månader, satt med stöd gjorde hon vid 4 månader, 5 månader satt hon själv. (kan så klart tippa ibland)
    rulla flera meter och bli hittad under soffan eller tvbänken har hon kunnat sen 4,5 månader.


    och nu runt 5,5 månader så drar hon sig fram med armarna och hon står även på alla fyra och juckar. det har hon dock gjort sen 4,5 månader.


    Helt galet. jag önskar min kunde lugna ner sig lite.

Svar på tråden Junibebisar 2014