Inlägg från: Juronjaure |Visa alla inlägg
  • Juronjaure

    Junibebisar 2014

    Kela1981 skrev 2014-08-07 07:16:21 följande:

    Usch! Känner mig urlakad, utschasad och fullständigt färdig. Vår prinsessa är sju veckor och jag undrar när man ska börja njuta av det som alla säger är så fantastiskt. Det är klart att hon är fantastisk och när de där leendena kommer så blir man ju helt knäsvag. Men hur hanterar man sömnbristen egentligen? Och då har vi ändå en hyfsat lätt bebis tror jag.

    Första "bråket" med sambon kom nu klockan 6 på morgonen så där gick den dagen åt skogen. Vill bara sätta livet på paus och få lite andrum. Sitter bara och gråter och vill inte mer. Är det så här det ska vara?

    Förlåt men jag behövde bara kräka av mig lite...allting känns lite tufft just nu.


    Du är inte ensam. Vi har förvisso en bebis som sover bra, och nu när sambon har semester känns livet faktiskt lite rosa fluff. Men fy satans vad jobbigt det var i början när han jobbade, fasar inför när hans semester tar slut! Det ÄR jobbigt och frustrerande med småbarn, och alla som säger "njuuuut nu när hon är liten" kan få låna min plutt när hon har som mest ont i magen och är otröstlig med tårar rinnande ned för kinderna, när ingenting hjälper och de inte haft tid att kissa eller äta på fem timmar och inte har någon i närheten som kan avlasta, så ska vi se hur jädra mysigt de tycker att det är.
  • Juronjaure

    Knappt har andningslarmet landat i brevlådan förrän nästa noja uppkommer: "Elektronik i sängen, innebär inte det viss brandrisk...?"

    SUCK!

  • Juronjaure
    Kela1981 skrev 2014-08-12 23:01:19 följande:
    Ha ha ha ha...guuuud vad jag känner igen mig! Klockrent! 
    Vi har inget andningslarm för jag vet att jag hade blivit knäpp på riktigt och tagit mitt nosande till helt nya nivåer men babywatchern står på kanten på spjälsängen mot väggen för jag vågar inte ha den i sängen men vill inte ha den för långt ifrån för då tror jag att den inte "hör" henne.
    Man hittar ständigt nya saker att oroa sig för men det är befriande att veta att man inte är ensam Flört
    Haha, jag har däremot ingen babywatch, men det är mest för att vi har så liten lägenhet och hör hennes grymtanden även om vi sitter i ett annat rum. Andningslarmet har vi funderat på sedan innan hon föddes, och tänkte väl inte köpa nåt, men nu har hon läskiga dykreflex-host-andningskonstigheter när hon sover, så vi köpte ett till slut ändå. Ska testa det imorrn när vi köpt batterier. Nu nojar jag för att hon ska dö under natten pga att vi inte har några batterier hemma...

    Vad läskigt det är att vara förälder!!!
  • Juronjaure
    Kela1981 skrev 2014-08-14 22:01:24 följande:

    De senaste två veckorna ungefär så har vår flicka varit extremt lätt att natta. Det har bara varit att ge henne nappen, lägga ner i sängen och pussa god natt och sen gå ut ur rummet. Yay tänkte jag, en riktig drömbebis! Tji fick vi! Nu måste man vagga henne eller köra vagnen fram och tillbaka för att hon ska somna och när hon väl somnat så vaknar hon var tionde minut i typ en timme innan hon somnat helt :( Resultatet blir att hon är övertrött och jätteledsen när hon ska gå och lägga sig. Har försökt natta henne tidigare för att hon inte ska bli så superledsen men då blir hon arg för att jag försöker natta när hon är pigg. Blääää!

    Än så länge går det bra att bara lägga ner henne efter matning på natten och jag hoppas verkligen att det förblir så!

    Hur är era bebisar att lägga på kvällarna? Går det som smort eller är det en kamp varje kväll?


    Oj, lyx... Vi har inte ens försökt att lägga ned barnet innan hon sover. Hon somnar antingen vid amning eller efter bärande, gungande, sjungande... I bästa fall kl.21, men oftast runt 22-22.30. Men hon sover bra på natten, så vi klagar inte...så mycket ;)
  • Juronjaure

    Apropå sömn... Vi var tvungna att väcka puttan för läkarbesök kl 11.15, och sedan dess har hon i princip varit vaken. Nej förresten, hon sov i selen en halvtimme nån gång på eftermiddagen, och har somnat vid tutten x antal ggr, för att vakna efter ett par minuter och vara orolig. Börjar undra om hon någonsin kommer somna, min övertrötta lilla ängel?

  • Juronjaure

    Har era barn fått vaccin mot rotaviruset, och isf, har de fått biverkningar? Min plutt ska få första dosen idag, är orolig att hon ska få feber eller annat elände...

  • Juronjaure

    Fick en diarréblöja på eftermiddagen, antar att den var pga vaccinet. Får se hur natten blir.

    Min kille började jobba idag efter semestern och jag har lite panik över vad jag ska göra av alla dagar framöver! Visst har vi haft mysiga jollerstunder här hemma idag, men gnällstunder också, och ibland känns det som om man bara väntar på att det ska bli kväll. Uttråkad eller jag vet inte vad! Vyssar barnet hela tiden känns det som, i hopp om att hon ska somna... För hon är gnällig och verkar så trött. Och ibland känns det som att hon sover hela tiden... Vaggar jag henne till sömns för ofta...? Dåligt samvete! Och jag ser hösten framför mig och tänker att SKA ALLA DAGAR VARA SÅDANA? Känner inte så många som jag kan umgås med, och de jag känner jobbar ju... Vad GÖR man? Barnet sover, äter, vi jollrar en stund, jag lägger henne på golvet så hon får krypträna, sedan verkar hon trött, och jag vyssar, hon somnar en stund, äter, vi jollrar, leker kanske lite med nån leksak. Hon verkar trött, jag vyssar, hon somnar en stund. Går KANSKE till affären en sväng.Visst skulle jag kunna åka in till stan, men tanken på att åka buss med Puttan som kanske blir upprörd och skriker i panik så att jag måste plocka ur henne ur vagnen (livsfarligt på motorvägen, väl???) gör att en sådan resa inte känns så lockande...

    Okej. Har haft killen hemma i 5 veckor... Det är första dagen utan honom på länge, och jag är trött efter en heldag med bebisen utan avlastning... Känner mig lite ledsen och tänker för mycket. Kanske inte så konstigt. Kanske kan jag hitta nån öppen förskola eller liknande så att jag kan träffa lite vuxet folk ibland också... Puttis, älskar dig gränslöst, men ibland vill mamsing prata med nån som kan svara begripligt...;)

    Jag bara undrar, VAD GÖR NI??? På en vanlig dag så där, hur ser den ut? Trodde att jag skulle känna mys-pys-känslor över mammaledigheten, och det gör jag också...ibland...men ibland känns det som att jag klättrar på väggarna med lillputt hängande i pälsen och inte vet vart jag ska ta vägen. Dålig dag. (Med gulljoller och många fina leenden, men just nu är jag bara så trött...)

  • Juronjaure

    Skönt att veta att jag inte är ensam om tristesskänslan! Och varför får man så dåligt samvete för allting så fort man blir mamma? Det ÄR inte roligt att bara umgås med en liten jollrande, gnyende Putt i ett helt år, hur underbar denne än är... Nä, jag ska masa mig iväg till öppna förskolan nån dag, det ska jag.

  • Juronjaure

    Herregud, min unge har slutat sova på dagen lagom till killen börjat jobba, suck. Hoppas att det bara är tillfälligt. Idag vaknade hon 8, trodde hon skulle somna på vagnpromenad vid 10-11, men hon höll sig vaken. Somnade till vid bröstet ett par gånger under eftermiddagen och sov 25 min vid 5-tiden, men det är ju INGENTING jämfört med hur hon sovit hittills! Det värsta är att hon inte är särskilt nöjd när hon är vaken, så man måste underhålla (eller bära) hela tiden, ajaj i mammas rygg... :( NU äntligen sover hon, och jag hoppas på en bättre dag imorrn, är helt slut...

    Frukost: Fil, killen hemma och kunde hålla barnet
    Lunch: äggröra och banan, barnet var lugn en minut så jag hann kasta i mig maten
    Middag: halvkokt gröt, mums...? Seriöst, när ska man hinna laga mat??? Kommer bli frysrätter, fil och gröt i ett år nu känner jag...

  • Juronjaure
    Jenyma skrev 2014-08-20 16:59:37 följande:

    Hej! Min bäbb föddes den 15 juni. Jag hakar på! :) Tungan ute


    Grattis och välkommen! Känns som att jag känner igen dig från nån annan tråd...?
Svar på tråden Junibebisar 2014