Inlägg från: Kela1981 |Visa alla inlägg
  • Kela1981

    Junibebisar 2014

    Det gick faktiskt jättebra. Hon blev bara lite ledsen när det var läggdags men då var hon ju så trött också. Skönt att veta att det går bra nästa gång man ska lämna henne :)

  • Kela1981
    nica skrev 2015-05-10 19:36:24 följande:

    Fler som har trotsiga små busungar som ska spotta ut all mat man ger om de inte är mat man kan äta själv eller efterrätten ?


    Nja, hon spottar inte ut den men man får inte mata henne om hon inte får ha en egen sked att kladda med också. Däremot så vet jag ett par i samma ålder som spottar ut all mat dom får i munnen oavsett om det är vanlig mat, välling eller efterrätt. Så du är nog inte ensam. En fas kanske?
  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2015-05-14 23:17:48 följande:

    Lilla L har fått plats på dagis... Herregud vad stor han har blivit!!

    Ca en månad till födelsedag! Och nu kryper han ÄNTLIGEN!


    Ja det är helt galet! A börjar på dagis om 3 månader!!! Vad hände?!?

    Då är det slut på lugnet nu då? ;)
  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2015-05-17 17:29:58 följande:
    Ja nu är det slut!! Men han är en mycket nöjdare och gladare bebis nu :)
    Ja visst är det skönt :) A var också sjukt missnöjd innan hon listade ut hur hon skulle ta sig fram själv :/ Nu ska hon bara våga gå själv också så man slipper vandra runt med henne hela tiden ;)
  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2015-05-19 20:34:47 följande:

    Vad gör jag för fel?

    Börjar nattningen med att byta blöja, sätta på pyjamas och sen läsa lite böcker.

    Så fort jag lägger ner honom är han snabb som blixten över på mage och sen upp och stå. Lägger jag ner honom igen, säger att nu är det natten du ska sova. Samma ritual pågår i kanske 1,5 h. Tillslut tycker han bara det är kul och skrattar bara åt mig.

    Lämnar jag honom och går ut ur rummet gråter han så att han nästan kräks.

    Känner att mitt tålamod snart tar slut.

    Har ni några tips?


    Du gör inget fel!

    Jag höll på att bli galen häromkvällen. Ingenting funkade när jag skulle lägga henne. Bara skrik och gråt och ålande överallt. Till slut så gav jag upp. Halv tio var klockan när jag äntligen fick henne i säng och med säng menar jag min säng :/

    Ibland funkar det att ge henne välling i sin säng och så somnar hon där, 3 dagar senare funkar inte det längre utan då ska hon vaggas, 4 dagar senare ska hon bara sova i våra sängar....det skiftar hela tiden och jag är så mätt på det.

    Så nu har jag bestämt mig; jag skiter fullkomligt i var och hur hon somnar så länge det är utan kamp och gråt. Omgivningen får peka hur mycket finger den vill och tycka att jag gör fel som gör si eller så. Både hennes och min sömn och sinnesro är viktigare än alla "borde" i världen. Jag lyfter över henne till egen säng när jag går å lägger mig men vaknar hon under natten och är ledsen så får hon komma över till oss igen.

    Enligt mig så har man som mamma tillräckligt att oroa sig för ändå så därför tänker jag inte bry mig om sovvanorna förrän dom stör oss.

    Hon äter dessutom som en kratta just nu så jag fokuserar min oro på det istället ;)
  • Kela1981

    Oj oj oj vad tyst det var här inne ;)
    Nu är det snart dags för mig att börja jobba och Alice att börja dagis. Fy vad tiden går fort nu!
    Ikväll bestämde vi nog att ge oss på bebisfabriken igen. Jag vet fortfarande inte om det är ett smart drag så jag får väl suga lite på karamellen ett tag tror jag. Det hade ju varit roligt att ha dom tätt plus att man kommer igenom småbarnsåren snabbare. Och syskon vill jag ju ha till henne så det är inte det det är frågan om. Vet inte varför jag tvekar egentligen....kanske för att jag inte är någon bebis mamma. Tycker det är så mycket roligare nu när hon äntligen är en egen individ :)
    Vad säger ni andra om syskon? Var det inte någon som redan var igång i fabriken igen? Ber om ursäkt för dåligt minne men det var ett tag sedan jag var inne nu ;)

  • Kela1981
    Juronjaure skrev 2015-07-09 19:50:20 följande:

    Heeeeej! Jag har inte varit här på 100 år, ungefär! Min plutt blev ett år på midsommardagen, jösses, vad fort det går! Hon somnar fortfarande inte på egen hand, ligger i mammas eller pappas famn och gosar... MEN, framsteg, hon har slutat vakna vid 1-2 på natten, vilket hon gjort senaste halvåret. Jag slutade helt enkelt amma henne på natten, och hon vande sig vid att sova hela nätter på en vecka, UNDERBART!

    Någon som börjat längta efter fler bebisar?


    Gud så skönt med en som sover hela nätterna! Ibland händer det här också men inte så ofta. Hon har haft problem med öroninflammationer så nu ska vi till en specialist i augusti för att se om det finns vätska bakom trumhinnan som stör henne :(
    Vi funderar på att redan köpa en växa säng till henne för det känns som att spjälisen redan är för liten i bredden :/ Kanske hjälper det :)
    Ja med skräckblandad förtjusning så längtar vi också efter fler bebisar ;)
  • Kela1981
    Asjak skrev 2015-07-28 22:45:04 följande:

    Oj här var länge sedan jag var :)

    Vi börjar på syskon i nov/dec tänkte vi, och vi båda längtar jätte mycket efter en liten till!

    Isabelle springer runt från morgon till kväll, vaknar vid 8,sedan sover en halvtimme vid 12 och sedan godnatt vid 20.

    Är det någon mer som har så lite sömn på dagen?

    Inskolningen börjar den 24 augusti så idag har vi handlat stövlar,jacka,fodrat regnställ och massa kläder.


    Wow! 8 är ju sovmorgon ha ha ha....
    Här vaknar vi runt halv sju och sen sover hon ett par timmar mitt på dagen och den god natt vid 19:30 ungefär :)
    Vi skolar in 17e augusti och ska till Ullared den 27e för att inhandla lite dubbla uppsättningar kläder bl.a :)
    Varför väljer ni att vänta till nov/dec? Bara nyfiken :)
    Jag försöker hålla mig lugn och inte tänka på att bli gravid för mycket så jag sätter käppar i hjulet för oss. Men det är svårt när man väl bestämt sig för då bara längtar man ju ;)
  • Kela1981
    Asjak skrev 2015-07-29 21:32:48 följande:

    Herregud halv sju, kom ihåg det när hon är 15 och bara vill sova ;)

    Huset vi har beställt kommer troligtvis byggas runt maj nästa år, och jag ska börja med nytt arbete nu när hon har skolats in så då vill ja inte bli gravid direkt.

    Vi har valt att göra en hel del själv med huset, så då är det inte snällt mot maken att ja är höggravid just då :)

    Längtar ihjäl mig, vill oxå bara bli gravid nu helst !

    Ni har ju plats för några fler hemma hos er ;)


    Ha ha ha....nja vi har plats för en till i alla fall. Blir det fler så får vi flytta ;)

    Hoppas dom snabbar på med huset så ni får flytta snart och kan börja producera igen ;)
  • Kela1981
    Asjak skrev 2015-08-08 21:44:43 följande:
    Oj vad fort det kommer gå för er, vi har valt Älvsbyhus modell Tyr och ett dubbelgarage till.

    Vi har köpt en egen tomt ute på landet, hur ska ert ligga?

    Vår lilla tjej är jätte duktig med allt förutom sämnen och vi har vetkligen testat allt men i mitten hos mamma och pappa sover hon bäst :)

    Nu har hennes pappa henne sedan i fredags morgon då jag fick åka ambulans till Lund, ligger nu på kirurg akuten och väntar på att bli flyttad till malmö för operation, då dom ska avlägsna gallblåsan och stenar som har vandrat iväg.

    Fy vad jag saknar min familj ;(

    Dom va här o hälsade på igår men hon ville klättra på mig o kramas och jag va så dålig med massa slangar kopplade, sedan blev hon så ledsen när hon skulle gå m pappa s ja trodde mitt hjärta skulle gå av, så vi sa att hon inte ska träffa mig nu innan jag har blivit opererad :(
    Usch! Krya på dig <3
  • Kela1981
    Asjak skrev 2015-08-16 20:51:42 följande:

    Nu är jag hemma igen, så skönt att få krama sin dotter och sova i sin egna säng!!

    Hur går inskolningarna?

    Isabelle ska börja om en vecka men vi kommer nog att skjuta upp det några veckor då jag kommer vara hemma sjukskriven ett tag


    Åh vad skönt! Hoppas du återhämtar dig fort <3

    Här har vi precis klarar av dag två på inskolningen :) Har varit där i två timmar båda dagarna och jag har varit med hela tiden. I morgon är det dags att börja lämna henne i kortare stunder. Vi har två veckors inskolning här så det går lugnt och stilla framåt. Skönt att inte behöva stressa :) Än så länge verkar hon trivas och är nyfiken på allt det nya som erbjuds.
  • Kela1981

    Usch det låter inte alls roligt nica :(
    Hoppas det lossnar snart för henne.

    Vi hade första dagen med middagsvila idag och det gick jättebra :) Så vansinnigt skönt att hon verkar trivas på dagis! Hon är ju ledsen precis när jag lämnar henne men repar sig ganska snabbt :) Hoppas att resten av veckan fortsätter på samma sätt. Nu ska hon vara där 9-14 varje dag och nästa vecka är det på riktigt eftersom jag börjar jobba igen då! Jösses vad stora våra små har blivit <3

  • Kela1981

    Varit i Ullared idag och shoppat loss på ytterkläder och skor så nu är garderoben laddad inför hösten :) Fy vad kul det är att köpa grejer till sessan :P

  • Kela1981
    nica skrev 2015-08-27 22:12:35 följande:

    Ska ev till ullared nästa söndag, fanns de mycket? smile1.gif

    Blir dyrt att köpa kläder till 3 barn...regnkläder till lillan köpte vi på p.o.p för de var svårt att hitta små regnkläder.

    Vilken storlek har era små nu? Min har 74/80 men 74 börjar som smått att bli för litet :-P


    Ja jag tyckte det fanns jättemycket. Köpte bara storlek 80 för Alice har än så länge fullt sjå med att fylla ut 74 så 80 blir nog lagom i höst/vinter. Köpte skor för hela hösten och vintern, regnställ, vinterjacka, mössor, vantar och så klart vanliga kläder också. Dom hade rätt bra utbud på jeans och byxor. Jag har köpt ett par regnkläder på Kappahl men även 74/80 drunknar hon i :( Har dock inte hittat mindre så vi får väl vika upp tills hon växer i dom :) Skoboo hade ok med skor fast Alice har fortfarande stl 20 och det fanns det inte så gott om men köpte en del 21 som hon kan växa i :)
    Lycka till i Ullared :)

    På måndag börjar jag jobba igen och det ska bli jätteroligt. Lite intressant också att se hur vardagen blir med barn på dagis och så ;)
  • Kela1981

    Jag har en syster som har köpt overaller på Gekås tidigare och sa att dom håller superbra så jag handlade till henne denna gången också.
    Skorna har jag också varit mer noga med men Skobon som ligger på Gekås har märkesdojjor också så jag handlade Lejon skor till Alice till vintern där.

    Syskonförsöken går sådär :/ Har gått tre dagar över beräknad mens men testen visar negativt :( Tänkte testa i morgon bitti igen. Har bara testat på kvällen innan. Vet inte om det gör nån skillnad.

  • Kela1981

    Fick min mens i lördags så det blev inget syskon denna gången. Kan väl egentligen inte säga att vi aktivt försöker, har mest slutat äta piller men kollar inte ägglossning och så. Händer det så händer det :) Bättre lycka nästa månad ha ha ha...

Svar på tråden Junibebisar 2014